Naluci topwater pentru stiuca, cand?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pricop
junior
junior

Naluci topwater pentru stiuca, cand?

Mesaj de pricop » 04 Oct 2015, 14:46

Salutare. Am fost de curand la o balta in care era stiuca. Nu am mai pescuit pana acum la acest rapitor; pestele vizat in trecut era salaul. Am insistat putin pe niste broaste si am avut o captura + niste atacuri. M-a cam prins febra si as mai merge, dar tot cu broaste voi pescui, zona fiind plina de agataturi, stufaris, iarba etc. Imi place tare mult ideea de a putea pescui in locuri inaccesibile fara teama de a pierde naluca. Cand merg cel mai bine nalucile de suprafata? Am vreo sansa in toamna cand se raceste (octombrie noiembrie) sa mai iau ceva la broaste? sau trebuie sa imi iau gandul de la topwatere in perioada asta si sa incerc sa caut stiucile mai la adancime? Cam peste tot unde am citit, era specificata perioada iunie-iulie ca apogeu pentru topwatere.

valeriu28
veteran
veteran

Re: Naluci topwater pentru stiuca, cand?

Mesaj de valeriu28 » 04 Oct 2015, 15:23

am zis ca nu mai scriu, dar nah...
regula cam asta e, in general topwaterele merg vara. cred ca va mai merge pana joi...cand s-au anuntat 10 grade. odata cu temperaturile scazute cade si bradisul si o poti cauta la adancime in liniste. eu am folosit ieri topwatere fara success.... depinde si de balta probabil. clar in noiembrie iti iei adio de la ele. cel putin iti zic la mine, din noiembrie, pa. am avut atacuri pe popper in octombrie, apoi pana in mai iunie nimic...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 04 Oct 2015, 22:57

pricop, nu te mai lua dupa ce citesti. indiferent de luna, incearca si cateva lanseuri cu topwatere cand altceva nu merge. oricum, atacurile alea la suprafata merita:) azi am prins pe salbatic o stiuca de 2 kile cu o lingura de peste 30 de grame, weedless, recuperata la maxim de viteza, la 30 cm de suprafata. teoria cam ia din distractia pescuitului. mie chiar imi place sa prind in ciuda teoriei, desi am avut partide intregi de gherle :)
daca iti place, da cu topwatere. si mai sunt solutii de neagatare si mai la fund, cu offset.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 05 Oct 2015, 09:13

Eu am prins la naluci de suprafata cand apa avea mai mult de 12 grade. Poate functioneaza si cand apa este mai rece, dar atunci cred ca este mai eficient sa pecuiesti cu alte tipuri de naluci.

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 05 Oct 2015, 13:47

@Gardos cum sa nu ma iau "dupa ce citesc"? Pai de asta am si postat intrebarea pe forum ca sa citesc niste pareri dupa care sa ma iau :) Perfect de acord cu tine ca trebuie incercat orice oricand ca s-ar putea sa... am prins si eu salau de 4 kg la porumb pe fir de par, dar astea sunt exceptii. Eu voiam sa stiu la modul general daca in toamna sau perioada rece ataca la suprafata stiuca sau sunt alte naluci ce se recomanda in acest sezon pentru c-ar fi mai prinzatoare.

@Valeriu28 multumesc mult pentru raspuns. E cam raspunsul pe care il cautam. De ce sa nu mai scrii ? Daca ai un sfat bun, nu-l lasa neoferit. Pe mine de exemplu m-a ajutat mult raspunsul tau.

@Dan Stefan C. Voi incerca oscilante, shad-uri si spinnerbait-uri. Om vedea ce a iesi.

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 05 Oct 2015, 14:07

Departe de mine sa dau sfaturi... dar sunt colegi pe aici care pot da si sfaturi, cum mi-au dat si mie. eu doar pot sa-ti spun ce am patit si ce am constatat pe balta. dar poate am stat 1% din cat au stat altii, deci nu ar trebui sa te iei dupa mine...la mine nu a vrut nici la popper nici la walk the dog, dupa luna noiembrie... broscute nici n-am incercat.
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 05 Oct 2015, 14:22

pricop,nalucile de suprafata(popere,glidere,pulbaituri)au randament maxim in apele invadate de vegetatie.
e drept in sezonul cald vei avea mult mai multa activitate,o frecventa sporita a atacurilor,este perioada in care stiuca "alearga"... :D

odata cu scaderea temperaturii apei stiuca nu mai este atat de activa,va prefera o naluca mai mare dar cu-o miscare mai lenta(oscilante grele care "bat"pe cadere,voblere suspending cu pauze mai mari pe recuperare)etc
chestia cu "doar toamna se prind alea mari dupa ce cade bradisusl"...este un mit
o spuneau cei care nu aveau naluci adecvate pentru zonele respective :wink:

dovada o fac lacurile din Delta(invadate tot timpul anului de vegetatie)unde poti avea capturi frumoase daca folosesti top-waterele,de fapt sg naluci care permit pescuitul(acolo)

daca mergi pe ape mai adanci(brate,canale inchise,balti de balastiera)gumele dau randament foarte bun(inclusiv sezonul rece)

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 06 Oct 2015, 05:55

pricop, cand ti-am spus sa nu te iei dupa ce citesti, ma refeream inclusiv la mine :)
de fapt, voiam sa spui sa nu te iei DOAR dupa ce citesti si sa mai iesi din reguli...adrian99 are dreptate, dupa mine, la fel si dan. topwaterele sunt cele mai eficiente cand vorbim de vegetatie-de fapt, cand nu poti da cu altceva, indiferent de perioada. in rest, e clar ca si-o cam iau pe coaja :)

keymaker
senior
senior

Mesaj de keymaker » 20 Oct 2015, 18:01

acest vobler era perfect sanatos ca nou acum o saptamana...
dupa 4 partide a cate 3 ore :
Imagine

momentele de urmariri cu valul in cap,nepretuite.pentru toate celelalte exista mastercard :D

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 20 Oct 2015, 18:05

keymaker scrie:acest vobler era perfect sanatos ca nou acum o saptamana...
dupa 4 partide a cate 3 ore :
Imagine

momentele de urmariri cu valul in cap,nepretuite.pentru toate celelalte exista mastercard :D
Bravo ;) eu n-am vrut sa zic nimic, pentru ca am la vanzare ceva topwatere si zicea lumea ca fac reclama, dar functioneaza foarte bine si in perioada asta ;)

Scrie răspuns