Jigging
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
SF, ce inseamna jigging in acceptiunea ta ?
din punctul meu de vedere, oricand pescuiesti cu un "jig" este jigging, folosirea deci a unei naluci care intra in categoria "jigging lure" este jigging
mai departe, tehnica clasica de jigging, "sufletul" jigging-ului consta in recuperarea in hopuri a nalucii, saltarea acesteia de pe fund urmata de caderea libera
bineinteles pot exista variatiuni de pe acceasi tema: joc constant, joc eratic, pauze, putin taras, tinut jig-ul in curent, etc
cum se poate practica acest lucru cu succes de pe mal chiar si cu bat de 1,90 m, sincer nu vad unde-i problema ?
din punctul meu de vedere, oricand pescuiesti cu un "jig" este jigging, folosirea deci a unei naluci care intra in categoria "jigging lure" este jigging
mai departe, tehnica clasica de jigging, "sufletul" jigging-ului consta in recuperarea in hopuri a nalucii, saltarea acesteia de pe fund urmata de caderea libera
bineinteles pot exista variatiuni de pe acceasi tema: joc constant, joc eratic, pauze, putin taras, tinut jig-ul in curent, etc
cum se poate practica acest lucru cu succes de pe mal chiar si cu bat de 1,90 m, sincer nu vad unde-i problema ?

SF@ daca iau 3-5 ancore si dau la japca, (weah) se cheama ca am prins peste la ancora, sau la....japca? dupa mine atata timp cat pui un jig, il imbraci in plastic si dai cu el se numeste jiging, indiferent de modul cum il tragi prin apa.
referitor la bete dane, polemica va mai dura mult si bine ptr. ca fiecare are o anumita preferinta sau obisnuinta care in timp si\sau loc de pescuit mai mult ca sigur ca se va schimba. dupa mine batul de salau trebuie sa sesizeze in varf foarte bine cam ceea ce face plasticul prin apa, iar lungimea si actiunea batului o alegem in functie de locul de pescuit si greutatea jigului
referitor la bete dane, polemica va mai dura mult si bine ptr. ca fiecare are o anumita preferinta sau obisnuinta care in timp si\sau loc de pescuit mai mult ca sigur ca se va schimba. dupa mine batul de salau trebuie sa sesizeze in varf foarte bine cam ceea ce face plasticul prin apa, iar lungimea si actiunea batului o alegem in functie de locul de pescuit si greutatea jigului
un articol despre jigging
chiar daca in principal trateaza saltwater jigging, este acelasi lucru...
http://www.dto.com/swfishing/methods/me ... typeid=122
chiar daca in principal trateaza saltwater jigging, este acelasi lucru...
http://www.dto.com/swfishing/methods/me ... typeid=122
-
- veteran
Pescarii americani care au descoperit si inventat pescuitul cu jig-uri si twistere au diferentiat doua metode de pescuit cu jig-uri rezultand doua tehnici jigging cu aplicatii specifice: vertical jigging si horizontal jigging. Denumirile lor sunt explicite. Multi pescari de jigging sunt de acord cu parerea ca o evolutie corecta a jig-ului in "dinti de fierastrau" - ridicare si cadere pe substrat a jig-ului, se poate desfasura corect, pentru a fi eficienta aceasta metoda, pana in 10 - 15 metri de pescar, in functie de lungimea lansetei si adancimea apei. La distante mai mari se pot prinde intamplator pesti cu jig-uri dar jig-ul nu va avea aceeasi evolutie si miscarea lui va fi mai greu de controlat in acest caz iar aceasta nu va fi la fel de atractiva pentru a stimula atacul la unele specii de rapitori.
-
- veteran
In Europa pescuitul jigging nu este prea popular, aici in topul preferintelor fiind voblerele si lingurile. In state jigging-ul este foarte popular si considerat foarte eficient, descoperirea jigging-ului a revolutionat spinning-ul. Jigging-ul este mai mult decat a recupera o naluca trasa liniar prin apa. S-au scris mii de articole despre metoda, echipamentul si tehnica jigging, dar mai putine in limba romana.
Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic,pescuitul la jig e eficient si sub distanta de 10-15m. de pescar si e eficient si la peste 50m. de mal.Si eu nu prind intamplator pesti la jig la peste 50m. de mal,intamplator ar fii daca as prinde unu sau doi ,dar daca prind frecvent nu mai e intamplator.Iar daca pescuiesc la peste 50m. de mal o fac deoarece majoritatea pestilor sunt acolo ,ca daca ar fii mai aproape nu as pescui la distanta.Aquaro Angler scrie:Pescarii americani care au descoperit si inventat pescuitul cu jig-uri si twistere au diferentiat doua metode de pescuit cu jig-uri rezultand doua tehnici jigging cu aplicatii specifice: vertical jigging si horizontal jigging. Denumirile lor sunt explicite. Multi pescari de jigging sunt de acord cu parerea ca o evolutie corecta a jig-ului in "dinti de fierastrau" - ridicare si cadere pe substrat a jig-ului, se poate desfasura corect, pentru a fi eficienta aceasta metoda, pana in 10 - 15 metri de pescar, in functie de lungimea lansetei si adancimea apei. La distante mai mari se pot prinde intamplator pesti cu jig-uri dar jig-ul nu va avea aceeasi evolutie si miscarea lui va fi mai greu de controlat in acest caz iar aceasta nu va fi la fel de atractiva pentru a stimula atacul la unele specii de rapitori.
Dar ca sa fie eficient jigging-ul la distante mari ai nevoie de un bat mai lung,cu un bat de 2m.e mult mai greu.
Si nu trebuie neaparat ca prezentarea sa fie facuta obligatoriu in dinti de fierastrau,tu trebuie la fata locului sa determini ce prezentare a jig-ului e mai eficienta (si prezentarea e si functie de ce plastic pui pe jig),iar prezentarea care prinde pesti in acele momente e cea mai buna,nu sunt sabloane,in carti lucrurile sunt prezentate frumos dar s-ar parea ca uneori realitatea sa nu tina cont de ce se scrie in carti.
Tocmai pe aceste considerente ,eu pescuind de pe mal, pescuiesc cu bete intre 2,70 si 6m. la jig deoarece de cele mai multe ori unde pescuiesc eu pestii sunt departe de mal,iar ca metoda e eficienta o pot dovedi si pozele postate de mine in Galeria Foto.
Jean Scurtu
[quote="danr"]discutia a plecat de la fatul ca tu consideri ca nu se poate face jigging de pe mal in apa de 2m cu bat de 2m
eu sustin ca se poate si este jigging
.[/quote]
Parerea mea ca pe apa de 2m de pe mal poti prinde pesti la jig , da nu l-as numi jigging . Ti-am spus ca considr jigging ca fiind pescuitul pe verticala sau aproape , pe fund sau intre ape , pentru ca nu trebuie neaparat sa faci dinti de ferestrau ca sa jiguiesti . Pescarii care dau in mare marcheaza pe fir adincimea si fundu apei de multe ori ii departe , pescuiesc linga barca si asa au certitudinea ca dau pe adincimea corecta .
Eu dau cu niste romburi din metal ieftin . Dau cu ele la 5-6 m de mal pe apa de la 4m in jos si lucrez pe verticala . Tot cu ele , pe recuperare rapida in suprafata sau intre ape si cu un tremurat marunt prind peste . Eu nu consider ca fac jigging in cazu asta .
Fir Intins!!!
eu sustin ca se poate si este jigging
.[/quote]
Parerea mea ca pe apa de 2m de pe mal poti prinde pesti la jig , da nu l-as numi jigging . Ti-am spus ca considr jigging ca fiind pescuitul pe verticala sau aproape , pe fund sau intre ape , pentru ca nu trebuie neaparat sa faci dinti de ferestrau ca sa jiguiesti . Pescarii care dau in mare marcheaza pe fir adincimea si fundu apei de multe ori ii departe , pescuiesc linga barca si asa au certitudinea ca dau pe adincimea corecta .
Eu dau cu niste romburi din metal ieftin . Dau cu ele la 5-6 m de mal pe apa de la 4m in jos si lucrez pe verticala . Tot cu ele , pe recuperare rapida in suprafata sau intre ape si cu un tremurat marunt prind peste . Eu nu consider ca fac jigging in cazu asta .
Fir Intins!!!