pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 09 Iul 2012, 15:39
dorin_sb scrie:paul_pike scrie:mare pacat, de lacurile din munti la 1000-2000 de metrii ce spuneti? eu cred ca nu sunt pescuite de toti

din cauza k se ajunge mai greu la ele sunt braconate de numa cu plase de monofilament,pripoane,etc...asta chiar dak majoritatea fac parte din rezervatii.

din pacate, pot afirma cu siguranta ca dorin_sb are dreptate... si tot, din pacate, lucrul asta se intampal
absolut pe toate lacurile mentionate mai sus...
la bradisor am gasit anul trecut intr-un loc mai retras cu niste prieteni o setca de aprox. 150 m... am scos-o, am facut-o praf, am eliberat pestele care nu era compromis, etc.
intrebarea este oare cate plase din aste sunt bagate in fiecare zi si cat peste este ditrus asa?
p.s. acum doi ani mi-a spus un prieten ca nenorocitii de plasari au prins un pastrav de 26 de kg...
eu nu cred ca a fost pastrav, ci mai degraba lostrita... dar cu atat mai mult e mare pacat...
Nihil Sine Deo
-
paul_pike
- senior

nu am fost niciodata un impatimit al pescuitului pe lacuri, dar din ce aud vad ca nici nu prea avea rost

-
Trust
- junior

paul_pike scrie:nu am fost niciodata un impatimit al pescuitului pe lacuri, dar din ce aud vad ca nici nu prea avea rost

nu doar in lacuri gasesti pastrav..
din cate vezi si eu sunt dim Mures..pescuiesc la pastrav cu lanseta UL , rotative mici (00) si se poate prinde si in rauri mici.
Stima.
-
paul_pike
- senior

nu doar in lacuri gasesti pastrav..
din cate vezi si eu sunt dim Mures..pescuiesc la pastrav cu lanseta UL , rotative mici (00) si se poate prinde si in rauri mici.
Stima.[/quote]
nu am spus ca doar in lacuri gasesc pastrav,eram putin mai curios de lacurile de la poalele muntilor, ma gandeam ca gasesc acolo exemplare mai frumoase, dar totusi poti sa imi enumeri cateva rauri pe privat unde iti surad tie pastravii

-
executorul20072
- utilizator nou

Buna ziua baieti,ma numesc Claudiu si vreau sa stiu daca ati pescuit in lacul vidra sau in petrimanu, si ce conditii se impun(taxe sau permis si unde se platesc in afara de permisul ANPA,daca se poate cu barca).Multumesc anticipat.

-
Nair_olf
- junior

Petrimanu este un lac mic,acolo setca este la ea acasa.Pentru pescuit nu are rost sa bati atita drum.In schimb daca vrei sa admiri doar peisajul,da,ai ce vedea.
Lacul Vidra mai are ceva pastrav,predominant fiind pastravul curcubeu,pescuitul din barca este permis,din barca avind sanse mai mari sa prinzi cite un peste.
Si acum despre bani.Dimineca a aparut la taxat nimeni altul decit Domn' ANTON cel de la lacul Bradisior,inarmat cu o casa de marcat,cu biblia pescuitului, ordonananta 23,de care habar nu are,insotit de un ing. de la ocolul silvic Voineasa, si de 2 jandarmi.Daca ai noroc poti scapa de plata,ori ca nu vin la taxat,sau daca te descurci bine cu legile si ii incurci tu pe ei.
O atentionare,drumurile de acces din DN7A spre lac sint blocate.
-
grecu
- veteran

campu cetatii !

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !
-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 29 Iul 2012, 23:31
Revin dupa o vacanta de 10 zile in munti. Cinci am fost pe raul Aries in zona Arieseni si inca 5 zile pe Raul Mare in Retezat, cam la 15 km aval de lacul Gura Apelor. Pe Aries am prins la lingurite rotative mici dar si la lacusta multisori pastravi mixci si medii (10-24 cm) insa raul e braconat electric deseori si plin de deseuri menajere. Sunt ceva cascade, ceva bulbonane, calitatea apei e acceptabila spre buna. Pacat ca...motzul e frate cu amperul!
Raul Mare e cu adevarat mare si cam tulbure deoarece lacul Gura Apei e deschis si astfel apa vine in intregime, toti afluentii maresc debitul. Se pare ca abia in martie 2013 vaq fi inchis barajul. Acum apa e semitulbure, crescuta, se prinjhd pastravi de 10-30 cm la lacusta sau la rama, ori la pestisor. Am incercat si la musca dar e slab, la lingurite si vobler tot slab. Localnicii il decimeaza nu doar cu rama si corobete ci si cu siruri de cate 7 muste la buldo. Nu ar fi o tragedie ca pun 7 muste dar...retin tit dobitocii, absolut tot. Control vine dar rar, padurari si jandarmi dar se pare ca nu se ating de localnici. Am avut permis ANPA valabil si o chitanta (falsa) de RNP insa ai fi jurat ca e adevarata, avand si stampila (nu zic cum am facut rost...). Macar nu e braconat cu electricitate ci doar cu musate si pripoane.
-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 29 Iul 2012, 23:42
Inca ceva: am eliberat toti pestii cu eceptia unuia de pe Raul Mare care a inghitit adanc carligul si a trebuit sa il sacrific fiind plin de sange. Avea 21 de cm si era plin de icre, mi a parut sincer rau. In mod ciudat am prins la lingurita pe Raul Mare pe langa cabana Dumbravita un...clean de 24 de cm! Ma intreb cum a reusit sa urce cascadele exact ca un pastrav venind dinspre lacul din Rau de Mori? Nu trebuia eliberat pt ca mananca pui si icre de pastrav dar i-am dat si lui drumul, nu mi-a venit sa il ucid.
De asemenea afluentii Ariesului ofera si ei partide frumoase la pastrav chiar daca exemplarele de peste 20 cm sunt rare: Cobles, Stei, Varciorog sunt ape bune. Pe cand afluentii de mijloc ai Raului Mare sunt slab populati, afectati de numeroasele vile construite la varsarea lor. Idiotii de proproietari ca sa se apere de viitoru au pietruit portiunea de varsare a afluentilor asa incat pastravii nu mai pot urca sa se imperecheze toamna. Doamne, ce amenzi le-as da daca as avea ceva functie la Mediu...i-as rupe! V-as spune locuriloe bune pe Aries si Raul Mare dar ma tem sa nu vina pescari care prind si icra si o pun la prajit asa ca momentan le tin pentru mine....dar le puteti descoperi singuri!