Lanseta spining somotei.

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Lanseta spining somotei.

Mesaj de sorrynblue » 15 Feb 2016, 00:37

Am si eu nevoie de ajutor in alegerea unei lansete pentru spinning la somotei. Nu namile. Da stiu, sunt 100 de astfel de topicuri deschise cu mii de variante de lansete insa aici e altceva. Eu nu sunt un pasionat in prinderea somnului, nu am prins nici accidental pana acum (exceptand stationar). Pescuiesc 80% avat, 10% partide de crap pe balti si 10% caut salai cand nu vrea neam avatul. Deci nu vreau sa dau o carca de bani pe ceva bun pentru ca deja avatul imi mananca destule finante cu nalucile care sunt din ce in ce mai scumpe. Bugetul e foarte mic, de aceea nu am gasit nimic prin alte topicuri. Cam 100 maxim 150 lei. Deci recomandati-mi o gioarsa de 100 lei cu care sa arunc cat de cat niste rnr-uri de exemplu dupa niste somotei in Dunare. M-am cam saturat sa cloncane toata seara si sa nu risc sa arunc dupa ei cu monturile de avat ca sa nu pierd naluci aiurea.
Catch and release is another type of fishing.

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Re: Lanseta spining somotei.

Mesaj de Stai jos » 15 Feb 2016, 06:51

silurius
junior
junior

Mesaj de silurius » 15 Feb 2016, 08:18

Am personal lanseta de mai sus, varianta 5-20 g deci nu e tocmai aceeasi, dar se comporta foarte bine si am scos somotei cu ea.

Se descurca bine.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 15 Feb 2016, 11:39

O optiune buna care se incadreaza in buget este si Shimano Stimula.

marianv
junior
junior

Mesaj de marianv » 15 Feb 2016, 12:23

Okuma Safina-x 15-40gr si ai rezolvat problema,cred ca are cel mai bun raport calitate-pret
I-am cumparat-o unui prieten care pescuieste la dunare...foarte multumit!

http://www.totalfishing.ro/lanseta-okum ... 23476.html

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 15 Feb 2016, 14:42

sorrynblue scrie:Am si eu nevoie de ajutor in alegerea unei lansete pentru spinning la somotei. Nu namile. Da stiu, sunt 100 de astfel de topicuri deschise cu mii de variante de lansete insa aici e altceva. Eu nu sunt un pasionat in prinderea somnului, nu am prins nici accidental pana acum (exceptand stationar). Pescuiesc 80% avat, 10% partide de crap pe balti si 10% caut salai cand nu vrea neam avatul. Deci nu vreau sa dau o carca de bani pe ceva bun pentru ca deja avatul imi mananca destule finante cu nalucile care sunt din ce in ce mai scumpe. Bugetul e foarte mic, de aceea nu am gasit nimic prin alte topicuri. Cam 100 maxim 150 lei. Deci recomandati-mi o gioarsa de 100 lei cu care sa arunc cat de cat niste rnr-uri de exemplu dupa niste somotei in Dunare. M-am cam saturat sa cloncane toata seara si sa nu risc sa arunc dupa ei cu monturile de avat ca sa nu pierd naluci aiurea.
Si cum ii selectezi astfel incat sa intre doar somotei si aia mari sa nu se atinga de naluca? Tinand cont ca pescuiesti pe Dunare, atunci cand va intra un somn adevarat vei conatata ca ai aruncat 150 de lei degeaba si vei realiza ca merita sa investesti intr-o lanseta de calitate. Daca pescuiesti de pe mal ai nevoie de o lanseta de la 2,40-2,60m.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 15 Feb 2016, 15:03

:lol1: :lol1: :lol1: Exact asta vroiam sa-l intreb eu Tito, dar mi-ai luat-o inainte.

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorrynblue » 15 Feb 2016, 18:05

tito scrie:Si cum ii selectezi astfel incat sa intre doar somotei si aia mari sa nu se atinga de naluca? Tinand cont ca pescuiesti pe Dunare, atunci cand va intra un somn adevarat vei conatata ca ai aruncat 150 de lei degeaba si vei realiza ca merita sa investesti intr-o lanseta de calitate. Daca pescuiesti de pe mal ai nevoie de o lanseta de la 2,40-2,60m.
Asta am uitat sa spun. Da, pescuiesc de pe mal. Pai daca intra unu dela mare ala sunt ca se duce si o naluca si o lanseta. Nu am buget pentru a reusi sa acopar 2 categorii de pesti total diferiti cu combo-uri scumpe. Acum nu sunt nici ca ala ppscslv123 sa spun ca te descurci cu ceva ieftin insa, fara nici o jena, astea sunt posibilitatile mele momentan. Mai precis in iunie am nunta ca poate ati mai trecut si altii prin rectificarile bugetare si taierea investiilor din bugetele alocate activitatilor barbatului ca urmare a nuntii :wallbash: . Nici una din cele prezentate pana acum nu are dimensiune de minim 240. Poate mai vin cateva idei.

sorrynblue
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorrynblue » 15 Feb 2016, 18:14

Nu sunt un amator de scule cu nume consacrate insa la preturi minime. Mai precis nu as vrea Shimano la 90 lei ca nu as avea incredere in ea la banii astia, insa am gasit asta, ce parere aveti? O cunoaste cineva? http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23220.html

tito
veteran
veteran

Mesaj de tito » 15 Feb 2016, 18:25

sorrynblue scrie:Nu sunt un amator de scule cu nume consacrate insa la preturi minime. Mai precis nu as vrea Shimano la 90 lei ca nu as avea incredere in ea la banii astia, insa am gasit asta, ce parere aveti? O cunoaste cineva? http://www.totalfishing.ro/lanseta-shim ... 23220.html
Da, ai dreptate, nu merita sa investesti prea mult, ca proaspat "insuratel" nu vei mai ajunge asa des la pescuit :). Casa de piatra si sa fie intr-un ceas bun.
Acum sa ne intoarcem la lansete. Nu-ti recomand mai lunga de 2,60 m pentru ca o vei echilibra foarte greu cu mulinete de pana in 320 gr. Lanseta din link-ul postat de tine cred ca e foarte grea (cauta pe net specificatiile complete) si componentele sunt de calitate indoielnica la banii aia. Eu zic sa urmaresti aici pe forum la vanzari si la 150 de lei poti gasi o lanseta ideala pentru nevoile tale.

Scrie răspuns