intrebare ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
intrebare ?
pe o mulineta Shimano nexave 1000 pot folosi textil ??
-
- utilizator constant
poti folosi dar dupa o vreme se taie rola de la galet...asa am patit eu.
•...¸><((((º>
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
.••´¯`•.¸.•><((((º>
•.¸.•´¯`•...¸.•><((((º>
http://www.youtube.com/watch?v=xYIob9oJaDg
Apropo, ati auzit de vreo marca, sau model de mulineta care sa se comercializeze si cu o rola de rezerva pt galet ? Tambur de rezerva ofera mai toate, dar role nu.
Cand se taie rola, mai apelez la serviciile unor strungari meseriasi. Ii rog sa le faca din otel inox pe care il atrage magnetul (cu un continut de carbon ceva mai ridicat) , iar la finisare sa obtina o rugozitate cat mai scazuta. In acest fel obtin un compromis intre cele 3 calitati necesare unei role: rezistenta la coroziune, duritate, coeficient de frecare redus intre ea si fir.
S-a mai discutat acest subiect pe forum, cineva spunea ca isi mai confectioneaza role de rezerva din otel de rulment. Cred ca sunt foarte bune si acestea.
Cand se taie rola, mai apelez la serviciile unor strungari meseriasi. Ii rog sa le faca din otel inox pe care il atrage magnetul (cu un continut de carbon ceva mai ridicat) , iar la finisare sa obtina o rugozitate cat mai scazuta. In acest fel obtin un compromis intre cele 3 calitati necesare unei role: rezistenta la coroziune, duritate, coeficient de frecare redus intre ea si fir.
S-a mai discutat acest subiect pe forum, cineva spunea ca isi mai confectioneaza role de rezerva din otel de rulment. Cred ca sunt foarte bune si acestea.
Tamburul de rezerva la mulinete nu se foloseste ca o rezerva , cand se uzeaza primul il pui pe cel de rezerva , de obicei se incarca cu fir diferit fata de cel al mulinetei , dar asta cred ca o stii deja . Pe de alta parte e important si materialul din care e facuta rola galetului dar si mai important cred ca e existenta unui rulment acolo pentru a diminua cat mai mult frecarea firului cu rola si de aici uzura . De asemenea pastrarea acelui rulment daca exista in stare cat mai buna de curatenie si gresare .
Ai toata drepatea din lume. De exemplu eu am o Abu Garcia de vreo 6-7 ani si nu prea e vb de galeti titanizati sau altele, ci pur si simplu un galet din bronz cromat cu un rulment interior. De vreo 4 ani am dat numai cu textil pe ea si nu am vazut nici cea mai mica urma de uzura in conditiile in care am avut foarte multa grija prin ce nisipuri bag mulineta si gresarea rulmentului la 6 luni.catalin66 scrie:Tamburul de rezerva la mulinete nu se foloseste ca o rezerva , cand se uzeaza primul il pui pe cel de rezerva , de obicei se incarca cu fir diferit fata de cel al mulinetei , dar asta cred ca o stii deja . Pe de alta parte e important si materialul din care e facuta rola galetului dar si mai important cred ca e existenta unui rulment acolo pentru a diminua cat mai mult frecarea firului cu rola si de aici uzura . De asemenea pastrarea acelui rulment daca exista in stare cat mai buna de curatenie si gresare .
rola de la galet in principiu nu prea are voie sa se taie...aia de la daiwa n-are moarte, spre exemplu(ca o aroganta suprema, daiwa nu are rulment sub galet la unele mulinete 200$+), nici cel de la shimano nu-i de lepadat...dar se mai blocheaza si el(chit ca-i sub cel daiwa ca design...shimano per total, bate la fund daiwabogdan_br scrie:Apropo, ati auzit de vreo marca, sau model de mulineta care sa se comercializeze si cu o rola de rezerva pt galet ? Tambur de rezerva ofera mai toate, dar role nu.

Orice otel inoxidabil este atras de magnet indiferent cat carbon are in compozitie. "Otelul" inoxidabil pe care nu se lipeste magnetul este de fapt crom. Atentie! Otelul daca nu este calit este mai moale decat cromul.bogdan_br scrie: Cand se taie rola, mai apelez la serviciile unor strungari meseriasi. Ii rog sa le faca din otel inox pe care il atrage magnetul (cu un continut de carbon ceva mai ridicat)
@ catalin66, g30rg3, bogdan82, Zuckala
Sunt intru totul de acord cu cele afirmate de voi.
@ g30rg3...am avut si eu o mulineta Abu Garcia, din gama low cost , fara galet sau tambur titanizat. Rola galetului s-a taiat dupa un singur sezon de spin, in care am pescuit numai cu monofilament, dar e posibil ca rola sa fi fost tot timpul blocata, fara ca eu sa observ acest lucru.
Fire zbuciumate tuturor !
Sunt intru totul de acord cu cele afirmate de voi.
@ g30rg3...am avut si eu o mulineta Abu Garcia, din gama low cost , fara galet sau tambur titanizat. Rola galetului s-a taiat dupa un singur sezon de spin, in care am pescuit numai cu monofilament, dar e posibil ca rola sa fi fost tot timpul blocata, fara ca eu sa observ acest lucru.
Fire zbuciumate tuturor !