La biban
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
discutia cu eliberatul e chiar controversata. canadienii tai prefera intr-adevar eliberarea exemplarelor capitale si retinerea celor mai mici. rationamentul este ca un peste mare este deja reproducator, depune mai mult decat unul mic si este mult mai putin vulnerabil la pradatori. din contra, pestii mici ori nu sunt inca reproducatori, ori depun prea putin si sunt foarte vulnerabili la pradatori.
din teoria lor ar rezulta faptul ca exista mult mai multe sanse la puiet mult din partea unui exemplar capital decat din partea unuia mic. ceea ce nu e chiar lipsit de sens. mai ales daca pui la socoteala faptul ca exemplare mici sunt mult mai multe decat mari, deci paguba ar fi mai redusa.
in orice caz, ca sa fii sigur de rezultat ii poti elibera pe toti
din teoria lor ar rezulta faptul ca exista mult mai multe sanse la puiet mult din partea unui exemplar capital decat din partea unuia mic. ceea ce nu e chiar lipsit de sens. mai ales daca pui la socoteala faptul ca exemplare mici sunt mult mai multe decat mari, deci paguba ar fi mai redusa.
in orice caz, ca sa fii sigur de rezultat ii poti elibera pe toti

sal
nimeni nu o sa elibere in romania pestii ca in afara, eu am fost in delta anul trecut cu inca 4 prieteni, si am dat drumu la 3 marlite dupa ce in primul sfert al zilei nu se prinsese nimic. Toti radeau ca de mine ca daca le dau drumu numai prind si tot asa. Dupa care s-a mai prins o marlita(nu de mine) care s-a pastrat, si spre finalul zilei ne-am oprit intr-un loc de biban astia care nu au elberat pestele prindeau iar eu oha
). Asa ca C&R nu da roade mereu.( eu unul daca peste este mic ii dau drumu, dar daca dau intr-unul care sfaraie bine in tigaie nici nu ma gandesc la release.
fir intins!!!! si daca mergeti pe undeva la o bibaneala si a-ti prins dati si voi un buz sa ne mai distram si noi dupa iarna asta grea care ne-a tinut betele in casa.( zona bucuresti)

fir intins!!!! si daca mergeti pe undeva la o bibaneala si a-ti prins dati si voi un buz sa ne mai distram si noi dupa iarna asta grea care ne-a tinut betele in casa.( zona bucuresti)
Re: sal
drazvan scrie: Dupa care s-a mai prins o marlita(nu de mine) care s-a pastrat, si spre finalul zilei ne-am oprit intr-un loc de biban astia care nu au elberat pestele prindeau iar eu oha). Asa ca C&R nu da roade mereu.

sal
sunt convins ca nu acesta este motivul ca nu am mai prins eu, era o mica paranteza asa de fani sa vedeti ce se poate intampla daca tii seama de superstiile astea mai ales in barca
) cand toti zic nu si tu batman batman...
am avut la mine atunci 2 voblere si 2 roatative mici la care am prins, in rest ceilalti i-au pacalit la plastice. De aceea am deschis acest topic sa aflu cu ce sa-l pacalasesc si io pe nervos.
fir intins!!!!

am avut la mine atunci 2 voblere si 2 roatative mici la care am prins, in rest ceilalti i-au pacalit la plastice. De aceea am deschis acest topic sa aflu cu ce sa-l pacalasesc si io pe nervos.
fir intins!!!!
-
- utilizator constant
bibanul daca il gasesti prinzi cu ce plastice ai iin dotare
nu putine au fost partidele cand am pescuit cu 'resturi 'de cauciuc
am prins chiar si cu jigu gol , important este sa-l gasesti
la biban din barca eliberarea este bine de facut la sfarsitul partidei
altfel sa-r putea sa strici locul mai repede decat crezi
nu putine au fost partidele cand am pescuit cu 'resturi 'de cauciuc
am prins chiar si cu jigu gol , important este sa-l gasesti
la biban din barca eliberarea este bine de facut la sfarsitul partidei
altfel sa-r putea sa strici locul mai repede decat crezi