Lanseta pentru pescuitul de pe mai la clean?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Lanseta pentru pescuitul de pe mai la clean?
Salutare,
Stiu ca a mai fost discutata problema, ceea ce vreau eu este o lanseta pentru pescuitul de pe mal cu naluci de 3-4 grame (rotative de 1 - 2 sau voblere gen salmo hornet cel cu o ancora).
Ma intereseaza foarte tare distanta de aruncare cu aceste naluci, adica...cat mai departe.
Am un Gipo Ultralight 2.7m, antic, care este ok, un shimano speedmaster 2.4m, 3-12gr (care nu ma satisface pentru ca arunc cu el cu 30% mai putin decat cu Gipo), si ar mai fi cateva bete dar de putere mai mare.
Daca pescuiti cu astfel de naluci, astept recomandarile voastre pentru batul dorit.
Numai bine,
DanV
Stiu ca a mai fost discutata problema, ceea ce vreau eu este o lanseta pentru pescuitul de pe mal cu naluci de 3-4 grame (rotative de 1 - 2 sau voblere gen salmo hornet cel cu o ancora).
Ma intereseaza foarte tare distanta de aruncare cu aceste naluci, adica...cat mai departe.
Am un Gipo Ultralight 2.7m, antic, care este ok, un shimano speedmaster 2.4m, 3-12gr (care nu ma satisface pentru ca arunc cu el cu 30% mai putin decat cu Gipo), si ar mai fi cateva bete dar de putere mai mare.
Daca pescuiti cu astfel de naluci, astept recomandarile voastre pentru batul dorit.
Numai bine,
DanV
-
- veteran
Re: Lanseta pentru pescuitul de pe mai la clean?
Salut, eu folosesc Rapture Steyr Rocker. Este o lanseta cu rezerva de putere destul de mare si varful foarte bland, din fibra de sticla. Se incarca si arunca bine micro naluci (si rotative si voblere) iar in drill este foarte placuta.
Vad aici o putere 0.5 - 5gr , cum se comporta daca o rotativa Mepps sau Dam de 2 intra in curent relativ puternic?Dan Stefan C. scrie:Salut, eu folosesc Rapture Steyr Rocker. Este o lanseta cu rezerva de putere destul de mare si varful foarte bland, din fibra de sticla. Se incarca si arunca bine micro naluci (si rotative si voblere) iar in drill este foarte placuta.
-
- veteran
Lanseta nu cred sa aiba vreo problema. Cu voblere Salmo Hornet 3cm am pescuit foarte bine.
Lanseta Rapture Steyr Rocker Spinning 2.40m/0.5-5grDan Stefan C. scrie:Salut, eu folosesc Rapture Steyr Rocker. Este o lanseta cu rezerva de putere destul de mare si varful foarte bland, din fibra de sticla. Se incarca si arunca bine micro naluci (si rotative si voblere) iar in drill este foarte placuta.
Lanseta ce dispune de o sensibilitate incredibila, in contactul cu substratul , ideal pt pescuitul ultra light la biban si alte specii.
- varf din carbon solid
pe site scrie ca i din carbon varful... si ca e extra fast .... nu vreau sa fiu carcotas dar cred ca cineva greseste

Hai sa mai pun o intrebare, cine foloseste asa ceva dar sa fie de 2.7m? Stiu ca e destul de greu sa fie light si lunga, dar la mine pe Olt lungimea ma avantajeaza la controlul nalucii in ape mici.
-
- veteran
Nu cred ca un varf din carbon se poate indoi la aproape 180 de grade fara a se rupe. Probabil ca descrierea este gresita in catalog, greseala pe care o vom remedia pe site cat mai rapid, va multumim pentru sesizare.
O lanseta extra fast nu trebuie sa fie foarte rigida pe toata lungimea ei, ci sa lucreze mai mult pe portiunea de varf, ceea ce se si intampla.
O lanseta extra fast nu trebuie sa fie foarte rigida pe toata lungimea ei, ci sa lucreze mai mult pe portiunea de varf, ceea ce se si intampla.
http://claumarpescar.ro/lanseta-spinnin ... -2seg.html
Este cineva care a testat asa ceva? Pare ok si ar mai fi si o rezerva de putere
Este cineva care a testat asa ceva? Pare ok si ar mai fi si o rezerva de putere
-
- veteran
Nu am vazut aceasta lanseta dar singurul ei avantaj pare lungimea un pic mai mare. Nalucile pe care le folosesti (3-4g) se inscriu la limita inferioara a puterii de aruncare a lansetei, ceea ce nu te va ajuta sa lansezi la distanta mare.
un ML de 2,66(major craft)chiar si fast(varf blectorizat)nu va fi la fel de rapida ca varianta de 2.40,chiar cu-o plaja de aruncare identica sau apropiata
din cate stiu major crafturile(chiar si variantele date ca fast)au tendinta de deveni moderate spre parabolice in drill(in special gama UL-L-ML)
asta,coroborat cu tipul de naluci s-ar putea sa-ti creeze probleme pe zone cu ceva curent...
din cate stiu major crafturile(chiar si variantele date ca fast)au tendinta de deveni moderate spre parabolice in drill(in special gama UL-L-ML)
asta,coroborat cu tipul de naluci s-ar putea sa-ti creeze probleme pe zone cu ceva curent...