fire si pescuit la salau

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Iul 2004, 14:09

fratioare, ai inteles gresit, ala nu era sfatul meu
mai citeste odata
la salau eu dau numai cu textil, pe balta si apa limpede cel mai subtire - 8 lbs test, inegrit cu markerul primul metru
chestia cu leaderul la salau mi se pare complicaciune inutila

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Iul 2004, 14:45

Pt Dan: treba cu innegritul mi se pare OK. scapi de un nod in plus, e lesne de facut, etc.

Daca as opta pentru leader, il intreb pe Eugen, 2-3 m din mono (?) de 0,14 nu aduc doar inconveniente: un nod in plus de trecut prin inele, se rupe mai repede, etc ?

Eu ma gandeam cam la 0,5 m, ceva mono fluorcarbon de 0,30 ? Tot are inconveniente (io, la fiecare agatatura mai serioasa, dril k lumea, etc, mai tai din fir 15-20 cm si leg din nou agrafa, deci as schimba leaderul mai des).

Oricum, in locul respectiv trebuie neaparat facut ceva ca se vede firul de la o posta!
Vreau sa spun ca totusi bibanul s-a pacalit la un vobler hanossi de 4-5 cm.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2004, 15:26

costi,

daca pui problema asa, inseamna ca discutam sa ne aflam in treaba. tu pune un 0.14 data viitoare cand mergi acolo, leaga 2m de mono, nod uni-to-uni, pune un shad pe care esti dispus sa-l pierzi si lanseaza relaxat. o sa vezi tu daca trece nodul prin inele, eu iti zic ca vei lansa la fel de departe ca de obicei.
daca chiar vrei sa vezi cum sta treaba, incearca. daca nu, nu incerca, treaba ta. nu pot sa-ti demonstrez nimic teoretic. uneori nu vizibilitatea firului cauzeaza lipsa de atacuri. dar cand e asa, sigur cu un leader o rezolvi. la mine merge sistemul asta foarte bine. chiar si inainte de a descoperi textilul dadeam cu fluo si leader transparent la clean. nu m-a invatat nimeni, dar e logic ca unde sunt pesti suspiciosi si apa limpede trebuie sa faci ceva ca sa nu vada firul. stai calm ca nu se rupe, e doar un blocaj psihologic in capul nostru care ne face sa folosim fire prea rezistente.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 26 Iul 2004, 15:35

sa vezi blocajul dreaq cand o sa-ti lasi toate voblerele prin ragalii
oricum, eu vb. de salau
clean, avat, pastrav - monofilament
stiuca, salau - multifilament

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2004, 15:47

loolz. :))

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Iul 2004, 15:58

Eugen, nu fac economie la un jig. Dau, in general cu 0,18 mono Erson fluo la salau sau cu 0,16 multi Spider (apropos, la Gipo aveau la reduceri 200.000 lei rola, am luat doua). Pun fir mai gros doar cand sunt agataturi frecvente si pentru jiguri peste 15 g.

O sa incerc cu siguranta, dar 0,14 e prea de tot. Ar tine cam 2,5 kg, iar la nod ...
Precizez ca nu pescuiesc pe balti! Asa ca agatatura grupa mare. Caut chiar jiguri care se indoaie mai usor!

Nu am prins peste la Portita, da cu ala de 0,18 am prins o undita (lanseta+ mulineta) de pe fundul canalului.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2004, 16:22

costi,

nu ti-am zis musai sa dai cu 0.14. logic ca poti pune mai gros daca agati frecvent. insa nu e mult prea de tot cum zici tu. acum doua saptamani dan a scos pe olt un avat trecut bine de kg pe fir de 0.14 si de mira si el, apropo de blocajele de care tot el face misto.

daca te intereseaza, iti aduc ceva informatii despre variatiile greutatii in mediul acvatic. un peste de 5lbs cantareste doar cativa oz in apa, greutatea unui om de 70kg o sustii in apa cu un deget. deci realmente noi folosim chestii prea puternice. evident ca sunt justificari, nu poti sa pierzi tot, asa ca trebuie sa gasesti un compromis cumva.

in fine, eu asta iti recomand. daca nu-ti convine sa faci noduri, singura alternativa care ar mai tine ar fi o rola de fluorocarbon si dai direct cu ala.
respect!

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2004, 16:25

abia acum am vazut ce captura interesanta ai avut.
daca mai insistai un pic poate luai si pescarul. :)

respect!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 26 Iul 2004, 16:57

pescarul era dus de mult (acasa, suparat). Pe mulineta deja erau scoici si manivela s-a rupt. Le-am lustruit si imi cumpar manivela noua - tre sa fie cu noroc! :D

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 26 Iul 2004, 17:02

:) daca era un van staal sa stii ca eu l-am pierdut.

Scrie răspuns