am inceput azi pescuitul la biban si in foarte scurt timp am observat o problema - lansare dupa lansare firul textil se rasuceste din ce in ce mai tare
singura piesa care ar putea fii vinovata ar fii mulineta dar am folosit-o inainte pe o bolo timp de 2 ani cu mai multe fire si nu am avut problema asta pana acum
undei buba ???
incepator la ananghie
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
-
- veteran
Cu ce fir pescuiesti, mono sau textil?
Daca pescuiesti cu fire textile PP sau Varivas sub 10lb. sa stii ce e normal sa se rasuceasca deoarece aceste fire nu sunt rotunde ci plate(panglica)...
Daca folosesti alte fire decit cele mentionate s-ar putea sa ai probleme cu galetul , care nu se invirte usor ori in cauza rulmentului ori din cauza ca a adunat mizerie ...desfa-l , curata-l si ungel cu putin ulei sau vaselina si vei vedea daca sa remediat.
Spor.
Daca pescuiesti cu fire textile PP sau Varivas sub 10lb. sa stii ce e normal sa se rasuceasca deoarece aceste fire nu sunt rotunde ci plate(panglica)...
Daca folosesti alte fire decit cele mentionate s-ar putea sa ai probleme cu galetul , care nu se invirte usor ori in cauza rulmentului ori din cauza ca a adunat mizerie ...desfa-l , curata-l si ungel cu putin ulei sau vaselina si vei vedea daca sa remediat.
Spor.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!