Inceput la avat
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Inceput la avat
In 250 lei iti recomand shimano exage 2.40(2.70 pt mine e prea prajina),iar ca naluci thril 07,kastmaster,si x-rap..
mult succes !
mult succes !
-
- utilizator nou
@tito - multumesc pentru sugestii. O sa rezolv sapt viitoare si mulineta + firul.
Legat de nodul FG - e mai bun ca albright? Eu asta il folosesc la crap sa le inaintasul (acolo textil
)
Palomarul il fac cu ochii inchisi
Eficient si rapid.
Si tot ca o intrebare: ai zis de agrafa - e ok dc pun o agrafa si de ea pun naluca? Sau sa o leg direct de inaintas?
Legat de nodul FG - e mai bun ca albright? Eu asta il folosesc la crap sa le inaintasul (acolo textil

Eficient si rapid.
Si tot ca o intrebare: ai zis de agrafa - e ok dc pun o agrafa si de ea pun naluca? Sau sa o leg direct de inaintas?
- sorrynblue
- utilizator constant
Nu arunca banii pe mulineta asta. Slaba la avat si se duce galetul la viteza de recuperare necesara pescuitului la avat.valdpesca1984 scrie:Ca mulineta o sa ma gandesc la http://www.totalfishing.ro/mulineta-dai ... 30062.html
Va multumesc la toata lumea, am invatat destul de multe lucruri noi si de acu trec la practica
Sper sa prind ceva cu ea...
Catch and release is another type of fishing.
Am incercat toate nodurile posibile intre inaintas si textil si da, FG ul e cel mai bun, e cel mai rezistent si printre cele mai subtiri noduri . Agrafa o legi la capatul ramas liber al inaintasului facand nodul Palomar , asta te ajuta sa poti schimba mult mai rapid nalucile si sa nu ciuntesti mereu cate putin din fir atunci cand faci aceasta operatiune. Atentie cand faci FG-ul, trebuie executat corect si pentru asta e nevoie de ceva timp si indemanare. Cel mai usor se face asa https://www.youtube.com/watch?v=oohOoOOmbNkvaldpesca1984 scrie:@tito - multumesc pentru sugestii. O sa rezolv sapt viitoare si mulineta + firul.
Legat de nodul FG - e mai bun ca albright? Eu asta il folosesc la crap sa le inaintasul (acolo textil)
Eficient si rapid.
-
- utilizator nou
O sa invat nodul - pare mai complicat ca Albright dar am inteles de ce e mai ok acesta aici.
Mulineta m-am decis la Tica Galant X-Treme GAAT 3000... sa vad ce fir pun (asta inca nu m-am decis). Desi as merge pe 0.12 textil + inaintas.
As mai avea o nelamurire (bine... ele sunt multe dar le iau pe rand
) )
Inaintasul ce dimensiune sa fie? 0.2 sau mai gros?
Mulineta m-am decis la Tica Galant X-Treme GAAT 3000... sa vad ce fir pun (asta inca nu m-am decis). Desi as merge pe 0.12 textil + inaintas.
As mai avea o nelamurire (bine... ele sunt multe dar le iau pe rand

-
- utilizator constant
.... ca si la crap sau stationar ( la ce pescuiesti de obicei ) inaintasul trebuie sa fie ceva mai putin rezistent decat firul principal ......valdpesca1984 scrie: Inaintasul ce dimensiune sa fie? 0.2 sau mai gros?
Dar ce este atat de discret/finutz/subtil/etc..... in atacul avatului incat sa ai nevoie de textil + FC ????? ( te costa de 5-10 ori mai mult decat un mono - si nu vad rostul.....)
-
- veteran
Avand in vedere ca fluorocarbonul este aproape invizibil in apa, grosimea lui nu te va dezavantaja prea mult. Nici in lanseu, pentru ca folosesti cam 1m. De aceea este bine sa fie de rezistenta apropiata cu cea a firului textil.
-
- utilizator nou
Sa inteleg ca la un fir principal de 0.12 textil e ok un inaintas mono de 0.22?
Eu folosesc Seaguar red label,raport calitate pret imbatabil. Nu te lua dupa diametre ci dupa rezistenta firelor la rupere . Acum depinde de textilul pe care il vei alege. Eu folosesc fluorocarbon de 12lb (0,31 diametru) cu Power Pro de 10lb (0,15 diametru) si de regula cedeaza nodul de la agrafa sau fluorocarbonul, asta pentru ca PP e unul dintre cele mai rezistente fire la tractiune si abraziune.valdpesca1984 scrie:O sa invat nodul - pare mai complicat ca Albright dar am inteles de ce e mai ok acesta aici.
As mai avea o nelamurire (bine... ele sunt multe dar le iau pe rand) )
-
- utilizator nou
Va multumesc la toti. O sa diger un pic informatiile de aici si ce mai citesc pe forumuri.
Asta pana in primavara cand voi iesi pe balta
Asta pana in primavara cand voi iesi pe balta