Fir textil misterior

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
smoofssmoofs
utilizator nou
utilizator nou

Fir textil misterior

Mesaj de smoofssmoofs » 01 Dec 2014, 10:35

INTREBAREA Nr. 1

Am tot vazut prin magazinele online un fir textil "WFT - KG" http://www.energofish.ro/images/product ... 40-008.jpg . M-am lamurit eu de firele Energo Team, dar asta vad ca nu e de al lor ci doar comercializat de ei in Romania. E laudat pana la Soare si inapoi ca e rezistent, ca e perfect rotund, ca la 0.08 mm grosime ridici de jos un purcel de 10 kg s.a.m.d. La pret e foarte indraznet, de unde parca parca as trage concluzia ca e ceva de capul lui. L-am gasit intr-un magazin, dar era la 0.25 mm (la grosimea aia era intr-adevar rotund); l-am pipait, am tras de el... putin rigid mi s-a parut din cauza impletiturii dese si stranse.

S-a incumetat cineva sa foloseasca acest fir? De 0.08mm m-ar interesa care, daca are o rezistenta de 4 kg (40% din cat specifica ei pe rola) as fi multumit. Am pomenit mai sus de un fir dezamagitor de la Energofish, insa respectivul fir era mai ieftin si purta marca Energo. Spuneau ca e impletit, erau doar fibre alaturate peste care era un strat cauciucat cu forme iesite in relief menite a reda impletitura. Pe rola aparea firul ca fiind rotund, in realitate era panglica. Pe rola specificau o rezistenta de 8,4 KG, in realitate n-a dat Domnu` sa treaca de 2,5 kg la test.

Repet, firul WFT nu e produs de / pentru Energo Team asa ca parca parca as avea incredere in el sa il incerc. Inainte insa as vrea sa stiu si alte pareri ale celor care l-au folosit.

________________________________________________________________________________________________________________________

INTREBAREA Nr. 2

Exista un fir de la Jaxon - New concept ( http://www.totalfishing.ro/image.php?im ... CZ035A.jpg ) caruia nu i-am dat niciodata prea mare importanta pana alaltaieri cand l-am vazut intr-un magazin. Era ce-i drept pe role mici, de 10 m pentru leader, dar se vinde si la role de 100 m (doar pe totalfishing le-am gasit, in magazinul in care am fost eu nu erau). La 0.15 mm firul era uimitor de subtire (mai subtire decat PowerPro de 0.13 mm). La 0.10 mm deja parea firul ideal: subtire si relativ rotund (din nou comparativ cu PowerPro). Nu ii stiu insa rezistenta deoarece Jaxon se incapataneaza sa scrie pe role "kk up to" de unde la un fir de 0.15 ajungem sa avem "kk up to" 16 kg. Da, daca or fi morti pestii si nu se zbat deloc in drill, cred ca tragi prin apa un peste de 16 kg cu un jaxon new concept de 0.15.
Are sau a avut cineva acest fir? Cum e? Cum se comporta? Care e rezistenta lui reala? Apa retine? (cusatura intr-adevar nu era prea stransa ceea ce il facea un fir destul de moale).

Multumesc.

stefanflorin
veteran
veteran

Re: Fir textil misterior

Mesaj de stefanflorin » 01 Dec 2014, 21:13

la intrebarea 1 iti raspund zicandu-ti ca WFT e de fapt Penn, si e un fir foarte bun dar scumpicel, cat despre rezistenta lui reala vis a vis de ce scrie pe rola, habar nu am, nici nu m-a interesat vreodata cat tine un fir comparativ cu ce scrie pe rola.
Urasc atarnatorii!

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 01 Dec 2014, 21:17

ca o mica paranteza referitor la intrebarea 2, sunt de parere ca scoti mai greu la mal un peste de 16 kile mort, decat unu' viu :lol:
Urasc atarnatorii!

vampir
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de vampir » 01 Dec 2014, 23:08

Bine zis Stefane. Un peste mort sta in curent ca un bolovan. Un peste viu conteaza si unde este intepat. Pestele simte durerea ca orice fiinta vie. Daca e intepat in coltul gurii fii sigur ca va lupta cum stie mai bine. Daca a luat naluca adanc in gat il poti intoarce mult mai usor din drumul sau. Inca odata bravo Stefane. Iar ca sa fiu in topic cel mai bun textil care l am folosit vreodata este unul de 35 ron rola dar nu mai stiu firma pt ca nu am crezut ca va fi si asa bun. Daca aflu am sa va zic.

smoofssmoofs
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de smoofssmoofs » 03 Dec 2014, 15:41

Multumesc tuturor pentru comentarii, dar am reusit sa imi raspund singur la intrebari. Am avut azi iarasi ocazia sa vad firul WFT si nu e nici pe departe atat de rotund precum il lauda Energo Team (nu stiu ce mi s-a parut prima data, poate nu l-am rasucit eu suficient). Stiu macar de acum incolo de ce importatori sa ma feresc. Exista totusi un lucru pe care ET il sustin si pe care tind sa il cred si anume ca WFT de 0.08mm rezista la peste 10 kg. WFT de 0.25 care l-am vazut azi era in realitate de 0.35-0.40mm. Deci da, avand in vedere ca cel de 0.08 e probabil in realitate un 0.15-0.18, cred ca e posibil sa reziste la 10 kg.

Lasand in spate o publicitate mincinoasa pentru a trece la alta, va voi spune despre firul din intrebarea nr. 2 si anume JAXON New Concept. Am cumparat azi o rola de 10 m cu grosimea de 0.12 mm. Se vinde si in role mici pentru leader, dar eu am cumparat rola doar pentru a testa firul. Folosesc acum un Power Pro de 0.10 mm. Zicea cineva pe forum ca "PP de 0.10mm numai de 0.10 mm nu e". Azi am inteles la ce se referea. Firul JAXON de 0.12 era mai subtire decat PP de 0.10 mm. Se vede acest lucru si in imaginea de mai jos - ambele fire sunt noi, nepescuite.

Imagine

Pana azi, Power Pro de 0.10 mm mi se parea foarte subtire, dar dupa 45 de minute de testat rezistenta JAXON-ului (voi vorbi mai jos de rezultate), cand am pus mana pe PP mi s-a parut pur si simplu grosolan. Si repet, PP-ul din imagine e nepescuit. Odata scos pe balta, in timp isi cam dubleaza grosimea (fara niciun fel de exagerare). Trebuie sa mentionez ca JAXON nu e un fir foarte rotund, dar dupa 3-4 luni de folosit panglica marca Power Pro, Jaxon pare un fir de vis, perfect rotund.

Am facut 20+ teste de rezistenta cu JAXON si breaking point-ul a fost intre 3.0 si 3.7 kg (odata s-a intamplat sa se rupa la 4.1 kg). Cele mai dese rupturi au fost la 3.1-3.3 kg; toate la nod, de unde inteleg ca rezistenta liniei e peste aceste valori.

Degetele-mi sunt negre dupa testari de zici ca am reperat biciclete in ultimele 2 saptamani. Nu inteleg de ce merge chiar in halul asta culoarea de pe Jaxon (desi firul nu pare a se decolora) si cu ce e tratat, dar imi simt mainile si putin unsuroare. Totusi, acest tratament al firului il poate face sa alunece mult mai usor prin inele (pentru cat timp insa, nu stiu).

Asa, probat la rece, mi se pare un fir decent pentru pretul lui, relativ rotund si cu o rezistenta buna. Ramane acum de vazut daca retine apa si cum se comporta la abraziune.

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 03 Dec 2014, 20:08

PP de 0.10 e panglica, tu in poza ai surprins latimea firului, ca in profil e mult mai subtire. Eu nu as folosi niciunu din cele 2, pt ca PP e panglica si pt. ca Jaxon nu face fire, de fapt Jaxon nu face nimic, e doar un nume. Nu m-ar mira ca firul ala sa fie cine stie ce chinezaraie megascumpa. Am vazut la chinezoi niste fire de mama-mama ce japonezisme ziceai ca sunt, si nu costa rola mai mult de 25 de lei.
Urasc atarnatorii!

Vlad13
junior
junior

Mesaj de Vlad13 » 04 Dec 2014, 07:19

stefanflorin scrie:PP de 0.10 e panglica, tu in poza ai surprins latimea firului, ca in profil e mult mai subtire. Eu nu as folosi niciunu din cele 2, pt ca PP e panglica si pt. ca Jaxon nu face fire, de fapt Jaxon nu face nimic, e doar un nume. Nu m-ar mira ca firul ala sa fie cine stie ce chinezaraie megascumpa. Am vazut la chinezoi niste fire de mama-mama ce japonezisme ziceai ca sunt, si nu costa rola mai mult de 25 de lei.

Foarte adevarat! Parerea mea e sa mergi pe un nume consacrat: ori un Sunline, Varivas, sau TUF Line, care e un fir foarte reusit ca si calitate/pret

Scrie răspuns