fir textil
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
fir textil
Am si eu o intrebare,conteaza pe ce fel de tambur se pune textilul?
are vro' importanta?
sau este indiferent?
are vro' importanta?
sau este indiferent?
Re: fir textil
Nu conteaza,dar ar fi bine sa ai un tambur metalic si inele la lanseta macar medi la calitate
inelele sunt Ti-Lite Hardlite
sunt bune?
sunt bune?
...Shimano foloseste aceste inele la lansetele de spinning cum ar fi Speedmaster , Diaflash...pescar94 scrie:inelele sunt Ti-Lite Hardlite
sunt bune?
...cu siguranta sunt inele ce se preteaza utilizarii firului textil
am 2 tamburi de grafit rupti de la textil, deci pune pe tamburi metalici
ps.obligatoriu pui macar cateva spire de mono sub textil
ps.obligatoriu pui macar cateva spire de mono sub textil
Unii spune
ca a inceput textilu sa se invirta pe tambur, din cauza ca nu-i elastic sa stringa bine si o fi fost bobinat mai lejer. Acum am vazut ceva Penn care are din fabrica o banda de cauciuc pe fundul tamburului, special pentru fenomenul asta.
Alta solutie e un "pat" de monofilament sub textil , alta e 3-4 ture de banda izolatoare PVC sub textil si inca vreo 2 ture peste primul strat de spire.
Astea-s doar chestii citite ,pentru ca nu am patit niciodata treaba asta dar preventiv de o vreme am inceput sa le aplic.

Alta solutie e un "pat" de monofilament sub textil , alta e 3-4 ture de banda izolatoare PVC sub textil si inca vreo 2 ture peste primul strat de spire.
Astea-s doar chestii citite ,pentru ca nu am patit niciodata treaba asta dar preventiv de o vreme am inceput sa le aplic.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
patesti cel mai des cand ai pus firul pe tamburul chel in casa la 20 de grade macar si iesi la temperaturi in jur de 0grade; probabil atunci tamburul se cotracta cu ceva microni
parca si pe ambalajul vechi de la PP te sfatuia sa pui mono
...exact !oby 1 scrie:patesti cel mai des cand ai pus firul pe tamburul chel in casa la 20 de grade macar si iesi la temperaturi in jur de 0grade; probabil atunci tamburul se cotracta cu ceva microni
...am patit-o atunci cand ingheata firul (si nu numai

...solutia de moment este desfasurarea si reinfasurarea firului pe tambur
...PP-ul avea bucati de banda dubluadeziva care se monta pe tambur inaintea infasurarii firului
nu stiu daca are legatura cu temperaturile extreme
eu am patit-o toamna,erau multe grade afara
trageam de o marlita si nu o miscam din loc
pana atunci si eu eram foarte sceptic in legatura cu treaba asta
eu am patit-o toamna,erau multe grade afara
trageam de o marlita si nu o miscam din loc
pana atunci si eu eram foarte sceptic in legatura cu treaba asta