Intrebare incepator
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Intrebare incepator
Salut, ce fir se foloseste in pescuitul de avat ? mono, fluo, textil cu inaintas/fara inaintas ? Ce grosime ?
Multumesc anticipat.
Multumesc anticipat.
Re: Intrebare incepator
pe scurt:textil,0.12-0.15,fara inaintas.
Si se leaga voblerul direct pe fir sau cu agrafa ? Cu sau fara vartej ?
Intreb pentru ca acum 2 ore am iesit putin, am dat cu un thrill de 7 si aveam un textil daiwa j braid x4 de 0.10 legat pe o agrafa cu vartej, m-a lovit un animal si mi-a plezit firul dupa 3 secunde de drill, frana era stransa ce e drept, dar a cedat foarte repede.
Inca ceva, daca spui ca textil, care-i treaba cu povestile pe care le tot aud ca avatul vede firul si nu e ok ? Sunt pierdut
))
Poti recomanda eventual si un textil bun ?
Intreb pentru ca acum 2 ore am iesit putin, am dat cu un thrill de 7 si aveam un textil daiwa j braid x4 de 0.10 legat pe o agrafa cu vartej, m-a lovit un animal si mi-a plezit firul dupa 3 secunde de drill, frana era stransa ce e drept, dar a cedat foarte repede.
Inca ceva, daca spui ca textil, care-i treaba cu povestile pe care le tot aud ca avatul vede firul si nu e ok ? Sunt pierdut

Poti recomanda eventual si un textil bun ?
Lanseta folosita este o Dragon NanoCore Spinn 35 2.45m/14-35g , actiune:X-Fast. Este prea tare pentru avat ?
Mulineta daiwa bg 3000, si aici, este ok pentru avat ?
Mulineta daiwa bg 3000, si aici, este ok pentru avat ?
- stefanflorin
- veteran
combo e bun doar ca frana un pic mai slaba ca sa nu pocneasca firul la soc 

Urasc atarnatorii!
pai asa am patit astazi, n-am prins peste o perioada lunga si m-a pocnit torpila nepregatit cu frana stransa..stefanflorin scrie:combo e bun doar ca frana un pic mai slaba ca sa nu pocneasca firul la soc
-
- veteran
Lucrurile sunt relativ simple : o prezentare "discreta" nu va strica niciodata la avat. Atacul initial este brutal si in functie de marimea pestelui, marile probleme atunci le ai. Prin urmare, la o lanseta rapida poti pescui cu mono, daca nu vizezi si salaul in aceeasi partida. Daca pescuiesti totusi cu textil, tine frana mulinetei mai slaba. Avatii mari, mai ales in curenti mari, natural ca nu vor veni "sanie" dupa atacul initial, asa ca frana mai relaxata te va ajuta sa-i controlezi.
Eu nu pun vartej, dar agrafa te ajuta sa schimbi repede nalucile. Si sa nu fie supradimensionata.
Intotdeauna folosesc inaintas la textil. Dar inaintasul de fluorocarbon este o obsesie la mine.
Smecheria e sa nimeresti "goanga" potrivita.
Eu nu pun vartej, dar agrafa te ajuta sa schimbi repede nalucile. Si sa nu fie supradimensionata.
Intotdeauna folosesc inaintas la textil. Dar inaintasul de fluorocarbon este o obsesie la mine.
Smecheria e sa nimeresti "goanga" potrivita.
bine punctat Andrei Riga 

pune un inaintas fluorocarbon sau chiar mono transparent de 0,3 ... slabeste putin frana pentru ca in momentul atacului sa cedeze ceva fir ... scoate animalul la pozat si elibereaza-l dupa aia pentru a avea ocazia de a te mai intalni cu el 

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
- nickydarnico
- senior
subscriu si eu la o asemenea formulareanem scrie:pune un inaintas fluorocarbon sau chiar mono transparent de 0,3 ... slabeste putin frana pentru ca in momentul atacului sa cedeze ceva fir ... scoate animalul la pozat si elibereaza-l dupa aia pentru a avea ocazia de a te mai intalni cu el

Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )