Pt. alternative:
Am inteles. Nefiind implicat nici un inel, ramane varianta cu viciul de productie. Poate fi ori calitate indoielnica a materialului folosit ori calculul gresit al grosimii ,,peretelui", pentru a face fata solicitarii la diametrul respectiv. E clar ca tronsonul de varf are diametru mai mare la imbinare, deci apasarea e mai mare pe tronsonul de baza (talon) care are diametru mai mic la imbinare. E motivul pentru care cedeaza si imbinarile tip spigot, atunci cand este subdimensionata grosimea ,,peretelui". Desi pare gros materialul in fotografii, s-a dovedit ca nu a fost suficient. Cred ca se vor mai rupe si alte ,,Perle" tot in acel punct. De regula, aceste rupturi nu se produc insa cu vreun peste implicat ci cu o agatatura. Numai bine. Rew.
Lansetele baracuda, aceeasi calitate ca SHIMANO... :)
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Lansetele baracuda, aceeasi calitate ca SHIMANO... :)

Am vazut cateva bete rupte , in niciunul din cazuri cei care au contactat cu producatorii sau vanzatorii nu au obtinut nimic , si cred ca-i normal

Cazu Lamiglas !
La un moment dat mi-am cumparat un ciomag pentru lanseuri lungi , pe vremea cand cotrobaiam prin surf

Am lansat cu batu ala pilkere de 120 de gr ! Cum l-o rupt el asa usor ...greu de spus !
Omu o trimis batu , si aia i-au spus ca nu vad indicii de greseala ci de fortare , nu i-au trimis tronsonu gratis !
Cazu Major Craft !
Comand impreuna cu un amic niste cozi de topor pt. shorejigging , pana in 80. de gr , de pe Plat ! Ajung bucuriile , ne bulucim in masina , hai pe mal sa le probam ! Colegu pune un jig de 60 gr. nu-i atent la ce are in spate , agata cu jigu in stanca din spate si rupe batu ! Am vaut faza din lateral , in momentu in care s-o rupt unghiul intre bat si fir era mai mult decat ascutit , locu era stramt , aveam un perete de stanca in spate si trebuia un pic de practica cu locuri dinastea ! Cred ca unghiul era sub 45 ! I-am si spus , era greseala lui !
O incercat si el , nu stiu ce le-o spus la aia , da nu a primit nimic !
Cazu Major Craft 2 !
Cu un model similar , dealtfel un par care cedeaza cel mult 2 palme daca il tii la orizontala cu un flacon de 1,5 l plin , alt amic ridica pesti din bat ! Pana o ridicat unu de vreo 3 kile insa la fel , intr-un unghi sub 30 , firu era aproape paralel cu batu ! S-o rupt ! Si asta o incercat ! Si tot nimic !
Ideea ii ca nici io nu as trimite vreun tronson daca as fi producator , vad zilnic oameni care se cred pescari , si chiar is , la urma urmei pescar inseamna sa practici pasiunea asta , nu cat de multi pesti prinzi

De unde naiba sa aiba producatoru sau vanzatoru certitudinea ca nu ai calcat pe bat , ca nu ai tras de agatatura , ca nu ai dat in ramuri pe parcurs , ca nu l-ai lovit in barca , etc.
Ala nu te stie , ce vreti , sa va creda pe bune cand ii spuneti ca santeti pescar cu experienta , sau de buna credinta pt. ca asa spuneti dumneavoastra !
Hai sa zicem , un client care o lasat bani in magazinu respectiv , cu timpu , ca sa nu-l piarda, ii face bucuria , si poate or mai fi cazuri , insa io stiu mai mult decat astea 3 cazuri , si nici unu nu o iesit cum dorea posesoru batului !
Am rupt si eu doua bete , unu dupa vreo 5 ani de pescuit , in lanseu , cu greutate sub maximu recomandat , rupturu curat circulara , ce o fi ? un defect de fabricatie care o intarziat 5 ani sa se prezinte

S-o dus si gata !
Și eu am cumpărat și probabil o să mai cumpăr de la ei da nu îi pomenesc deloc în nici o postare.alternative scrie:...N-am inteles, de ce firma zic de bine?...
Cum ar fi să spun că am găsit un măr verde putred în piață și bine fac ăia de la Lidl că nu vând mere verzi.
Ce caută neamțul în Bulgaria?
A ne slăbi Mitică!
Urăsc când maimuțele de la PR se cred mai deștepte și nu ezit să le arăt că au fundul gol

End of story!
ca si completare a tot ce s-a scris aici "frumos calca o domnisoara trenul" ...
Asta cu schimbatul/garantia, depinde mult de producator/distribuiutor. Caz concret:
Un cunoscut a alunecat pe cand cobora la apa si a rupt la faza respectiva un bat Mitchell si un bat Bokor spin. Mitchellul l-a reparat ulterior, fiindca era luat din talcioc, iar cu Bokorul s-a dus la magazinul local de unde l-a cumparat si a spus ca a plesnit... (era la jumatatea cotorului). Fara discutii sau alte intrebari a fost trimis batul inapoi la Energofish Cluj si i-a fost trimis altul nou. ,,I-am prostit" spunea respectivul si chiar brava... Nici asta nu este corect nu-i asa? Bine, intamplarea nu are nici o legatura cu situatia de fata si am pomenit-o doar ca fapt divers. Numai bine. Rew.
Un cunoscut a alunecat pe cand cobora la apa si a rupt la faza respectiva un bat Mitchell si un bat Bokor spin. Mitchellul l-a reparat ulterior, fiindca era luat din talcioc, iar cu Bokorul s-a dus la magazinul local de unde l-a cumparat si a spus ca a plesnit... (era la jumatatea cotorului). Fara discutii sau alte intrebari a fost trimis batul inapoi la Energofish Cluj si i-a fost trimis altul nou. ,,I-am prostit" spunea respectivul si chiar brava... Nici asta nu este corect nu-i asa? Bine, intamplarea nu are nici o legatura cu situatia de fata si am pomenit-o doar ca fapt divers. Numai bine. Rew.
Da, dar bokoru' ala costa mai nimic, le-a lansat sogorul asta de curand si are tot interesul sa-l schimbe, mai ales ca pretul de aproape moka, nu ceva de 2-300 euro. Insa gestul e frumos. Punct.
Insa eu am vazut bete schimbate pe garantie..
Insa eu am vazut bete schimbate pe garantie..
-
- veteran