deci gama de nalici se poate extinde
o naluca pufoasa eficienta la stiuca mare
Moderatori: Adelin, dr.pike, tudor, johnnybravo, Moderatori
-
lucianfiat
- utilizator constant

Re:
recunosc faptul ca as fi vrut sa vad si eu asta. da` poate fac baietii cu fly-ul o musca in forma de randunica si o ia stiuca inainte sa atinga apa.Andrei Op scrie:am vazut o stiuca care a inhalat o randunica care bea apa din picaj
-
lucianfiat
- utilizator constant

Re: o naluca pufoasa eficienta la stiuca mare
stiuca batrana, cine stie cati boboci a mai papat
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum
-
danstiucaru
- veteran

Re: Re:
grizzly scrie:recunosc faptul ca as fi vrut sa vad si eu asta. da` poate fac baietii cu fly-ul o musca in forma de randunica si o ia stiuca inainte sa atinga apa.Andrei Op scrie:am vazut o stiuca care a inhalat o randunica care bea apa din picaj
Un prieten pescar-sportiv, care dispre?uie?te m?run?i?ul ?i este un mareme?ter cu lanseta la pe?ti r?pitori, mi-a trimis o ?tiuc? frumoas?, lung? devreo cincizeci de centimetri. Eram curios s? v?d ce a? g?si în stomaculacestei spaime a apelor domoale în care tr?ie?te. Am aflat cî?iva pe?ti?ori?i... o rîndunic?. Avea penele toate ?i era macerat? pu?in — semn c? nu demult a fost prins?. Nu-i lucru rar c? hr?p?rea?? ?tiuc? se apropie ho?e?te depuii de ra?? s?lbatic? ce înoat? pe ap? ?i — ha? ! — apuc? unul ?i îl trage înadînc, bucat? bun?. Dar rîndunic? ?S? ne închipuim scena. Rîndunelele zbur?t?cesc pe deasupra apei, învîn?toarea lor dup? gîze. Vedem cîte una c? î?i ridic? aripile, ca pe ni?tevele, ?i în zborul ei de fulger atinge oglinda apei. Numai o atingere, o frîntur?de clip?, ca apoi s?-?i continue zborul mai sus în aer. Culege oare de pe ap?o insect?, bea oare o pic?tur? ? Nu ?tiu, dar a?a face. Ciupe?te cînd aici,cînd dincolo pe întinsul luciului.Cum a putut-o prinde pe aceasta ?tiuc? ? Pe puii de ra?? îi vede, îi simte,?tie unde stau sau unde înoat?, se apropie, se repede la ei. Nu-i lucru greu.Rîndunic? îns? nu se las? pe ap? ; cum o atinge doar o clip?, ?tiuc? nu opoate apropia ?i nici nu ?tie unde va s?ruta rîndunic? apa, ca s-o a?tepteacolo în pînd?.S? zicem c? a fost o coinciden?? : din întîmplare ?tiuc? st?tea la pînd? sautrecea în momentul acela tocmai în apropierea punctului pe care l-a atinsrîndunic? cu ciocul. S-a repezit ?i a prins-o. Mirarea noastr? e îndrept??it??i în cazul acesta. Cît?... prezen?? de spirit, ce reac?ie fulger?toare, ce atacn?prasnic, cît? siguran?? de direc?ie au trebuit s? fie împreunate, ca rîn-dunic? din zbor s? ajung? în peria de din?i din gura ?tiucii ! Este aproape de necrezut.
Ionel Pop - Instantanee din viata animalelor.
Re: Re:
da eu nu stiu de unde a dedus autorul ca randunica aia a fost luata din zbor... scria pe ea cumva? nu exista cumva si posibilitatea ca randunica sa fi cazut ranita in apa si sa se fi zbatut la suprafatza... scapata accidental din ghearele unei pasari rapitoare de exemplu... ???Spartacus scrie:grizzly scrie:recunosc faptul ca as fi vrut sa vad si eu asta. da` poate fac baietii cu fly-ul o musca in forma de randunica si o ia stiuca inainte sa atinga apa.Andrei Op scrie:am vazut o stiuca care a inhalat o randunica care bea apa din picaj
Un prieten pescar-sportiv, care dispre?uie?te m?run?i?ul ?i este un mareme?ter cu lanseta la pe?ti r?pitori, mi-a trimis o ?tiuc? frumoas?, lung? devreo cincizeci de centimetri. Eram curios s? v?d ce a? g?si în stomaculacestei spaime a apelor domoale în care tr?ie?te. Am aflat cî?iva pe?ti?ori?i... o rîndunic?. Avea penele toate ?i era macerat? pu?in — semn c? nu demult a fost prins?. Nu-i lucru rar c? hr?p?rea?? ?tiuc? se apropie ho?e?te depuii de ra?? s?lbatic? ce înoat? pe ap? ?i — ha? ! — apuc? unul ?i îl trage înadînc, bucat? bun?. Dar rîndunic? ?S? ne închipuim scena. Rîndunelele zbur?t?cesc pe deasupra apei, învîn?toarea lor dup? gîze. Vedem cîte una c? î?i ridic? aripile, ca pe ni?tevele, ?i în zborul ei de fulger atinge oglinda apei. Numai o atingere, o frîntur?de clip?, ca apoi s?-?i continue zborul mai sus în aer. Culege oare de pe ap?o insect?, bea oare o pic?tur? ? Nu ?tiu, dar a?a face. Ciupe?te cînd aici,cînd dincolo pe întinsul luciului.Cum a putut-o prinde pe aceasta ?tiuc? ? Pe puii de ra?? îi vede, îi simte,?tie unde stau sau unde înoat?, se apropie, se repede la ei. Nu-i lucru greu.Rîndunic? îns? nu se las? pe ap? ; cum o atinge doar o clip?, ?tiuc? nu opoate apropia ?i nici nu ?tie unde va s?ruta rîndunic? apa, ca s-o a?tepteacolo în pînd?.S? zicem c? a fost o coinciden?? : din întîmplare ?tiuc? st?tea la pînd? sautrecea în momentul acela tocmai în apropierea punctului pe care l-a atinsrîndunic? cu ciocul. S-a repezit ?i a prins-o. Mirarea noastr? e îndrept??it??i în cazul acesta. Cît?... prezen?? de spirit, ce reac?ie fulger?toare, ce atacn?prasnic, cît? siguran?? de direc?ie au trebuit s? fie împreunate, ca rîn-dunic? din zbor s? ajung? în peria de din?i din gura ?tiucii ! Este aproape de necrezut.
Ionel Pop - Instantanee din viata animalelor.
Re: o naluca pufoasa eficienta la stiuca mare
binenteles. dar, la fel ca la accidentele aviatice, intotdeauna trebuie gasita o cauza/explicatie... 
insa firul actiunii e unul plauzibil, fapt constatat si de Andrei Op.
insa firul actiunii e unul plauzibil, fapt constatat si de Andrei Op.