intrebare naluci spinnerbait pt. stiuca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
intrebare naluci spinnerbait pt. stiuca
Salut. Ati folosit asa ceva pt. stiuca? Da rezultate? E perioada pt. stiuca si poate ca nalucile de genu o fac sa iasa din bradis. Am reusit sa o pacalesc cu o oscilanta bertilure linx dar as fi curios daca o naluca spinnerbat o provoaca mai bine sa atace.
Re: intrebare naluci spinnerbait pt. stiuca
"Spinnerbait-ul este o nalucă cu origini dincolo de ocean, destinată inițial pescuitului la bass, însă foarte productivă și la știucă.
Spinnerbait-ul este format dintr-un ax în forma literei „V”. La un capăt sunt atașate una sau două palete, iar la celălalt capăt un jig cu lest, îmbrăcat cu un skirt din filamente siliconice.
Acțiune
- Este o nălucă foarte ușor de utilizat, versatilă, care poate evolua în toate straturile și în zonele cu vegetație sau obstacole scufundate. Datorită formei constructive, se agață destul de greu.
- Este recomandată mai ales pe ape unde căutăm exemplare de talie mare de știucă, șalău sau biban.
Lansete recomandate
- Lansetele recomandate în pescuitul cu spinnerbaituri sunt de putere medium sau medium-heavy, cu acțiune moderat-rapidă.
Tehnică de pescuit
- Modelele cu paletă mare și lest ușor sunt destinate apelor puțin adânci.
- Cele cu lest mai greu se pot utiliza în pescuitul între ape sau aproape de substrat, cu tehnica de jigging.
- Pompajele trebuie să fie mult mai ample, ridicând năluca la cca. 40-60 cm de substrat, după care o lăsăm să coboare.
Info extra
- Este o năluca foarte ușor de utilizat, versatilă, care poate evolua în toate straturile de apă și în zonele cu vegetație sau obstacole scufundate.
- Datorită formei constructive se agață destul de greu."
Spinnerbait-ul este format dintr-un ax în forma literei „V”. La un capăt sunt atașate una sau două palete, iar la celălalt capăt un jig cu lest, îmbrăcat cu un skirt din filamente siliconice.
Acțiune
- Este o nălucă foarte ușor de utilizat, versatilă, care poate evolua în toate straturile și în zonele cu vegetație sau obstacole scufundate. Datorită formei constructive, se agață destul de greu.
- Este recomandată mai ales pe ape unde căutăm exemplare de talie mare de știucă, șalău sau biban.
Lansete recomandate
- Lansetele recomandate în pescuitul cu spinnerbaituri sunt de putere medium sau medium-heavy, cu acțiune moderat-rapidă.
Tehnică de pescuit
- Modelele cu paletă mare și lest ușor sunt destinate apelor puțin adânci.
- Cele cu lest mai greu se pot utiliza în pescuitul între ape sau aproape de substrat, cu tehnica de jigging.
- Pompajele trebuie să fie mult mai ample, ridicând năluca la cca. 40-60 cm de substrat, după care o lăsăm să coboare.
Info extra
- Este o năluca foarte ușor de utilizat, versatilă, care poate evolua în toate straturile de apă și în zonele cu vegetație sau obstacole scufundate.
- Datorită formei constructive se agață destul de greu."
Foarte la subiect.
. Mersi de raspuns.

si inca cum...catax4u scrie: as fi curios daca o naluca spinnerbat o provoaca mai bine sa atace.
Deci trec pe spinnerbait 

in perioada asta mai bine treci pe gume.
Intr-adevar. Un as al "copy/paste".catax4u scrie:Foarte la subiect.. Mersi de raspuns.

Personal le prefer pe cele de la Berti datorita faptului ca pot schimba jig-ul si astfel acopar adancimi mai variate sau recuperari felurite.
http://www.totalfishing.ro/bertilure-sp ... -p-79.html
numai ca modelul "Colorado" adica alta paleta decat cea din link (Colorado se roteste la viteza mai mica de recuperare).
Cu jig-uri de la 5 la 12-14 gr si grub-uri de diverse culori, sunt putine specii de rapitori pe care nu le-am prins cu spinner-bait.
Tight lines!
http://www.totalfishing.ro/bertilure-sp ... -p-79.html
numai ca modelul "Colorado" adica alta paleta decat cea din link (Colorado se roteste la viteza mai mica de recuperare).
Cu jig-uri de la 5 la 12-14 gr si grub-uri de diverse culori, sunt putine specii de rapitori pe care nu le-am prins cu spinner-bait.
Tight lines!
RX6 & Daiwa SS owner!
Nu am dat link, sa nu se interpreteze ca fac reclama la alte situri de profil.tudor scrie:Intr-adevar. Un as al "copy/paste".catax4u scrie:Foarte la subiect.. Mersi de raspuns.
Am folosit regulamentar ghilimelele. Nu-mi asum decat efortul pe care l-am facut cu cautatul prin memorie si pe google al articolului respectiv.
O zi minunata,
Am vazut ghilimelele. Puteai sa dai linku-ul. Nu se supara nimeni.
Numai bine,
Tudor
Numai bine,
Tudor