Intrebare - atasarea inelelor pe blank

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Intrebare - atasarea inelelor pe blank

Mesaj de blackmind » 18 Aug 2005, 13:36

Ma intereseaza daca stie cineva vreo schema de asezare a inelelor
new concept (cu picior mai lung) pe blank de spinn de 9' model steelhead. este vorba despre set de 8 inele fara varf.

Multumesc
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 18 Aug 2005, 14:24

pai exista fuji concept: http://www.fujitackle.com.au/concept.htm
aveam si chart-urile, insa mi-am facut curatenie in computer si nu le mai pot gasi. trebuie sa fie undeva pe www.rodbuilding.org, timp sa ai sa le cauti.

my 2 cents: best way it's still the old fashion way. adica pui inelele cu scotch pe spin si le tot muti pana-ti iese exact cum le cere blancul.

cred ca mai toate betele din fabrica sunt montate azi dupa metoda celor de la fuji. da' am avut ocazia sa vad acelasi bat si de fabrica si montat "batraneste" si clar a doua varianta e de preferat.

blackmind
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de blackmind » 19 Aug 2005, 10:52

multumesc pentru raspunsul promt
solutia a fost
best way it's still the old fashion way. adica pui inelele cu scotch pe spin si le tot muti pana-ti iese exact cum le cere blancul
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Aug 2005, 11:31

Blackmind

ai articolul ,,Lansete custom v.s lansete de firma`` pe site -ul rapitori si acolo sunt toate principiile de montare corecta a lansetelor.
O observatie de bun simt, e ca toate firmele cu exceptia uneia singure (G.Loomis) abuzeaza de numarul mare de inele Concept(fly) pe care le monteaza. Daca vrei performanta de lansare pe lansete cu putere mai mare de ML poti folosii pe varf inele de fly (BLAG,CLAG))nr, 7 si 8 in numar mai mic in cazul tau 4 in loc de 5 sau 6 cat folosesc firmele in mod obisnuit pentru lansete de9 ft. Poti sa uiti tabelele cu scheme de montare sunt pur siu simplu ridicole dearece lansetele de aceeasi lungime si putere pot avea actiuni total diferite...........asta pentru rod builderii care dupa multi ani apeleaza inca la ,,scheme``.
Cea mai buna strategie e sa citesti blank-ul si sa-l incarci pe fi3ecare sectiune dupa module de flexare. In mod natural pe o lanseta fast varful este mai incarcat cu inele dacat una moderate unde inelele sunt distantate mai uniform, proportional cu puterea lansetei.
Un ultim sfat inelul urmator dupa plecare e musai sa fier montat chair pe mufa, altfel plecarea va fi mult prea departe de mulineta.

Daca vrei informatii suplimentare poti sa vezi si noul site de rod building
www.conceptrods.andreiard.ro momentan nu poate fi gasit prin cautare google dearece abia l-am inscris.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Aug 2005, 11:32

Blackmind

ai articolul ,,Lansete custom v.s lansete de firma`` pe site -ul rapitori si acolo sunt toate principiile de montare corecta a lansetelor.
O observatie de bun simt, e ca toate firmele cu exceptia uneia singure (G.Loomis) abuzeaza de numarul mare de inele Concept(fly) pe care le monteaza. Daca vrei performanta de lansare pe lansete cu putere mai mare de ML poti folosii pe varf inele de fly (BLAG,CLAG))nr, 7 si 8 in numar mai mic in cazul tau 4 in loc de 5 sau 6 cat folosesc firmele in mod obisnuit pentru lansete de9 ft. Poti sa uiti tabelele cu scheme de montare sunt pur siu simplu ridicole dearece lansetele de aceeasi lungime si putere pot avea actiuni total diferite...........asta pentru rod builderii care dupa multi ani apeleaza inca la ,,scheme``.
Cea mai buna strategie e sa citesti blank-ul si sa-l incarci pe fiecare sectiune dupa modul de flexare. In mod natural pe o lanseta fast, varful este mai incarcat cu inele dacat una moderate unde inelele sunt distantate mai uniform, proportional cu puterea lansetei.
Un ultim sfat, inelul urmator dupa plecare e musai sa fier montat chair pe mufa, altfel plecarea va fi mult prea departe de mulineta.

Daca vrei informatii suplimentare poti sa vezi si noul site de rod building
www.conceptrods.andreiard.ro momentan nu poate fi gasit prin cautare google dearece abia l-am inscris.

Scrie răspuns