abia apoi am aflat de rapitori, chiar am primit cateva sfaturi, cineva de aici m-a luat pe o balta si mi-a aratat principalele aspecte.
evident n-am prins nimic. aruncam la 10 metri si mulinam mai repede decat ar putea un peste sa prinda naluca, de frica sa nu agat voblerul ala frumos colorat si foarte scump!!!
am zis ca trebuie sa trec la urmatorul pas si sa prind si eu un peste! si am fost pe magura buturugeni. am avut 2-3 atacuri dar n-am reusit sa intep, am dat vina pe ghinion si pe orice altceva dar nu pe echipament. pana cand a venit la mine cineva si mi-a zis ca am niste rahaturi de scule.
deja aveam o valoare, pescuiam. asa ca am luat alta lanseta si alta mulineta. de data asta de 25 lei fiecare. am pus un fir textil de 20 lei si deja eram la alt nivel. eram profesionist cu ce aveam. si am reusit sa prind cateva marlite. evident, le retineam si le mancam cu multa pofta, deja aduceam mancarea in casa... imi faceam calcule sa vad daca mi-am scos echipamentul cu pestele prins. cat ar fi costat daca il cumparam? si tot asa...
evident, pe magura, partidele nu durau mai mult de 2 ore, pentru ca de obicei cele 4-5 plastice pe care le aveam la mine (le cumparam la bucata) ajungeau sa decoreze cate un copac, sau se prindeau prin stuf. lansam oriunde numai unde trebuia nu!...
incet incet, m-a prins febra spinningului, am avut si multe gherle (inca mai am), am avut si partide frumoase, am avut si cateva bucati frumoase, si am inceput sa inteleg ca pe apa, trebuie sa fii pregatit pt orice. si nu in ultimul rand, ca o partida poate fi reusita si fara sa prinzi peste. la fiecare partida fara sa vrem, mai invatam ceva.
e o mare diferenta intre a descurca peruci pe mal toata ziua, sau varfuri rupte pt ca e prea prost carbonu, inele zburate, pesti scapati, fire rupte, naluci care nu evolueaza cum trebuie, jiguri indoite sau rupte, si multe altele, SI o partida in care toate astea de mai sus nu functioneaza.
E greu sa-ti explice cineva de ce trebuie mai scump, cat de scump, cat de ieftin, pana la urma vezi singur. eu nu ascultam pe nimeni, ce, erau banii lor? erau ai mei. dar le-am dat dreptate colegilor pt ca tot acolo ajungi. in 6 luni sau in 10 ani, tot la sculele alea ajungi...diferenta e ca mereu o sa vrei ceva mai bun, va trebui sa suporti consecintele achizitiilor anterioare, o sa le vinzi la juma de pret, etc.
Foarte bine ca ai inceput, trage de ce ti-ai luat pana te lasa, apoi incearca sa-ti iei ceva cel putin mediu, vei avea multe avantaje. si nu uita, nalucile sunt foarte importante!
spor la pescuit