Dunare, barca, cote mari = JIGURI GRELE!
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
@todi,le ai ,aceeasi ,smecherie o folosesc si eu,dau cu bile de maxim 50,este un singur impediment:daca nu sti bine structurile,aia 20 cm iti pot fi fatali(agati,deoarece,nu mai ai contact cu bila),insa,de cele mai multe ori se duce acolo unde vrei!!!!!!!!!!!!!!!!!,dupa parerea mea, marimea zgirciurilor, are o imfluenta foarte mica!
Todi, folosesc tehnica descrisa de tine si asta de mult timp , de-asta si reuseam sa dansez bile de 21-28g ope dunare si pe adancimi destul de mari, probvlemele au aparut acum pe cresterea apei si a vitezei de curgere...todi scrie:ovidiu, un jig de 50 g deja e mult pentru un biet peste de apa dulceunde nu merge bine un jig de 40 g nu merge nici unul de 80 g. forta curentului care impinge firul e atat de mare incat nici cu 500 g n'o sa'l joci cum vrei tu.
incearca o alta chestie: cu un jig de 40 - 50 g, nu bloca tamburul dupa ce'ai luat fundul, tine firul cu degetul si dupa fiecare ridicare de pe fundescu mai lasi 2-3 spire, din deget... intelegi?
mai incearca si sa scazi considerabil dimensiunea shadurilor. chestia asta ajuta in curent.
cheers
De regula folosesc fire subtiri zgarciuri cat mai hidrodinamice..etc...si mereu pescuiesc cu gramaj minim necesar...
Iar in conditiile actuale, 50g e usor.
Intre timp astept pareri si de la cei ce pescuiesc cu mai greu de 50g.
In Ianuarie o sa am o matrita de 60-70g si voi incerca oricum, daca nu e secret...puteti sa bagati pareri.
Daca e secret, spuneti-mi pe mp, ca sa nu afle toata lumea cum sa prinda salau.
fir incordat!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
serios, pater noster
sau ceva gen drop shot cu bila grea in capat, chiar si 100
ca idee, n-am dat asa ca nu a fost cazul, inca nu curge Dunarea pe aici.
Dar mai degraba as incerca asa decat direct pe jig de 80.
Ar evolua ceva mai "normal" jelibonu insirat pe un offset sau un jig usor si legat cu o struna scurta de firul principal ca sa falfaie in curent...
Vorbesc prostii?

sau ceva gen drop shot cu bila grea in capat, chiar si 100
Ar evolua ceva mai "normal" jelibonu insirat pe un offset sau un jig usor si legat cu o struna scurta de firul principal ca sa falfaie in curent...
Vorbesc prostii?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
nu Tavi,nu vorbesti prostii!Tavi scrie:serios, pater noster
sau ceva gen drop shot cu bila grea in capat, chiar si 100![]()
Vorbesc prostii?