Salutare!
Ma intereseaza sa achizitionez o lanseta de spinning dar ma incomodeaza tare de tot cotorul. este mult prea lung pt mine, il simt incomod. este integral acoperit din pluta, deci eliminam ca si urmare esteticul.
Din ce imi dau seama nu o sa pot folosi cotorul ca o parghie sa lansez mai departe dar nu pescuiesc la distante foarte mari.
Un cotor taiat modifica si actiunea lansetei sau nu?
Astept pareri si sfaturi.
P.S: Este vorba despre un Colmic Herakles Enigma 240cm sau un Fenwick Eagle GT 260cm
Modificare cotor lanseta.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- stefanflorin
- veteran
Re: Modificare cotor lanseta.
Actiunea nu o modifica, echilibrul da. Cam atat.
Spor la taiat!
Spor la taiat!

Urasc atarnatorii!
-
- veteran
Un cotor taiat nu modifica actiunea lansetei, doar ëchilibrul ", cum a zis si userul de mai sus. Dar se poate pastra echilibrul daca in capatul taiat al lansetei , inainte de a-i pune o terminatie se introduce o greutate (plumb ) care sa-i pastreze echilibrul initial.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
Asa ma gandeam si eu. Cu o greutate de plumb echivalenta a greutatii partii de cotor inlaturate.
- kingofbeasts
- veteran
o greutate mai mare iti trebuie . Confortabil e ca, dupa ce ai taiat din coada , sa pui pe bat mulineta cu care il vei pescui si sa adaugi plumb pe coada batului pana cand ajunge lanseta in echilibru sprijinita fiind cam in drept cu varful tamburului.Obletele scrie:Asa ma gandeam si eu. Cu o greutate de plumb echivalenta a greutatii partii de cotor inlaturate.

dupa ce ai stabilit cat plumb iti trebuie il torni si-l bagi in coada.
-
- veteran
Cam asa e cum spune kingofbeasts .
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.