Inele pentru lansete

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Petre D.
junior
junior

Inele pentru lansete

Mesaj de Petre D. » 17 Sep 2008, 12:41

Am intampinat o mica problema in momentul in care am facut revizia unei lansete, lanseta e de 2.10 din fibra de sticla si e destul de veche, cam 20 ani. Nu am avut si nu am probleme cu ea, si o mai folosesc ocazional. Anul asta am decis sa schimb firul, si sa o si curatz putin. Problema intampinata e ca inelele sunt din otel sau....oricum, metal gol. Am observat ca 3 dintr-e inele(are 4 in total) au urme pe ele de la fir...urme care am descoperit ca si deterioreaza firul. Mi-am cumparat un set de inele dar au diametrul mai mic, si mai ales primele 2 inele de la baza. am cautat si nu am gasit mai mari...pt moment(poate daca mai caut gasesc). Dar curiozitatea si problema e ca nu stiu in ce fel afecteaza lanseul inelele cu diametru mai mic, adica stiu cam ce se poate intampla....dar intrebarea mea este daca exista vreun raport intre distanta de la mulineta pana la inel si diametrul acestuia(adica daca pun un inel mai mic putin mai departe de mulineta are acelasi efect ca un inel mare mai aproape de ea)?

ringogabi
senior
senior

Mesaj de ringogabi » 17 Sep 2008, 21:07

Eu cred ca cel mai potrivit ar fi sa va cumparati o noua lanseta. Inele din fabrica sunt aliniate corespunzator, etc.

Petre D.
junior
junior

Mesaj de Petre D. » 18 Sep 2008, 10:36

Am lansete noi de spin, chiar mai multe, dar vreau sa o "restaurez" sa spun asa si pe asta, macar in amintirea vremurilor trecute cand am avut partide frumoase cu ea. Cat despre alinierea inelelor stiu ca din fabricatie sunt aliniate corespunzator, dar ma intereseaza felul in care calculeaza ei distantele dintre inele si diametrul acestora. Daca imi poate da cineva un raspuns ii sunt recunoscator.
Fir Intins!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 18 Sep 2008, 11:09

Cautati pe google "fishing guide spacing chart" si se gasesc diverse tabele. distantele sint in inch. Spor!!
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

Scrie răspuns