La cerere, firul folosit la pastravul

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Aug 2006, 16:53

pastrava 2 e undeva langa stiucova , la confluenta cu shalauova :D
in curand va veni si Cleanova :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 08 Aug 2006, 17:20

caterinca maxima cu locatia asta "Pastrava 2" nu :?: :D

ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 08 Aug 2006, 17:32

si ca sa nu ramai mai prejos ai zis ...sa fie
poate o sa va potoliti intr-o zi totusi
sunt curios care o face primul

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 08 Aug 2006, 17:34

locatia pastravului daca nu ma insel(sper sa nu ma injure careva, especially Gyorg) este Oasa! :roll:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 08 Aug 2006, 17:52

gata! m-am edificat. e in M.tii Coarnele Pastravului, masivul Faringienii Cleanului. lacul se numeste de fapt "La Pleasca". a fost greu dar am aflat pana la urma.
in wknd. am taiat-o, suntem 22, nu se poate sa nu intre pastrav mare!
avem rame rosii, rame negre si...prostovol[/size].

la ataaaaaac!
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Jean Scurtu

Re: La cerere, firul folosit la pastravul

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Aug 2006, 18:01

Gyorg scrie:Conform solicitarilor aveti informatia cu privire la echipamentul pe care l-am folosit la pastravul de 3,2 kg - 56 cm :
1. Bat XML 7'6'' 1/8-1/2
2. Mulineta Shimano Symetre 750
3. Fir "TEXTIL" 0.04 - 2lbs
4. Lingura de la Eugen , taifun galben cu "ochiu" rosu.
Drill , maxim 5 min , adus de la circa 30 m.
Ma bucur sa vad ca pescarii mai buni din Romania si-au dat seama de avantajele unui fir textil subtire si il folosesc marindu-si seansele de a pride peste.
Pana acum nu am prea citit pe acest forum decat despre fire textile de la 8lb. in sus ,majoritatea de 10-15lb.folosite si aproape nu-mi mai venea sa mai spun ca eu pescuiesc 99% cu textil de 4lb.

Gyorg, spune-mi si mie ce textil de 2lb. folosesti ca eu nu am gasit sub 4lb. si daca e mai subtire decat FIRELINE de 4lb. cu care pescuiesc eu.Intotdeauna m-am uitat dupa fire textile mai subtiri dar nu am gasit.
Acum a aparut FIRELINE CRYSTAL de 3lb.,dar deoarece la proba de rezistenta ,bucla in bucla,FIRELINE de 4lb.smoke a rupt la mai multe incercari CRYSTAL-ul de 4lb.,nu m-a mai intereset cel de 3lb. desi la fishing show-ul de anul acesta de la LAS VEGAS ,CRYSTAL-ul a luat locul intai la categoria fire.

Jean Scurtu

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 08 Aug 2006, 18:04

Nea Jeane, avantajele generale ale pescuitului cu un textil subtire nu le poate contesta nici un om cu mintile acasa. In anumite conditii particulare insa, pe care le-am prezentat mai sus, un fir gros poate fi mult mai util. Eu unul nu cred ca exista reteta universal valabila, cel mai important e sa te adaptezi conditiilor particulare din fiecare loc.
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

la cerere,firul folosit...

Mesaj de Jean Scurtu » 08 Aug 2006, 18:15

Gerula,

Ai dreptate,eu nu am vrut sa contrazic pe nimeni,totul (batul,mulineta ,firul ,carligul")se aleg functie de locul unde pescuiesti.Daca unde pescuiesc eu aveam nevoie de altceva fii sigur ca foloseam,dar in aceleasi locuri unde pescuiesc eu aici altii folosesc fire mult mai groase,ba chiar cand de de exemplu am pescuit pt. prima data la ROLLOVER PASS in Golful Mexic s-au gasit binevoitori sa ma invete ca "aici se pescuieste cu fir de la 15lb.in sus".
Dar vazand ce am fost in stare sa prind cu fir de 4lb.au renuntat sa-mi mai dea sfaturi(poate ca era bine sa-si luat si ...notite!!).
Fiecare cu preferinte lui,preferinte ce ar trebui insa sa fie in concordanta cu locurile unde pescuiesti.

Jean Scurtu

Gerula
veteran
veteran

Re: la cerere,firul folosit...

Mesaj de Gerula » 08 Aug 2006, 18:21

Jean Scurtu scrie:ba chiar cand de de exemplu am pescuit pt. prima data la ROLLOVER PASS in Golful Mexic s-au gasit binevoitori sa ma invete ca "aici se pescuieste cu fir de la 15lb.in sus".
Pai si acum e intrucatva aceeasi situatie, li s-a prabusit unora universul afland ca dau la clean cu textil de 15 lbs pe tambur. La mintea lor nici n-a mai contat de cat e forfach-ul, pe ce ape dau samd :wink:. Vorba aia, scrie la gazeta de perete ca daca dai la clean cu altceva decat mono de 0.18 pe tambur nu esti pescar :lol:.

De fapt la pescuit conteaza doua lucruri: sa prinzi peste si sa te simti bine. Unii nu pot pricepe insa nici macar atata lucru.
Cu lacrimi Bastus!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 08 Aug 2006, 19:08

Bene, hai pa! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns