Offset

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Peter pescar
utilizator nou
utilizator nou

Offset

Mesaj de Peter pescar » 14 Noi 2015, 19:56

Cat trebuie sa coboare o guma pe curbura unui carlig offset pentru a se intepa o stiuca?am un carlig Berti marimea 3 echipat cu o guma orka shad tail și mi se pare ca varful iese cam ptin la o eventuala trasatura.ms

lenovo
senior
senior

Re: Offset

Mesaj de lenovo » 14 Noi 2015, 23:46

Depinde de conditiile in care pescuiesti. Daca nu ai vegetatie multa iti permiti sa lasi varful carligului mai mult afara pentru o intepare cat mai buna. Stiu cum e sa folosesti offset si sa ratezi deoarece carligul este bagat in guma. Cam asa arata la mine Imagine

bax
junior
junior

Mesaj de bax » 15 Noi 2015, 08:46

lenovo, ce shad e in poza ?
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

alternative
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alternative » 15 Noi 2015, 12:32

@bax din cate imi spune forma, as zice ca e Bass Assasin Turbo Shad

@Peter pescar am facut si eu gresala saptamana aceasta sa imi cumpar pentru prima data carlige Berti. Am luat cele mai mari (aveam nevoie de ele pentru Lake Fork de 4.5") - Berti Vanadium 5/0 care pe siteul producatorului apar ca avand o deschidere de 30 mm. Destul imi zic, pentru Lake Fork Magic Shad 4.5". Cand le primesc, surpriza: deschiderea de 25mm (cu indulgenta). E bine sa fie carligul wide gape. Macar 1 cm eu zic ca e bine sa iara din naluca in timpul muscaturii.

Cat despre montura din poza ta, la nalucile pe care le folosesc eu am observat ca daca e nelestat carligul se invarte naluca la recuperare si nu evolueaza corect. Folosesc deci carlige lestate care sa tina burta nalucii spre substrat si sa nu ii permita sa se invarta.

Mai jos puteti vedea si carligul de care vorbeam. A fost prima data si bineinteles ultima data cand am ceva de la Berti in trusa de pescuit.

Imagine

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Noi 2015, 12:44

Prin deschiderea carligului se intelege altceva, respectiv distanta dintre partea superioara a tijei si varful carligului (care sunt pe aceeasi linie).
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

alternative
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de alternative » 15 Noi 2015, 13:26

@razvan m. De unde ai scos-o pe asta? Uite ce spune Berti pe site-ul firmei:

Imagine

L= lungime
D= Deschidere

Exact ce am zis si eu. Exact ce sustin ei ca e de 30mm. Ai inteles tu gresit. Distanta de care vorbesti tu nici nu se masoara si nu prea intereseaza pe nimeni. Se masoara lungimea carligului si deschiderea.

E simplu: ei zic ca Berti Vanadium au o deschidere de 30 mm, eu nu vad nicaieri 30 mm acolo. Ergo, nu recomand Berti.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 15 Noi 2015, 15:10

Ok, asa sa fie. :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Peter pescar
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Peter pescar » 15 Noi 2015, 16:59

din pacate nu pot atasa o poza

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 15 Noi 2015, 17:51

Orka shad tail nu se preteaza la montura pe carlige offset. Sunt o gramada de gume mult mai potrivita pentru offset.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 15 Noi 2015, 18:10

eu am si berti si lakefork de 4.5... marimea 5 e ok. poti incerca un fudo 6/0 vanadium. lakefork tre sa fii pe faza cand intepi, totul e din miscarea lansetei si inteaprea sa fie puternica. eu am probleme cu lake fork la intepare, pt ca sunt groase si iese acul greu. de-asta am trecut pe minnow-uri moi... cele mai sfinte!
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Scrie răspuns