Inele lanseta

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
valeriu28
veteran
veteran

Inele lanseta

Mesaj de valeriu28 » 12 Iul 2015, 14:03

Hello PeopleSS !!

Nu stiu daca e rubrica perfecta pentru acest subiect, vreau sa-mi schimb inelele pe o lanseta, si vreau sa fiu sigur ca o sa iasa o treaba buna.
Eventual sa primesc un sfat de la cel care le schimba.
Aveti sugestii, date de contact? Ideea e ca dau vina pt lanseurile scurte pe inelele actuale, (cel de plecare are 1cm)...

apreciez orice parere, chiar si de la Adrian99 :))) ... scuze Adriane:)) !!
Pe bune, sunt super importante inelele, si un rodbuilder bun si nu foarte scump m-ar putea ajuta foarte mult...
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

lenovo
senior
senior

Re: Inele lanseta

Mesaj de lenovo » 12 Iul 2015, 17:27

Salut. Andrei Sava, vorbeste cu el pe facebook...Sigur te ajuta cu problema ta si iti va da cel mai bun raspuns.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 12 Iul 2015, 18:26

Ia zi ce lanseta ai si ce fel de inele vrei sa pui. Nu pe orice bat merita sa pui inele bune ( sau f. bune) care te pot costa (cu manopera) de doua - trei ori cat lanseta.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 12 Iul 2015, 19:40

valeriu,s-au scris destule pagini despre rodbuilding
gasesti acolo...

dar daca tot vrei si parerea mea,da vorbesti cu andrei sava

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 12 Iul 2015, 20:31

florin1948 scrie:Ia zi ce lanseta ai si ce fel de inele vrei sa pui. Nu pe orice bat merita sa pui inele bune ( sau f. bune) care te pot costa (cu manopera) de doua - trei ori cat lanseta.
Bine punctat ;)
valeriu28 scrie:Hello PeopleSS !!

Nu stiu daca e rubrica perfecta pentru acest subiect, vreau sa-mi schimb inelele pe o lanseta, si vreau sa fiu sigur ca o sa iasa o treaba buna.
Eventual sa primesc un sfat de la cel care le schimba.Aveti sugestii, ...
Pune o poza cu lanseta sau , da un link pe net ori macar o denumire completa. Nu strica nici daca precizezi stilul in care o vei folosi (jigging, reactive, etc.) si mulineta si firul cu care o folosesti adica un minim de criterii in functie de care sa poti primi cat de cat un sfat ok .

valeriu28
veteran
veteran

Mesaj de valeriu28 » 12 Iul 2015, 20:54

corect, poate imi dati si niste sfaturi. merci de implicare!
Pai mulineta e un shimano 3000, iar lanseta e modesta, e un energoteam spinblade 2.40
http://www.totalfishing.ro/lanseta-ener ... -5719.html

acuma, nu-i o lanseta de top, dar ma enerveaza maxim inelul de plecare, care e foarte mic ...
nu stiu, se merita?
Money can't buy happiness, but it can buy a lot of fishing gear !

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 13 Iul 2015, 04:46

Nu se merita investitia. Cel mult, putem schimba inelul de plecare cu unul cu diametrul mai mare. Depinde si de repartitia inelelor pe blanc, dar asta nu se poate vedea din poza.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

Gardos
senior
senior

Mesaj de Gardos » 13 Iul 2015, 10:32

nu ma pricep, dar cum asta n-a oprit pe nimeni sa-si dea cu parerea... nu cumva daca schimbi doar inelul de plecare, intreaga geometrie/actiune a lansetei nu e cumva modificata?

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 13 Iul 2015, 12:08

="Gardos"]nu ma pricep, dar cum asta n-a oprit pe nimeni sa-si dea cu parerea... nu cumva daca schimbi doar inelul de plecare, intreaga geometrie/actiune a lansetei nu e cumva modificata?

Din punct de vedere al actiunii lansetei nu se modifica nimic. Inelul de plecare este pe cotorul lansetei , zona in care lanseta aproape ca nu lucreaza
( doar la eforturi f. mari se poate flexa un pic si acolo). De regula doar la schimbarea tuturor inelelor , functie de greutatea lor si de repartitie pe blanc se poate modifica ( intre anumite limite) actiunea lansetei. Acum, si actiunea lansetei se poate modifica in bine sau in rau, depinde de experienta celui care pune inelele pe blanc. Sant atat de multe teorii si concepte de a repartiza inelele pe un blanc , functie de lungime, actiune, stil de pescuit, etc. ca daca vorbim o luna nu epuizam subiectul. Si bineinteles, fiecare are parerea lui, experienta lui, realizarile lui...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 13 Iul 2015, 15:16

Inele Low Rider sunt gandite pentru bete de surf cu multiplicatoare nu pentru spinning. Daca totusi se pun pe spinning se monteaza invers ca sa mai reduci din frecari.
Strict functional merita schimbate si se va simti diferenta. Economic, doar tu decizi masura in care merita investit in ele pentru ca variante exista si "de buget" si profi .
pe viitor, eu m-as feri de lansete de duzina pe care scrie ca au inele Low Rider :wink:

Scrie răspuns