pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
MARIUS POPA
- veteran

utila asta.

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.
-
shimano
- veteran

-
Eu am succes la naluci cu care nu dau cei din jur...cred ca-i cea mai buna metoda. Cand toti dau la lingura sau la un vobler anume, esti atent la colegi si-apoi iti alegi ceva cu totul diferit fata de ale lor. Astfel ai sansa sa captezi atentia stiucilor care-s mult prea obisnuiti cu unele modele uzuale...

-
kzoli
- veteran

shimano scrie:Eu am succes la naluci cu care nu dau cei din jur...cred ca-i cea mai buna metoda. Cand toti dau la lingura sau la un vobler anume, esti atent la colegi si-apoi iti alegi ceva cu totul diferit fata de ale lor. Astfel ai sansa sa captezi atentia stiucilor care-s mult prea obisnuiti cu unele modele uzuale...

Din pacate pestii au invatat dupa coduri de bare anumite naluci

...
-
TERRANO
- utilizator nou

...mort manie ,e cea mai buna "naluca" cu care am prins stiuca mare ...si multa.simplu si eficient.
si rotativele "dam" nr.4 cu paleta alungita ,culoare verde cu dungi negre,verde cu gliter,rosu cu negru,si acestea au dat rezultate bune.
conteaza mult si unde pescuiesti.
-
tito
- veteran

Anul asta cel mai bine a mers pe spinnerbait-uri si pe shaduri de 7-10-12 cm pe jig-uri de 3,5-7gr. Am constatat ca la oscilante nu s-a prea inghesuit...cel putin in zona in care am pescuit.
-
Nemernic
- veteran

La mine, gumele au fost pe primul loc trase pe jiguri pana in 5 gr
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
-
Fario_nebunu
- veteran

Pe Snagov anul asta clar oscilantele de 6-12 grame au mers cel mai bine, am mai intrebat si alti pescari. La rotativa doar biban, la twister bibani marisori si marlite de macim 30 de cm si la voblere de suprafata cateva marlite. Localnicii pe Snagov au adesea un spray sau sticla cu fir infasurat si dau la lingura din mana, recuperand prin infasurarea pe sticla a firului. Culmea ca prind stiuca si fara lanseta....
-
trabic
- utilizator constant

-
Eu cred ca e o falsa idee asta cu naluci prinzatoare sau ne...; si sa va spun de ce: saptamana trecuta, doi in barca, eu la table si al meu prieten cu un singur salmo slider7, cel albastru cu rosu pe burta. Rezultat: el 5 bucati, totalizand 7,4 Kg, eu 1 bc., totalizand 0,8 kg.
Am facut comanda de slider, bineinteles, numai ca a doua zi, inainte de a veni comanda, plecam iarasi, dupa amiaza. Eu la table, el la slider... Rezultat: eu 3, dintre care una la 3,5 kg, luata la un gipo argintiu de 10 g, el nimic.
Concluzia o las pe seama domniilor voastre!
Asta e cea mai recenta...
-
keymaker
- senior

In perioada calda(august/septembrie)pentru mine revelatia a fost Salmo hornet(frecventa mare/amplitudine mare)...sfarsitul lui septembrie lingurile mari cu oscilatie rara dar bataie mare(frecventa mica/amplitudine mare)timp in care si salmo pike si-a facut datoria....octombrie spinnerbaituri willow si shad 7-10 cm(frecventa mare la willow si amplitudine mica );lingurile oscilante au fost la baie in perioada asta si daca am mai auzit pe cineva ca a prins la artificiale raspunsul a fost:rotativa. Eu zic sa masuram apetitul "cumetrei" in Hz

[/i]
"I love not man the less, but Nature more"....lord George G.Byron
-
ovi_vl
- utilizator constant

desi sunt inca incepator intr ale stiucii pot sa spun ca vara pe la sfarsitul lui august a mers foarte bine la oscilanta berti dintr aia ingusta 9 grame in 2 culori ; in ziua aia am punctat 2 stiuci pe olt la rotativa geologic (le gasiti la decathlon) si 9 pe balta la oscilanta berti dar nici una sarita de 1 kg acum ca s a mai racit am vazut multi pescari langa mine care dateau la oscilanta si n aveau nici un rezultat...in schimb eu am folosit niste shaduri cu bataie mai lenta sau mai discreta cum vrei tu sa zici si tractate incet cu joc mai mult pe loc, am avut rezultate.
Am vazut si niste pescari "profesionisti" veniti cu scule si cutii d alea imense care au venit s au uitat la balta n care dateam eu si au zis "ia uite breee sunt milioane de pestisori aici...poi cred ca e satula hai in alta parte ca n avem sanse aici" in conditiile in care cu 5 min intainte eu prinsesem...