Intrebare de la un incepator
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Intrebare de la un incepator
Am o intrebare si chiar daca pare banala pt unii, pt mine e o intrebare cheie.
Am vazut pe un site ca voblerul era legat direct de fir, un lucru just pt ca dupa cum imi inchipuiesc eu, chiar si un ac de gamalie poate schimba miscarea voblerului, dar un vartej cu agrafa.
Pe de alta parte imi vine greu sa tai 15cm de fir de fiecare data cand schimb un vobler, nu stiu, imi vine greu sa cred. Apoi cum pescuiesc la stiuca cu vobler, daca nu pot sa pun struna, ma gandesc ca o struna chiar influenteaza miscarea voblerului in apa.
Bun, pot lega voblerul cu o agrafa cu vartej (poate chiar struna) sau mai bine nu?
Am vazut pe un site ca voblerul era legat direct de fir, un lucru just pt ca dupa cum imi inchipuiesc eu, chiar si un ac de gamalie poate schimba miscarea voblerului, dar un vartej cu agrafa.
Pe de alta parte imi vine greu sa tai 15cm de fir de fiecare data cand schimb un vobler, nu stiu, imi vine greu sa cred. Apoi cum pescuiesc la stiuca cu vobler, daca nu pot sa pun struna, ma gandesc ca o struna chiar influenteaza miscarea voblerului in apa.
Bun, pot lega voblerul cu o agrafa cu vartej (poate chiar struna) sau mai bine nu?
- semlecangheorghe
- veteran
Voblerele pentru stiuca sint mari ,in general,de la 7 cm in sus,asa ca o struna nu le influenteaza dramatic evolutia.Exista si strune foarte usoare si subtiri,pentru cei care considera important si acest amanunt,dar mai poti folosi si pikemono,un monofilament pe care cica nu-l taie stiuca.Totusi virtejul nu-si are rostul in tot acest ansamblu ,asa ca daca pui o agrafa gen duo-lock pe struna ai rezolvat problema.Firma canelle produce niste strune foarte subtiri si destul de rezistente;vin la role de 10m si poti sa faci strune cit consideri ca trebuie de lungi.Nu este nevoie la ele neaparat de clipsuri,laturile de la capat se pot rasuci si apoi la flacara brichetei fuzioneaza.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
- kingofbeasts
- veteran
struna nu influenteaza foarte mult woblerul daca agrafa e corespunzatoare. agrafele pentru wobler arata cam asa (ma refer la forma aici):
http://www.totalfishing.ro/agrafe-duolo ... ath=277_54
preferabil strune mai de calitate care de regula sunt mai subtiri dar si mai scumpe. ideal e ca rezistenta strunei in kg sa fie chiar putin mai mica decat rezistenta la nod a firului si la fel rezistenta agrafelor de pe strune(firmele care se respecta dau rezistenta agrafelor in kg la fiecare marime -la fel si pentru ansamblu vartej-agrafa-)
trebuie sa ai in vedere ca la stiuca de regula pescuiesti cu woblere mari (cam de la 9 cm in sus)la care efectul strunei aproape ca nu exista.
La stiuca conteaza mult cum joci woblerul si atunci iarasi actiunea lui nu are atata de suferit .
http://www.totalfishing.ro/agrafe-duolo ... ath=277_54
preferabil strune mai de calitate care de regula sunt mai subtiri dar si mai scumpe. ideal e ca rezistenta strunei in kg sa fie chiar putin mai mica decat rezistenta la nod a firului si la fel rezistenta agrafelor de pe strune(firmele care se respecta dau rezistenta agrafelor in kg la fiecare marime -la fel si pentru ansamblu vartej-agrafa-)
trebuie sa ai in vedere ca la stiuca de regula pescuiesti cu woblere mari (cam de la 9 cm in sus)la care efectul strunei aproape ca nu exista.
La stiuca conteaza mult cum joci woblerul si atunci iarasi actiunea lui nu are atata de suferit .

- kingofbeasts
- veteran
material de strune (nu aceeasi marca dar similar ) eu am luat de la jentzi de pe Vasile Milea . deja am un sezon la activ numai cu strune home made si n-am avut surprize si nici probleme(e drept ca am luat cu rezistenta de 10kgsoriniusc scrie:Unde gasim asemenea strune?...Sau material de strune mai bine zis.

eu folosesc metalgrafite.e un fir de poliamida foarte rezistent impletit cu metal.e frantuzesc.potzi sa-l innozi sau sa-ti faci struna clasica.e foarte usor si ce-i mai important nu sufera deformari plastice permanente si e foarte moale;aproape ca un fir textil.pe mine o struna m-a tinut cam doi ani in conditiile in care pescuiesc la stiuca aproape lunar cate 3,4 zile partida.la vb peste 10cm nu folosesc struna am constatat ca foarte rar inghite tot vb,ca doar daca nu adormi cu lanseta in mana