lipan la spining

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Adrien
junior
junior

lipan la spining

Mesaj de Adrien » 08 Aug 2006, 19:25

Salutare tuturor. Eu pescuiesc mai mult in ape de munte si colinare, la musca si spining dupa pastrav clean si lipan. In general prid lipan, pastravi si cleni mai mici la musca si pastravi si cleni mari la vobler. Vreau sa subliniez faptul ca am o oarecare experienta in acest gen de pescuit. Am citit in cateva randuri cum ca lipanul s-ar prinde si la lingurita si voblere mici. Totusi mie nu mi s-a intamplat niciodata. A prins cineva lipan la spining? :?:

RaresDumitru
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RaresDumitru » 09 Aug 2006, 10:00

Salut, am prins eu anul trecut lipan dar mititel la un microvobler Cosma pe riu, mai sus de lacul Belis, in jud. Cluj. Apa era curata si era plina de lipani cit palma, era un adevarat spectacol sa-i vezi cum apareau de nicaieri si sareau pe voblerul ala mic.
Dupa vreo jumatate de ora de pescuit, avand in vedere ca ploua, apa s-a tulburat si au disparut si lipanii, insa odata cu oprirea ploii si revenirea apei curate, s-au pus din nou pe treaba. Imi pare rau ca nu am poze cu lipanii prinsi, sunt undeva prin telefonul mobil.
Eram impreuna cu un prieten care prindea la musca lipani mai mici ca ai mei, dar si mai des decit mine, cam la 100 de metri in amonte. Am incercat mai multe locuri dar aveau o zona cu o mica bulboana care era preferata lor si atacau voblerul fara prea multe remuscari si foarte hotarit. Era luna mai a anului trecut, de atunci nu am mai fost pe riu acolo, dar cred ca mai exista lume pe forum din Cluj cel putin care sa fi prins lipan la vobler.

Pentru alte informatii, te rog sa ma contactezi. Fir intins.
multi, mari si desi

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 09 Aug 2006, 14:39

Salut! Acum vreo 2 sau 3 ani am prins primul meu lipan, si a fost la lingurita rotativa.Avea vreo 31cm daca mai tin bine minte.. Am mai prins in anul acela mai multi.Intr-o zi de pescuit pe raul Aries, prin luna iunie, prindeam cam 6-7 lipani si 4-5 pastravi(deci mai multt lipan decat pastrav.. :? ).Multi erau sub dimensiune (cam asa sunt pe aries cei mai multi) si am prins chiar si de 10cm..
Cam atat stiu de lipan la rotativa ca de atunci m-am apucat de muscarit si nu ma mai tenteaza altceva :D

Adrien
junior
junior

spining

Mesaj de Adrien » 09 Aug 2006, 14:54

Am avut o evolutie oarecum normala ca pescar. Am inceput cu scobarul si carasul la pluta, am trecut apoi la clean si stiuca cu pestisor, ulterior am combinat si cate o lingurita, ca apoi sa trec in totalitate pe spining. Era pe vremea cand locuiam in Timosoara. M-am mutat la munte si m-a acaparat aproape total muscaritul, desi nu am renuntat total nici la spining. Problema mea este ca uitandu-ma in urma, constat ca pestii mari, capturile care-ti lasa amintiri, sunt totusi aproape exclusiv la spining. Pestii prinsi la musca sunt parca din ce in ce mai mici. Acesta este motivul care ma face sa ma gandesc la o revenire si aprofundare a spiningului pe ape de munte si colinare. Ce parere aveti voi? :?:

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 09 Aug 2006, 16:28

Eu inca mai dau cu batul de spin, dar incet incet batul de musca nu mai lasa loc pt altceva. Cred ca deja am ajuns la un raport 90% musca - 10% spin. Desi capturile la musca inca nu se ridica si stiu ca pastrav mare si lipan mare n-o sa gasesc repede la noi, ramanand speranta doar in clean, muscaritul e ca un drog si nu prea mai pot scapa. Are ceva aparte. Bineinteles e chestie de gust.
Eu am incercat cu voblere mici, si rotative dar n-am avut inca onoare de lipan la spin. Doar cleni si pastravi.
Nu pot descat sa sper ca o sa am parte de iesiri inafara sa am capturi mai deosebite si la batul de musca. :).

Scrie răspuns