cum obisnuiti sa pescuiti cu oscilantele? am vazut pe multi recuperand continuu dar din ce am citit, evolutia ar trebui sa fie in zig-zag...
depinde si de specia vizata?
pana acum am recuperat in zig-zag in marea majoritate a timpului cand foloseam oscilante...
oscilante: recuperare continua sau in zig-zag?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- johnnybravo
- Moderator
la avat liniar si in viteza , la stuk cu jocuri chiar stopuri si lasat lingura sa cada, de multe ori o ia pe cadere 

Always C&R
http://www.bscteam.ro
http://www.bscteam.ro
Depinde de oscilanta, de miscarea acesteia, unele se pot trage liniar fara problema si sunt rezultate, altele in zig zag.
Un alt moment important e dupa ce cade oscilanta in apa (dupa lansare), asa ca eu franez putin firul cu mana pe tambur dupa lansare, dupa ce cade oscilanta in apa, ridic varful lansetei progresiv sa ii imprim oscilantei caderea de frunza,idea e ca firul sa ramana destul de intins in caz ca ataca oscilanta in acest moment.
Un alt moment important e dupa ce cade oscilanta in apa (dupa lansare), asa ca eu franez putin firul cu mana pe tambur dupa lansare, dupa ce cade oscilanta in apa, ridic varful lansetei progresiv sa ii imprim oscilantei caderea de frunza,idea e ca firul sa ramana destul de intins in caz ca ataca oscilanta in acest moment.
Eu personal ,astept atacul stiucii , la oscilanta ,pe primii 3-4 metri sau pe ultimii 3-4 metri!Acum este foarte adevarat ca depinde mult de locul de pescuit ,deoarece daca am la mijlocul traseului niste structuri interesante sigur ca astept si acolo atacul
Se mai intampla un fenomen si in functie de temperatura apei si am avut exemplu clar(pentru mine) anul acesta:in sept-oct lovea oscilanta in maluri , pe cadere, iar in noiembrie pe mijlocul locului (de pescuit!) chiar pe fund!Sigur ca de o vreme nu o mai loveste de loc...
Legat de modul de "manevrare " al oscilantei eu dau putin diferit ,de la caz la caz ,functie de oscilanta folosita! Sunt oscilante care sunt superbe "pe cadere" ,altele pe recuperare sacadata, etc.Oricum nu prea tarai monoton oscilanta niciodata pt.stiuca.Pentru somn...mai discutam!De aceea zic eu ca e foarte important pentru pescar sa"invete" fiecare oscilanta in parte ,pentru ca am mai spus-o este ,dupa mine, naluca care-ti dezvolta cel mai tare imaginatia...Si mana! Altfel putem cara cu noi o roaba de oscilante ca, in afara de prezentari "de moda" in fata colegilor ,nu cred ca vom avea alte satisfactii...

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.