Mai exact cum se face ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
tot in calitate de novice la silicoane vin si eu cu o intrebare : am vazut ceva mai in urma modele de recuperare ale twisterului pe fundul apei . bun. dar am auzit ca s-a prins si avat la twistere si ma gandeam oare daca tot pe fundul apei se poarta twisterul in cazul asta sau daca nu cumva se trage liniar sub pelicula apei ? poate a prins cineva de aici avat la twistwer si imi poate spune , eventual si o culoare , model 

tot in calitate de novice la silicoane vin si eu cu o intrebare : am vazut ceva mai in urma modele de recuperare ale twisterului pe fundul apei . bun. dar am auzit ca s-a prins si avat la twistere si ma gandeam oare daca tot pe fundul apei se poarta twisterul in cazul asta sau daca nu cumva se trage liniar sub pelicula apei ? poate a prins cineva de aici avat la twistwer si imi poate spune , eventual si o culoare , model 

- StefanDinu
- veteran
O recuperare liniara (in stil swimbait) poate aduce nu doar avat dar si stiuca si biban.RADU_DRILL scrie:tot in calitate de novice la silicoane vin si eu cu o intrebare : am vazut ceva mai in urma modele de recuperare ale twisterului pe fundul apei . bun. dar am auzit ca s-a prins si avat la twistere si ma gandeam oare daca tot pe fundul apei se poarta twisterul in cazul asta sau daca nu cumva se trage liniar sub pelicula apei ? poate a prins cineva de aici avat la twistwer si imi poate spune , eventual si o culoare , model
Cum nu prea am pescuit la avat nu pot sa-ti dau sfaturi avizate.
In principiul twisterul este o naluca universala. Depinde unde evaluaza (pe substrat, aproape de substat, in masa apei, in penicula) si cum evolueaza poti sorta specia tinta. Asta daca exista toate speciile de rapitori in apa si in zona pescuita.
chestia e ca nu am prins pana acum la silicoane si le-am cam lasat in pace vazand ca prind mai bine la voblere si rotative , dar o sa mai insist pe ele. problema e ca pescuiesc pe prut si jigingul pe prut e cam dificil, cu multe agatzaturi dar am vazut ca altii au prins ceea ce ma intarata sa mai insist 

exact la fel eram si eu pana acuma doua saptamani si eu pescuiesc pe Olt sub hidrocentrale unde te asigur ca exista mult mai multe agataturi decat pe Prut,dar acuma am prins spilul (mai e mult de invatat,insa.....) si pot spune ca e un pescuit f misto mai ales sa si prinzi si sa nici nu agati asa de desRADU_DRILL scrie:chestia e ca nu am prins pana acum la silicoane si le-am cam lasat in pace vazand ca prind mai bine la voblere si rotative , dar o sa mai insist pe ele. problema e ca pescuiesc pe prut si jigingul pe prut e cam dificil, cu multe agatzaturi dar am vazut ca altii au prins ceea ce ma intarata sa mai insist

asa ca insista,incepe intai cu silicoane mici la biban pana iti faci mana,apoi....
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
- junior
De acord cu tine in prima parte, Stefan.StefanDinu scrie:...
CONCLUZIE: nu exista o regula. Culoarea se gaseste prin practica. Exista si lacuri unde pestele ataca cu preponderenta numai o anumita culoare. Ex: la Sarulesti trebuie sa te duci (daca poti!) numai cu naluci albe.
Cu partea a II-a legata de Sarulesti, vrei sa dezvolti putin?

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
primavara....incearca voblere mici 4.5 cm....poti da si cu 7 cm....vibratie marunta....toamna...vibratie mare...agresiva....culori....acum experimenteaza....am vazut un clip de prezentare de la baietzi de la rapala...cika pe apa limpede...culori stridente...flourescente...pe ape tulbuir...culori naturale......acum poate la ei in america(acolo a fost facut filmu) merje treba ....cheste faina c ne tine de spininng...este k niciodata nu va fi la fel...de exemplu...la mine in zona a mers bine la clean modelul asta....mihaitzzza scrie:ce rotative sau voblere imi recomandati pentru pescuitul stiucii si cleanului? ( incercati sa`mi spuneti si culoarea pentru ca nu ma pricep absolut deloc la alesul culorii in functie de apa)

...acum incearca si u poate gasesti...ps daca gasesti alb sidefiu cu cap rosu....nu ezita ial....lanseaza si recupereaza cu varfu sus....joca finutz voblerul...te va surprinde atacul....eu sunt cam dependent de ele...am vreo 5 modele prin trusa....dar am vazut si alti cu 10-15 modele...sunt ff multe culori...