In ce luna?andrei-ovidiu scrie:am pescuit eu pe aproximativ 14-16 m(daca nu mai mult) pe un baraj...jig de 21 de gr. shad de 10 cm, ...!
jigging la adancimi mari
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Adi_ scrie:Sorine, ce intrebare e asta?Sorin scrie:cum adica ai burta ?
pai poate el n-are

uneori si io am, cand bate vantu' tare din lateral. iar chestia cu repozitionarea nu prea poti s-o aplici de pe mal.

"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team
East Spinning Team
-
- veteran
EUvijelie scrie:Dar acum pe bune, nu a pescuit nimeni la jig la 20 m adancime pe lac?

Eu pescuiesc, dar multe de facut nu ai, cresti lungimea batului, scazi grosimea firului ca sa lungesti aruncarea.
Eu personal las tamburul deschis si las firul sa-mi curga peste deget in caz ca am atac din cadere.
- mihaimircea
- veteran
Pai blochezi si tu firu cand ajunge la 16-17 metrii jigu. Daca te astepti la atacuri mai sus de 3 m de fund intinzi mai devreme. Folosesti metoda cu numaratul pe care a descris-o recent Vijelie: numari cat ii ia jigului sa ajunga la fund (20m) si prin regula de trei simpla aflii cat ii ia sa ajunga la 17 m.horiavd scrie: Da, ai dreptate, dar daca ai atac pe cadere, s-a dus dracu....
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
- vijelie
- veteran
pentru mine este si mai simplu....fiti atenti
incep cu o bila de 21de grame care ar trebui sa fie suficient de rapida in cadere...numar "plonjonul"
dupa care incep sa dau la peste lansand si lasand firul liber fara sa il opresc din desfasurarea lui de pe tambur aproximativ cu 2 unitati pana sa atinga substratul
mana dreapta este pe varga ...fireste .... degetul aratator pregatit pe buza tamburului sa franeze in orice clipa firul am vedem ca se intampla ceva anormal in fir. Mana stanga normal pe manivela..................................................................
...cam asa 

incep cu o bila de 21de grame care ar trebui sa fie suficient de rapida in cadere...numar "plonjonul"

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!