Inteparea in cazul liniei de multifilament
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Inteparea in cazul liniei de multifilament
Salut la toata lumea! Cred ca am mai vazut asta pe undeva dar, totusi, voi pune intrebarea: care e cea mai eficienta metoda de intepare daca folosesc PowerPro 20lb ca linie principala cu leader (130cm) Seaguar InvizX 10lb? Am folosit combinatia asta de vreo 5 ori si, in general, jumatate din pesti i-am pierdut in primele 2-4 secunde ale drill-ului. Ieri a fost o zi cam inceata, am avut numai trei atacuri si pe toti i-am scapat...unul cam dupa 6-7 secunde chiar. Am incercat slabirea franei, apoi intepare prin zvacnire, apoi incet, liniar, tot degeaba. Este enervant, mai ales ca nu ratam aproape deloc cu aceleasi naluci cand foloseam monofilament. Pana si Fireline Crystal (care-mi pare inferior lui PowerPro) mi-a dat foarte putine rateuri.
Mentionez ca la ora actuala e multa vegetatie in apa si folosesc aproape exclusiv spinnerbaits de diverse culori si marimi (astea nu prea se agata, sau chiar daca se agata, trag de ele si le scot usor si curate din agatatura). Pescuiesc la largemouth bass si stiuca cu o lanseta Daiwa Exceler 702MFS. N-as vrea sa trec inapoi la monofilament pentru ca lansez foarte usor si departe cu PowerPro, iar de fluorocarbon ca linie principala nu cred ca-s pregatit (asta de 10lb mi se pare cam sarmos).
Multumesc anticipat!
Mentionez ca la ora actuala e multa vegetatie in apa si folosesc aproape exclusiv spinnerbaits de diverse culori si marimi (astea nu prea se agata, sau chiar daca se agata, trag de ele si le scot usor si curate din agatatura). Pescuiesc la largemouth bass si stiuca cu o lanseta Daiwa Exceler 702MFS. N-as vrea sa trec inapoi la monofilament pentru ca lansez foarte usor si departe cu PowerPro, iar de fluorocarbon ca linie principala nu cred ca-s pregatit (asta de 10lb mi se pare cam sarmos).
Multumesc anticipat!
- Hentzone
- utilizator constant
Te-ai gandit sa intarzii putin momentul inteparii cu 2-3 secunde de la atac... io cel putin asa fac mai ales la pescuitul cu gume, dar se pare k mi-a ramas in instinct si cand pescuiesc la voblere de exemplu... si nu pot spune k am prea avut rateuri... pescuiesc cu textil p-line de 15 lb si inaintas de monofilament de 0.25mm.
Go fishing, what else...
Nu m-am gandit...credeam ca la artificiale nu-i bine sa-i dai timp sa "se prinda" ca-i de plastic. Ma rog, merci, voi incerca sa-l las sa-nghita mai bine.Hentzone scrie:Te-ai gandit sa intarzii putin momentul inteparii cu 2-3 secunde de la atac... io cel putin asa fac mai ales la pescuitul cu gume, dar se pare k mi-a ramas in instinct si cand pescuiesc la voblere de exemplu... si nu pot spune k am prea avut rateuri... pescuiesc cu textil p-line de 15 lb si inaintas de monofilament de 0.25mm.
Se poate sa fie asta o regula, dar eu prind bass de ani de zile si n-a fost nevoie de asa ceva atata timp cat am folosit monofilament. Poate o fi acumhoriavd scrie:Pai cica la bass asa se face...se intarzie inteparea 1-2-3 secunde...la gume, ca la vobler...din cate am cititsi vazut, se cam inteapa singur

aditud ,
pot fi mai multe cauze
1. In primul rand folosind monofilament , este mai elastic , si permite un contact permenent cu pestele in drill astfel incat il scapi mai greu chiar daca nu reusesti un drill perfect
2. La textil , depinde ce lanseta ai : o combinatie lanseta rigida + ata inseamna pe de o parte intepari mai bune pe de alta ...in drill nu ai elasticitate si cand se zbate pestele e posibil sa ai momente cand nu ai firul intins si scapa ....
3. Carligul spinnerbaitului ....daca e un carlig mai gros , ai nevoie de intepare din fundu curtii ....o lanseta mai rigida te ajuta ,una mai moale e mai greu .....mai ales la stiuca daca nu i-o dai tare , nu se inteapa ca lumea si scapa
4. Chiar si modul in care intepi conteaza . Din incheietura , energic sa poti sa asiguri inteparea .
5. La stiuca un lucru important : lanseta trebuie sa se ,,lase'' putin pe lingura sau spinnerbait ( sa nu fie matura ) dar in acelasi timp sa aiba pe varf inertie sa te ajute la intepare . Cu o lanseta usoara pe varf nu prea faci treaba
Ti-am dat cateva idei generale , de care sa tii seama daca vrei . O sa descoperi singur care e cauza . Tipul textilului ( pp sau fireline nu are nici o legatura cu asta , decat daca se rupe
)
pot fi mai multe cauze
1. In primul rand folosind monofilament , este mai elastic , si permite un contact permenent cu pestele in drill astfel incat il scapi mai greu chiar daca nu reusesti un drill perfect
2. La textil , depinde ce lanseta ai : o combinatie lanseta rigida + ata inseamna pe de o parte intepari mai bune pe de alta ...in drill nu ai elasticitate si cand se zbate pestele e posibil sa ai momente cand nu ai firul intins si scapa ....
3. Carligul spinnerbaitului ....daca e un carlig mai gros , ai nevoie de intepare din fundu curtii ....o lanseta mai rigida te ajuta ,una mai moale e mai greu .....mai ales la stiuca daca nu i-o dai tare , nu se inteapa ca lumea si scapa
4. Chiar si modul in care intepi conteaza . Din incheietura , energic sa poti sa asiguri inteparea .
5. La stiuca un lucru important : lanseta trebuie sa se ,,lase'' putin pe lingura sau spinnerbait ( sa nu fie matura ) dar in acelasi timp sa aiba pe varf inertie sa te ajute la intepare . Cu o lanseta usoara pe varf nu prea faci treaba
Ti-am dat cateva idei generale , de care sa tii seama daca vrei . O sa descoperi singur care e cauza . Tipul textilului ( pp sau fireline nu are nici o legatura cu asta , decat daca se rupe

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
din experienta mea la bass (nu prea mare) intepatura trebuie tratata diferit fata de alte speci, in special pe gume mari nu pe voblere sau spinnerbait.
cred ca ma degraba se datoreaza lansetei, Sorin ti-a explicat exact cam cum trebuie echilibrata lanseta ptr textil, si pentru mono.
cred ca ma degraba se datoreaza lansetei, Sorin ti-a explicat exact cam cum trebuie echilibrata lanseta ptr textil, si pentru mono.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii
Din curiozitate, ai pescuit bass in RO? Aveam impresia ca nu se gaseste inca... Icoana ta cu locul 4 la BASS (in romaneste) ma face curios.Gyorg scrie:din experienta mea la bass (nu prea mare) intepatura trebuie tratata diferit fata de alte speci, in special pe gume mari nu pe voblere sau spinnerbait.
M-ai pus pe ganduri cu lanseta; am uitat sa mentionez ca Exceler-ul a inlocuit de curand o D-Shock ieftina din fibra de 6'6" care era cu mult mai moale. Cu D-Shock nu aveam rateuri la spinnerbait indiferent de linie (mono sau textil). Dar tocmai ca aia era moale si asta de acum e rigida. Ma rog, voi aplica sfaturile lui Sorin. Merci!Gyorg scrie:...