jigging la crap si mreana

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 28 Ian 2011, 00:12

prima mea mreana, luata intamplator la shad:

http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=12306

lansat shad-ul intr-un suvoi de apa cu substrat pietros, lasat shadul sa "curga" pe pietre, dus de curent.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Ian 2011, 02:11

mreana la jig un deliciu, dar se intampla rar si se pare ca prefera culoarea galben.
Se prinde in suvoaie, atat ziua cat si noaptea si de obicei sunt 2-3 kg+

bogdan_mihu
senior
senior

Mesaj de bogdan_mihu » 29 Ian 2011, 01:01

am prins cateva mrene faine la gruburi de 5 cm culoare rosu sau alb mai ales in perioada rece noiembrie-decembrie atunci daca dai de banc poti avea surpriza unei partide super de mreana cu plastice;am mai vazut prinse mrene faine la voblere pe la sfarsit de octombrie cat despre crap am prins unul mare de 11kg tot la un vierme de 5 cm dar nu sunt sigur ca a atacat twisterul a fost agatat superficial in coltul gurii

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 29 Ian 2011, 09:50

am prins unul singur, 5.5kg, de sub "barbie", imediat ce mi-a sarit jigul din agatatura (17g, orka shad 8cm)
exista un film pe dc in limba germana dedicat pescuitului la crap cu jiguri....intra pe hubul pescuit.no-ip.org si intreaba de el.

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 29 Ian 2011, 12:33

Inainte sa inghete apele am reusit sa prind un crap de 3 kg la grub(grubul in gura) , plus o ruptura, plus alte 3 tacuri ( toate de crapi) .......asta in prima zi. In a 2 a zi 5 tacuri eu si vreo 4 tacuri prietenul meu care a si scos 2 solzi de crap, dar nu am reusit sa intepam nici unul. A 3 a zi 0 tacuri si ne-am lasat ca a inghetat balta.
Crapul pe care am reusit sa-l scot l-am intepat cu un jig de 5 gr si 2/0. Ulterior am incercat ace si gramaje mai mici dar tot nu am reusit sa intep pestii si asta mi-a dat de gandit. Probabil dimensiunea mica a gurii crapilor a facut sa am atatea rateuri. Ar fi interesant sa vad si alte pareri legat de rateurile pe care le-am avut.
Concluzia: nu da cu piatra in geam daca nu e bicicleta ta ! :shock:
Obiectiv: 8,1 kg !

emi
senior
senior

crap la jig

Mesaj de emi » 01 Feb 2011, 15:10

Salut, am prins eu un romanesc toamna tarziu dand la jig cu un relax gri de 2 cm. Super dril, nu avea mai mult de 2 kg. Si am mai luat un chinezesc de 5 kg cu bat UL la un mans fluo tot 2 cm Drilul a durat vreo 10 minute... Ambii luati corect, de buza. Subscriu la parerea ca trebuie sa fie abundenta mare de crap ca sa prinzi la jig.

Cu stima,

Scrie răspuns