Marime mulineta stiuca.....

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Dragos Catan
junior
junior

Marime mulineta stiuca.....

Mesaj de Dragos Catan » 25 Apr 2016, 20:43

Salut,am 13 ani si de 1 an incoace m-a prins microbul.Am inceput incet incet cu un clean,un pastrav si acum as vrea sa trec la ceva mai mare...cum ar fi stiuca.As vrea imi iau un bat shimano aernos 14-40g de 2.10(voi pescui de pe mal,dar nu stiu exact ce marime sa aiba batul,cred ca 2.10 e ok)si as vrea sa imi iau si o mulineta (voi folosi naluci de 14-40g maxim) shimano AERNOS FA dar nu stiu ce marime sa aiba?Am auzit ca ar fi ceva cu grosimea firului,eu as vrea sa o echipez cu fir textil.Totusi cred ca ar trebui un 3000sau 2500 :?: :?: :?:
Astept raspunsurile voastre
As fi recunoscator si daca mi-ati recomanda si cateva naluci prinzatoare(atat pentru stiuca cat si pentru clean si pastrav)dar si niste fire,iar daca bugetul imi permite si ceva haine? :wallbash: :wallbash:
PS:SUNT DIN PETROSANI,HUNEDOARA SI DACA CINEVA CARE STA PRIN ZONA AR VREA SA IESIM PUTIN PE BALTA AR FI SUPER TARE,MAI INVAT SI EU CEVA :wink: :wink:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Re: Marime mulineta stiuca.....

Mesaj de johnnybravo » 25 Apr 2016, 21:27

Salut, cat esti dispus sa investesti in mulineta? Marimea 3000 daiwa sau 4000 shimano ti-ar fi ok. Cauta oscilante berti, gipo, voblere husky jerk de la rapala, salmo slider, boxer, skinner, rotativa mepps aglia nr 3, 4, 5. Foloseste functia cautare de pe forum pt zeci de alte variante. Bat de 2.10 e ok pt barca sau mal unde lungimea lanseului nu conteaza asa mult si nici nu ai un teren dificil pt drill.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 26 Apr 2016, 09:45

Cred ca ti-ar fi destul de greu sa folosesti o lanseta mai lunga de 2,10m. Daca doresti tot o mulineta Aernos, atunci marimea 2500 este mai potrivita, inmagazineaza ceva mai mult fir pe tambur. Ca si naluci, avem de la Berti un Kit Total Pike, ce contine 5 modele foarte bune de oscilante si 2 de rotative. De asemenea, nu trebuie sa iti lipseasca din trusa voblere Salmo Slider, atat modele sinking cat si floating.

Dragos Catan
junior
junior

Mesaj de Dragos Catan » 26 Apr 2016, 10:28

Va multumesc pentru sfaturi,in mulineta nu as vrea sa investesc mai mult de 450 lei
Cat despre oscilante si voblere,o sa imi iau ce mi-ati recomandat.Multumesc inca odata!

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 26 Apr 2016, 19:09

Dragos Catan scrie:Va multumesc pentru sfaturi,in mulineta nu as vrea sa investesc mai mult de 450 lei
Cat despre oscilante si voblere,o sa imi iau ce mi-ati recomandat.Multumesc inca odata!
Atunci ia-ti un Zauber si n-o sa-ti mai trebuiasca nici un Shimano sau Daiwa.

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 26 Apr 2016, 19:37

Dragos Catan scrie:Salut,am 13 ani si de 1 an incoace m-a prins microbul.Am inceput incet incet cu un clean,un pastrav si acum as vrea sa trec la ceva mai mare...cum ar fi stiuca.As vrea imi iau un bat shimano aernos 14-40g de 2.10(voi pescui de pe mal,dar nu stiu exact ce marime sa aiba batul,cred ca 2.10 e ok)si as vrea sa imi iau si o mulineta (voi folosi naluci de 14-40g maxim) shimano AERNOS FA dar nu stiu ce marime sa aiba?Am auzit ca ar fi ceva cu grosimea firului,eu as vrea sa o echipez cu fir textil.Totusi cred ca ar trebui un 3000sau 2500 :?: :?: :?:
As fi recunoscator si daca mi-ati recomanda si cateva naluci prinzatoare(atat pentru stiuca cat si pentru clean si pastrav)dar si niste fire,iar daca bugetul imi permite si ceva haine? :wallbash: :wallbash:
PS:SUNT DIN PETROSANI,HUNEDOARA SI DACA CINEVA CARE STA PRIN ZONA AR VREA SA IESIM PUTIN PE BALTA AR FI SUPER TARE,MAI INVAT SI EU CEVA :wink: :wink:

Salut. Spune in primul rand unde vrei sa pescuiesti si ce pesti urmaresti. Eu sunt din Petrosani dar nu mai stau acolo de 5 ani dar locurile de pescuit le cunosc si cred ca as putea sa te ajut sa te decizi. :)

lenovo
senior
senior

Mesaj de lenovo » 26 Apr 2016, 19:39

lenovo scrie:
Dragos Catan scrie:Salut,am 13 ani si de 1 an incoace m-a prins microbul.Am inceput incet incet cu un clean,un pastrav si acum as vrea sa trec la ceva mai mare...cum ar fi stiuca.As vrea imi iau un bat shimano aernos 14-40g de 2.10(voi pescui de pe mal,dar nu stiu exact ce marime sa aiba batul,cred ca 2.10 e ok)si as vrea sa imi iau si o mulineta (voi folosi naluci de 14-40g maxim) shimano AERNOS FA dar nu stiu ce marime sa aiba?Am auzit ca ar fi ceva cu grosimea firului,eu as vrea sa o echipez cu fir textil.Totusi cred ca ar trebui un 3000sau 2500 :?: :?: :?:

Salut. Spune in primul rand unde vrei sa pescuiesti . Eu sunt din Petrosani dar nu mai stau acolo de 5 ani dar locurile de pescuit le cunosc si cred ca as putea sa te ajut sa te decizi. :)

Dragos Catan
junior
junior

Mesaj de Dragos Catan » 28 Apr 2016, 22:09

Pestele urmarit este stiuca.Mulineta(shimano aernos 3000SFA) mi-a venit chiar azi,odata cu lanseta(shimano aernos 2.70 10-30g),sunt foarte multumit de ele.

Zippo19
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zippo19 » 14 Mai 2016, 19:49

Salut !
Si eu sunt din Petrosani , dar tot plecat de vreo 6 ani ( am facut liceul acolo) . Zi unde pe unde pescuiesti , poate facem o partida doua la vara ...

Dragos Catan
junior
junior

Mesaj de Dragos Catan » 17 Mai 2016, 16:16

Pescuiesc pe jiu,si pe oriunde prind.As fii foarte incantat sa iesim la un spinning impreuna,daca nu va deranjeaza varsta mea frageda(13 ani)

Scrie răspuns