Drop-Shot pe rau ???

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
p5ih0
veteran
veteran

Drop-Shot pe rau ???

Mesaj de p5ih0 » 17 Apr 2007, 09:24

dupa cum zice si topicu , am o mare nedumerire... am tot vazut in mai multe reviste si forumuri tehnica Drop-Shot ... toata lumea o intoarce si o desface pe toate partile ... imi place super mult ideea , dar am o problema... POTI SA FACI Drop-Shot pe rau ??? pe un rau mare asa cum e oltul , cu curenti mari , apa adanca , tot tacamu... pot sa joc naluca aia la fel de bine pe asa o apa ca si intr-un lac ?? tre sa pun lesturi mai mari ? daca da, ter sa pun si naluci mai mari ?o afecteaza curentu si nu pot simtii bine substratul ?
toti lauda tehnica asta ,dar nu ar zice unu ca e si pt pescuitu pe rau ... eu unu cred ca se schimba radical datele problemei cand dai pe rau , dar repet CRED , deasta am postat topicu asta , sa imi dati si mie niste sfaturi , sa imi ziceti daca ati incercat si daca ati avut rezultate , sa comparam un pic cu jigingul...
sunt numai ochi :shock:

p5ih0
veteran
veteran

chiar nu stie nimeni ???

Mesaj de p5ih0 » 19 Apr 2007, 10:32

:cry: :cry: :cry: haideti colegii mei , sfatuiti-ma ca plec la peste maine sau poimaine si vreau sa incerc tehnica asta...
va multumesc anticipat...

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 19 Apr 2007, 13:11

Tehnica o folosesti daca se cere(mai putin de dragul tehnicii...)....si nalucile pt tehnica drom shot sunt diferite decat cele ce la pui in mod normal pe jig.
Nu cred ca are sens sa te complici daca nu ai de ce....sa ai agataturi incat sa nu poti pescui jigul. da nu prea cred ca gasesti asa ceva prea des in apa prea danca cu curent puternic....plumb iti trebuie mai greu....se poate practica unde vrei...dar trebuie sa te intrebi daca are sens...daca se cere...daca te descurci cu engleza gasesti tot ce vrei pe internet despre tehnica respectiva.
Sincer nu am practicat-o...dar principiul e destul de simplu, trebuie sa sti un nod si sa cercetezi "adancimea" structurii pana pica naluca chiar atat cat sa nu intre in structura decat la limita, si pb-ul sa fie in structura. Nu am aplicat-o din comoditate si pt ca n-am simtit nevoie de asa ceva in niciuna din sutuatiile cu care m-am intalnit concret pe apa(structura densa....crengarai extrem de mult si ridicat de pe fundul apei...). Probabil ca se poate cere in alte diferite situatii....pesti mai apatici...

Daca tot vrei sa incerci, ai nevoie de pb mai greu... plumbii pt drop shot sunt ceva ai deosebiti, dar cred ca te poti descurca si cu plumbii din dotare. Carligele pt drop shot....cica ar fi deosebite...unele chiar sunt, dar cred ca poti sa folosesti carlige de crap, si trebuie sa mai sti un nod, pe care il gasesti cu siguranta ilustrat pe net pe undeva.

p5ih0
veteran
veteran

Mesaj de p5ih0 » 19 Apr 2007, 17:57

ms mult de sfaturi... pacat ca nu ma ajuta si cineva care a practicat tehnica, aveam nevoie de niste indrumari ... ms oricum

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 19 Apr 2007, 21:37

cred ca sunt pescari care au folosit drop-shot-ul, dar cum zicea si Andrei este o tehnica folosita in special pe lacuri si balti unde sunt paduri de agataturi, nu ca nu ar fi si pe rau, dar pe rau, curentul te va incomoda oricum f. mult in a pescui cu aceasta tehnica...eu unul zic sa incerci sa nu complici pescuitul, din contra sa-l faci cat mai simplu...timpul economiseste-l in a gasi pestele si dupa aceea pescuieste cu tehnicile clasice! :wink:

Scrie răspuns