O naluca eficienta....?!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
O naluca eficienta....?!
Primul avat prins de mine (anul trecut in august) a fost la carligul gol!! Recuperare rapida,atac,lupte+pumni+picioare, VICTORIE! Aproximativ 2 kilograme de locomotiva (asta a fost impresia mea, desi aveam fir de 0,40) m-au convins de calitatea pescuitului la rapitor, in special la avat.
Pana in acel moment, nu mai avusesem nici o captura la artificiale,nici macar un biban cat de prapadit, desi am incercat de multe ori (binenteles cu tehnica incepatorului). Aceasta experienta m-a facut sa ma documentez (evident unde in alta parte daca nu de pe acest forum), sa invat, sa pun in practica. Capturile mai mari sau mici au venit constant, intre 3 si 8 avati pe partida. Uneori salaul si stiuca au salvat partidele cand "locomotivele" urlau si atat!
Sa revin la topic... Asa cum am spus, primul avat l-am prins la carligul gol, un ac mare (doar eram la Dunare) de culoare argintie. Al doilea la fel, al treilea la fel. O jumatate de luna am incercat cu succes tot felul de monturi pentru aceasta fantastica naluca. Aveam impresia ca e naluca minune, singura care poate face fata exigentelor. La un moment dat, nimic. Nici atac, nici urmarire!
Mi-am cumparat un vobler, o rotativa, oscilanta mica... cele mai bune investitii din viata mea in materie de pescuit. In lunile ce au urmat am remarcat faptul ca nici o alta naluca nu a avut succesul acului gol din acea perioada.
Domniile voastre au avut astfel de experiente? S-a intamplat sa prindeti constant avat la carligul gol?
PS: Avand in vedere ca sunt la prima postare pe acest forum, vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturile care indirect mi-au fost date.
Pana in acel moment, nu mai avusesem nici o captura la artificiale,nici macar un biban cat de prapadit, desi am incercat de multe ori (binenteles cu tehnica incepatorului). Aceasta experienta m-a facut sa ma documentez (evident unde in alta parte daca nu de pe acest forum), sa invat, sa pun in practica. Capturile mai mari sau mici au venit constant, intre 3 si 8 avati pe partida. Uneori salaul si stiuca au salvat partidele cand "locomotivele" urlau si atat!
Sa revin la topic... Asa cum am spus, primul avat l-am prins la carligul gol, un ac mare (doar eram la Dunare) de culoare argintie. Al doilea la fel, al treilea la fel. O jumatate de luna am incercat cu succes tot felul de monturi pentru aceasta fantastica naluca. Aveam impresia ca e naluca minune, singura care poate face fata exigentelor. La un moment dat, nimic. Nici atac, nici urmarire!
Mi-am cumparat un vobler, o rotativa, oscilanta mica... cele mai bune investitii din viata mea in materie de pescuit. In lunile ce au urmat am remarcat faptul ca nici o alta naluca nu a avut succesul acului gol din acea perioada.
Domniile voastre au avut astfel de experiente? S-a intamplat sa prindeti constant avat la carligul gol?
PS: Avand in vedere ca sunt la prima postare pe acest forum, vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturile care indirect mi-au fost date.
-
- utilizator nou
Acul acela, recuperat rapid, argintiu, oscila asemenea unei oscilante....si da, am patit si eu sa recuperz acul gol..si sa prind peste la ac gol. In cazul meu a fost biban. Si nu o data. Dar parea mea, ca de fiecare data a fost intamplare ca am prins. Nu as putea spune ca am prins vreodata mai mult la acul gol decat la ac cu momeala, sau vobler sau altceva
.

Fi linistit. Primii mei 2 ani de spinning au fost zero barat, pana am luat primu avat la o oscilanta. Dupa asta am putut sa spun ca avatu e un peste usor de prins. Cele mai bune rezultate la avat le-am avut la oscilante de 9-11 gr.( gipo, tv lure mepps syclops)
-off topic: mi-am cumparat la inceputul anului 30 de linguri de la berti. Va rog cine poate sa-mi spuna ce rezultate a avut cu lingurile berti
-off topic: mi-am cumparat la inceputul anului 30 de linguri de la berti. Va rog cine poate sa-mi spuna ce rezultate a avut cu lingurile berti
ronaldo scrie:Fi linistit. Primii mei 2 ani de spinning au fost zero barat, pana am luat primu avat la o oscilanta. Dupa asta am putut sa spun ca avatu e un peste usor de prins. Cele mai bune rezultate la avat le-am avut la oscilante de 9-11 gr.( gipo, tv lure mepps syclops)
Linguri pentru stiuca sau pentru avat sau detoate? In majoritatea modelelor si la berti se intalnesc formele deja consacrate zic eu. Are si modele sa zic mai originale. Nu mi se pare sa aiba rezultate mai deosebite decat Gipo pe care le prefer totusi. Dar parerea mea e ca sunt linguri bune. Sigur nu ai facut investitie proasta.
Sunt de acord. Am vazut stiuculita de 10 cm care a sarit la un ac gol, biban, si am auzit de salau prins la "bomba" in timp ce o scotea sa rearmeze. Le consider si eu pure intamplari. Probabil ca in ziua aia in care spunea carligu_gol ca a prins la carligul golattilaf scrie:Acul acela, recuperat rapid, argintiu, oscila asemenea unei oscilante....si da, am patit si eu sa recuperz acul gol..si sa prind peste la ac gol. In cazul meu a fost biban. Si nu o data. Dar parea mea, ca de fiecare data a fost intamplare ca am prins. Nu as putea spune ca am prins vreodata mai mult la acul gol decat la ac cu momeala, sau vobler sau altceva.

-
- utilizator nou
Sunt de acord. Am vazut stiuculita de 10 cm care a sarit la un ac gol, biban, si am auzit de salau prins la "bomba" in timp ce o scotea sa rearmeze. Le consider si eu pure intamplari. Probabil ca in ziua aia in care spunea carligu_gol ca a prins la carligul gol
- va rog apreciati calamburul - cu o oscilanta sau streamer sau vobler ar fi mers grozav. probabil erau pusi bine pe mancat baietii. E un semn de agresivitate sporita zic eu nu neaparat de eficienta a metodei sau a nalucii.[/quote]
Attilaf, sunt de acord, ar fi mers grozav si cu alte naluci. Dar nu a mers. Cateva bucati...intr-o juma de luna. In schimb, la acel carlig gol a mers constant bine si foarte bine. Asemanarea "jocului" efectuat de carlig cu evolutia altor naluci am obeservat-o (chiar daca eran 0 barat la vremea respectiva
). Insa nu inteleg de ce nu am luat asa de bine la nalucile traditionale... Probabil lipsa de experienta din acea perioada m-a impiedicat in incercare mea de a pescui avatul cu tehnicile consacrate, iar acul argintiu m-a ajutat,respectiv evolutia acestuia,forma, etc...
Toate bune!

Attilaf, sunt de acord, ar fi mers grozav si cu alte naluci. Dar nu a mers. Cateva bucati...intr-o juma de luna. In schimb, la acel carlig gol a mers constant bine si foarte bine. Asemanarea "jocului" efectuat de carlig cu evolutia altor naluci am obeservat-o (chiar daca eran 0 barat la vremea respectiva

Toate bune!
Mesaj pentru braconieri:
Daca se legalizeaza bordelurile va angajez pe toti cu norma...INTREAGA !!!
Daca se legalizeaza bordelurile va angajez pe toti cu norma...INTREAGA !!!
respect pentru oscilantele berti dar nu am luat la ele avat pe mures de nici o culoare, numai la rotative in special clasic.
am luat in schimb stiuca.
Pur si simplu nu se preteaza pentru mures unde curgerea apei e cam rapida pentru asa ceva.
la avat viteza recuperari face toata diferenta nu scula efectiv nu stiu de ce dar asta am observat si testat de nenumarate ori.
am luat in schimb stiuca.
Pur si simplu nu se preteaza pentru mures unde curgerea apei e cam rapida pentru asa ceva.
la avat viteza recuperari face toata diferenta nu scula efectiv nu stiu de ce dar asta am observat si testat de nenumarate ori.
the angler is catching xxx, not by the lure