pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Ionut the carp
- veteran

as vrea propun o dezbatere cu cei mai experimentati: ce parere au despre lansetele de baitcasting, care ar fi avantajele si dezavantajele folosirii unei astfel de lansete, si de unde imi pot achizitiona una... dar ce parere aveti si despre mulinetele de baicasting(avantaje dezavantaje)???

-
BamseBST
- veteran

chiar sunt si eu curios la partea cu avantaje si dezavantaje..
mie mi-a spus cineva ca este greu pana te obisnuiesti cu lansarile..strici mult fir la inceput dar dupaia , cu greu revii la metoda 'veche'
-
zander
- veteran

salut, eu mi-am achizitionat de curand un echipament de casting destul de bun si am facut vreo doua iesiri. Din ce am observat ca avantaje : firul gros nu influenteaza lungimea aruncarilor
nu se rasuceste firul
control foarte bun al naluci
dezavantaje: nu poti arunca naluci usoare
distanta de aruncare mai scurta ca si la spin
si intradevar la doua iesiri am stricat doua role de fir
In concluzie pot sa spun ca mi-a placut si ca merita sa insist, de abia astept sa prind primul peste mai rasarit

-
Andrei
- veteran

-
Si eu de curand achizitionat un echipament casting. O peruca serioasa, dar n-a fost nevoie sa schimb firu. Nu e atat de greu pe cum pare, si nici perucile pe atat de serioase pe cum se zice.
Cu un echipament care nu e de top, normal ca nu poti lansa naluci mai usoare, dar sunt mulinete cu care poti lansa 1/16oz(ca 1,35g).
Oricum in general ar cam trebui sa poti sa lensezi de la 6-7g in sus. Sfat: sa nu se incerce din prima sau a doua zi lanseuri cu naluci mai usoare, ce e vai de capul vostru, mai ales dac sunt si toate conditiile impropice, adic vant, valuri........
E frumos deoarece poti controla naluca la tot pasul, mai ales in lanseu. Reusesti sa faci lanseuri ff precise, mult mai precise decat cu echipament de spinning. Adic dac exersezi poti sa bagi naluca si in gaura de sarpe. Pt canale pline cu vegetatie, cred ca e alegerea perfecta, si la fel si pt naluci mai grele.
O oscilanta parca o controlezi mai bine, la fel si un vobler cu un echipament de casting, plus ca ai contact permanent cu naluca, si dupa ce ai prins care e treaba nu mai prea faci peruci, asta daca nu cumva pui a naluca mult mai grea sau mai usoara si uiti sa ajustezi:P
-
Ionut the carp
- veteran

AM VAZUT pe cabela's un echipament ce nu depaseste 60$... nu vreau sa dau o caciula de bani pe primul echipament deoarece...(nu se stie cum fac sa il "prapadesc")
echipament: o mulineta-Cabela's All Pro Casting Reel
o lanseta(din fibra ce-i drept)- Cabela's-Whuppin' Stickâ„¢ Casting Rod(ml)
-
Andrei
- veteran

-
Pt ce ti-l iei. Dac pt naluci de la 10-14g in sus atunci cred ca e OK. Sper sa nu te oboseasca la mana

-
Ionut the carp
- veteran

eu acum detin un combo cormoran act 5-25g,+o mulineta barracuda cu 10 rul, fir 0,16 cu care am reusit sa lansez o rotativa miniscula(pana in 2-3g) la 25m iar am incercat sa dau cu plumb sa vad cat lansez....spre uimirea mea cu un plumb de 30g fara sa ma fortez am dat aprox 60m!!!(dak ma fortam cred ca rupeam firul

) asa k .... io de obicei pescuiesc cu naluci intre5-15g...nu cred k va fi o problema dupa ce ma voi obisnui...
-
Andrei
- veteran

-
Vorbesti de echipament de casting acu' ? Sau de spinning? ca nu pot sa-mi dau seama

-
zander
- veteran

Si eu tot de la cabelas am luat echipamentul de casting, si am vrut ceva mai eftin dar dupa mai multe discuti di documentari am ajuns la concluzia ca un echipament de calitate merita de la inceput ca te va ajuta sa faci mai putine peruci si sa lansezi mai mult.
Lanseta All star American si mulineta Daiwa s hsd am gasit-o la oferta.
Le-am comandat prin Nea Jean.