nelamurire

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

suli
senior
senior

Re: nelamurire

Mesaj de suli » 11 Feb 2014, 12:21

sorinB scrie:
suli scrie:,exista persoane care afirma ca o stiuca mai mica,pina in 2kg,ar taia mai usor firul ca si una mare....
Eu sunt unul dintre ei, am vrut sa scriu mai demult, dar am zis ca se vor isca niste polemici, si am renuntat...

Intr-adevar, daca va uitati, parca dintii unei marlite sunt mai ascutiti si mai taiosi pe laterale decat ai unei stiuci mai mari... ;)
Totusi de multe ori parca iti doresti sa intre si sa iti taie,... numai sa intre :D
Cred ca ai dreptate...un prieten spunea ca sunt mai desii si mai maruntii de aici posibilitatea de a taia mai usor firul.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 11 Feb 2014, 12:28

sorinB scrie:Totusi de multe ori parca iti doresti sa intre si sa iti taie,... numai sa intre :D
:lol:

DEM
veteran
veteran

Mesaj de DEM » 11 Feb 2014, 16:42

pune struna,nu te juca,e scumpe"giugelele" :respekt:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

mitzza
junior
junior

Mesaj de mitzza » 11 Feb 2014, 16:58

problema e ca unele sunt foarte rigide, nu sunt maleabile deloc, plus ca imi trag si voblerele in jos care sun mai usoare...poate nu am cumparatu eu ce trebuie...

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 11 Feb 2014, 19:31

mitzza scrie:problema e ca unele sunt foarte rigide, nu sunt maleabile deloc, plus ca imi trag si voblerele in jos care sun mai usoare...poate nu am cumparatu eu ce trebuie...
Te referi la voblere de suprafata??Pentru ca la cele care coboara 1,2,3 m chiar te ajuta putin o struna mai grea...

mitzza
junior
junior

Mesaj de mitzza » 11 Feb 2014, 19:48

suli scrie:
mitzza scrie:problema e ca unele sunt foarte rigide, nu sunt maleabile deloc, plus ca imi trag si voblerele in jos care sun mai usoare...poate nu am cumparatu eu ce trebuie...
Te referi la voblere de suprafata??Pentru ca la cele care coboara 1,2,3 m chiar te ajuta putin o struna mai grea...
Da.voblerele de suprafata.

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 11 Feb 2014, 23:58

Daca nu iti place mono sau fluorcarbon cauta alceva...in ziua de azi ai multe tipuri de inaintase,titan,kevlar,etc...probeaza si vezi ce iti place.

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 13 Feb 2014, 12:04

mitzza scrie:
suli scrie:
Da.voblerele de suprafata.

Din experienta iti spun ca struna (otel invelit) nu trage in jos de exemplu un Salmo Minnow de 5 cm, care e superusor si de suprafata. Nici rigiditatea nu conteaza, voblerul e conectat la struna printr-o agrafa cu vartej si are destula libertate de miscare. La cate strune muscate si facute arc am vazut...eu nu as indrazni sa dau fara struna. Si nu folosesc nu stiu ce, ceva verzi la 5 lei/3 buc, niciuna nu m-a dezamagit.

mitzza
junior
junior

Mesaj de mitzza » 13 Feb 2014, 12:41

bun, dar pe langa asta, cat de mult conteaza lungimea lor?

fsandor
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de fsandor » 13 Feb 2014, 13:47

mitzza scrie:bun, dar pe langa asta, cat de mult conteaza lungimea lor?
De obicei nu sunt mai lungi de 15-20 de cm. Mai mult nu prea trebuie, dar nici mai putin. Stiuca e ca aspiratorul cand ataca, mi s-a intamplat odata ca i-a iesit lingura de 12 cm prin branhii din cauza fortei de suctie iar capatul strunei era la cativa mm de dinti. La stiuca mai e si scuturatul capului, acrobatiile aeriene si alte gesturi urate in stil heavy metal, fara struna risti sa faci infarct. :)

Scrie răspuns