intrebare intrebatoare
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
- junior
intrebare intrebatoare
rog pe cei mai mari mesereiasi de spinning,care dau iarna la stiuca,chiar daca apa nu este inghetata si este limpede cristal,ce ar merge mai bine,sau niste sfaturi,eu am inceput sa dau la rapitori de aproape 3 ani si nu am prins nimic iarna la mine pe raul apa sucevei.tin sa mentionez ca eu am la lanseta un fir monofilament de 0.30 negru si struna metalica,an incercat si voblere si lingurite si spinnerbait,la gume nu prea am dat ca nu am abia ce am primit de la niste baieti faini de pe acest forum dar tre sa-mi cumpar si niste jiguri,ceea ce inseamna ca mai dureaza.unde dau eu dupa stiuca apa este de 2-6m adancime variaza,iar terenul cu agataturi,damburi hopuri vaduri,si stiu sigur ca este dar nu pune gura.unde gresesc sau ce ar trebui sa fac????stiu ca mananca si iarna dar nu de la mine!
As fi tare recunoscator cu niste sfaturi!!!!
Re: intrebare intrebatoare
La descrierea ta eu as da cu gume.Trebuie sa ajungi pe fund ,in structuri! Jiguri in functie de adancime si curentul apei.Oricum sa poti "tine" fundul apei, cu planari cat mai lungi...Daca apa nu curge tare poti incerca de la 3-4g in sus. Culori ...la inspiratie!Fir intins!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
- junior
multumesc de raspuns domnule zamfi,da la mine in zona apa este adanca,si este lina am tot felul de obstacole si agataturi rupturi de mal pe o portiune de 1 km si stiuca este sigur dar nu mananca,mai in deal cu vreo 2 km este un baraj,poate afecta si acest lucru?prin controlarea nivelului apei?somn nu este ca nu am auzit pe nimeni din zona sa prinda,salau nici atat dar stiuca este.intro seara cand veneam spre casa cum mergeam asa pe malul apei si mai aruncam la lingurita,s-a auzit ca si cum ar cadea un om in apa,eu asa am crezut de fapt,dar eu eram singur nu avea cine sa cada in apa,animala care s-a izbit in mal era cred ca de 8-9 kg dar nimeni nu am auzit sa prinda asa mare bucata,s-au luat de 2-3.5-4-6kg dar de 8 -10 kg nu am auzit.
oricum multumesc de raspuns si daca mai are cineva ceva sfaturi il astept!!!
oricum multumesc de raspuns si daca mai are cineva ceva sfaturi il astept!!!
Este somn pe suceava, dar nu mare(sub 10 kg, somni ce au scapat din iazuri acum 2 ani). Stiuca mare am vazut si eu daca e vorba de IN, in anul 2012 noiembrie tot asa o bucata trecuta de 5 kg a facut scandal la suprafata. Eu am fost zilele astea in multe locuri pe suceava si nu am prins nimic, dar sincer am incercat numai in locurile cu apa sub 2 metri si din ce am auzit si de la alti pescari nimeni nu prinde nimic. Totusi ar merge niste twistere de 10 cm pe la In pe acolo pe fundul apei de incercat.
Gume recuperate cu pauze ff lungi ..iarna stiuca este mai amortita si nu este asa de activa si de multe ori prindeam stiuci cu o gramada de lipitori pe ele datorita faptului ca erau sedentare si isi duceau veacul pe fundul lacului.
-
- junior
multumesc de ajutor!!!!azi pe suceava s-a luat o marlita de 1 kg la pestisor viu,dar din pacate a retinut-o,asa este la mine in suceava se retine tot ce se prinde nu conteaza dimensiunea,pana si socrul meu care a auzit ca am eliberat doua bucati la un kg m-a certat.nu ai cum sa schimbi mentalitatea la romani astia trecuti de prima tinerete,alt cetatean,prinsese una din stiucile(sau asemanatoare cu cele) eliberate de mine,si l-am intrebat daca e vie si a zis citez :i-am dat cu bata in cap ca facea multa galagie.daca si o marlita de 1 kg mai face galagie....no comment!!!!
-
- utilizator nou
decat un monofilament mai bine un textil fin. te ajuta si la aruncare si are rezistenta si mai marec_a_ta2004 scrie:rog pe cei mai mari mesereiasi de spinning,care dau iarna la stiuca,chiar daca apa nu este inghetata si este limpede cristal,ce ar merge mai bine,sau niste sfaturi,eu am inceput sa dau la rapitori de aproape 3 ani si nu am prins nimic iarna la mine pe raul apa sucevei.tin sa mentionez ca eu am la lanseta un fir monofilament de 0.30 negru si struna metalica,an incercat si voblere si lingurite si spinnerbait,la gume nu prea am dat ca nu am abia ce am primit de la niste baieti faini de pe acest forum dar tre sa-mi cumpar si niste jiguri,ceea ce inseamna ca mai dureaza.unde dau eu dupa stiuca apa este de 2-6m adancime variaza,iar terenul cu agataturi,damburi hopuri vaduri,si stiu sigur ca este dar nu pune gura.unde gresesc sau ce ar trebui sa fac????stiu ca mananca si iarna dar nu de la mine!
-
- junior
am sa incerc,multumesc!!!