la ce momeala pacalesti STIUCA mai bine

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 01 Iul 2011, 11:52

Biban scrie:Cum arata "irlandeza"?
ceva de genul:
http://www.sipcarp.ro/magazin/images/gi ... d6fa90551c

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 01 Iul 2011, 12:20

valy_pike
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de valy_pike » 11 Sep 2011, 14:05

Eu am avut partide frumoase la doli,argintata ,iar cand nu o mai tenta lingurita am pacalit-o la voblere ,imitatie stiuca de la Salmo(cel din 2 bucati ).tot anul trecut (acum nu a inceput sa traga )i-a placut tandemul ......Aglia nr.2 +Blue Fox nr.4. Acum am achizitionat 1 Jig Vobler de 18 gr.si astept sa vad cum reactioneaza .dintoasa .......... :D

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 14 Sep 2011, 17:02

anul asta cel mai bine am pacalit-o cu gruburi mari 10-12 cm pe offset, apoi ca randament as pune Salmo Zipper si Dorado Deadfish si locul 3 linguritele dolinger si tzack/zack/tac fiecare cum vrea sa ii spuna!

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 23 Sep 2011, 04:29

Salut!

Am reusit sa prind.. vara asta 5 marlite, 4 pe rotative si una pe-o cicada.. problema e urmatoarea: le-am luat pe o balta nu foarte intinsa, nu foarte lata, insa... buna pentru incepatori, ca mine, apa cristal, vegetatie mai mult pe maluri si destul de putina pe mijloc, cel putin 3 palme libere. Din cate am auzit s-ar fi luat stiuca intre 3-6 kg, unu' cica ar fi avut si ruptura la un blinker (inca nu m-am lamurit in privinta a ce numesc satenii blinker). Pestisori prada.. ar fi reginuta si rosioara (am vazut fugitiv un banc.. cu exemplare de vreo 10-15cm). Mai demult am primit ceva voblere, unele mai mult de stiuca, am tot incercat, am schimbat.. si am avut atacuri la un popper, chiar in iarba, insa.. ori stiuca era prea mica.. ori am insistat prea mult nu a atacat mai mult de o data.

Alaturi de aceasta se mai afla 2 balti, cu intinderi din ce in ce mai mari. Una este "inghitita" aproape toata de plauri, exista 2-3 ochiuri pe un mal, iar pe celalalt zone intinse cu apa ce pare curata; adancimea n-o pot preciza, n-o cunosc, nu am prea dat pe balta aceea.. Cealalta balta, cea mai intinsa e plina de structura, stepi chiar in mal, apa adanca (sunt zone ce depasesc 3-4 m), plauri multe, dese. Am incercat si aici insa nu am prea insistat, pe balta aia imi place mai mult la clean, din pacate am pierdut tot ce aveam de pelicula, asa ca. Desi ar putea tine si stiuca mare, clean si biban am vazut >500 gr, de cat timp umblu pe ea nu am prea vazut pescari la stiuca, nici la stationar, nici la pluta.

Ca voblere de stiuca.. as avea pe astea: http://dori.sunphoto.ro/Voblere/pagina3 + alte 2-3 + 1 oscilanta Berti de 11 gr. Cam ce s-ar preta mai bine ? Sa insist pe ceva anume? M-as multumi si cu ceva urmariri, doar sa stiu ca e stiuca, nu de alta.. dar in vara urmatoare revin cu trusa improspatata, deh.. upgrade echipament.

Spor si numai bine !
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Sep 2011, 06:05

din ce vad eu acolo ai la pagina 1 rotativa mepps lusox nr.3 si la pagina 3 un bobler salmo pike jointed. eu cu astea as insista :wink: toata treaba e sa te inveti sa lansezi meppsul fara plumbul din dotare si sa recuperezi pike-ul cu pauze lungi si dese :wink:
ps. la stiuca lingurile fac legea (eu n-as pleca de acasa fara dolinger , irlandeza , tzac si pikekiller) 8)

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 23 Sep 2011, 06:19

Am o lingura.. ca asta http://avat.pescuitul.info/e107_files/p ... killer.jpg

Pauzele... lungi si dese.. pana intr-un minut sau mai dese ?

La Lusox am incercat, e de 3, dar.. nimic, maine sau saptamana viitoare o iau de la capat, poate-poate. Multumesc!

Spor si numai bine!
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stiucarcs » 24 Sep 2011, 22:32

Cea mai buna e momeala vie, rosioara, caraselul...nalucile devin prinzatoare cand invatam sa le "dam viata", apoi capatam incredere in cateva si le recomandaEi le incearca, la randul lor si constata ca unele prind iar altele nu.Testeaza altele noi.Cu unele prind bine si ni le recomanda, iar noi nu ne obisnuim cu unele dintre cele noi...Care or fi cele mai bune?!?...

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 25 Sep 2011, 09:39

dori scrie:Am o lingura..
Pauzele... lungi si dese.. pana intr-un minut sau mai dese ?
da cu oscilanta aia pe care o ai, e foarte buna. mulineaza alternand ritmul, de la incet la foarte incet.

pauzele le faci doar cand dai cu voblere. si e vorba de cateva secunde. recuperezi 2 ture de manivela, faci pauza 2-3 secunde si asta la fiecare lansare.

stiucarcs scrie:Cea mai buna e momeala vie, rosioara, caraselul...
curentul, carbidul, plasa...

stiucarcs
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de stiucarcs » 25 Sep 2011, 10:21

curentul, carbidul, plasa...sunt momeli sau naluci?

Scrie răspuns