Si la mine captura anului 2004 a cam lipsit. Totusi, la ultimile 3 iesiri la Prut, am prins avat - din care ultimile 2 iesiri (pe final de decembrie numai la rotativa). Pentru mine, desi avatii s-au incadrat intre 0,8 si 1,2 kg, conteaza mai mult ca o dorinta (veche - de a prinde peste cu naluci) implinita si o intimplare acolo, cit de cit amuzanta, se gaseste.
Pescuiam pe Prut in 21 decembrie 2004, prinsesem deja primul avat la rotativa (inca nu-l eliberasem fiindca era primul si singurul prins vreodata astfel) si la citeva lansari dupa simt atacul, intep, un dril scurt, ridic pestele la suprafata si surpriza: Avatul (frumusel, ulterior l-am cintarit si avea 0,8 kg) tinea paleta si axul rotativei in gura, de o parte la coltul gurii ii iesea cirligul triplu (al rotativei) din gura fara insa sa-l intepe (poate doar virful vreunuia din cele trei brate sa-l fi atins putin), de cealalta parte la coltul gurii ii iesea agrafa (si mai departe urma virtejul, apoi firul).
Minciog nu aveam la mine, de scos in fir nu putea fi vorba (mi se parea mare, nici sa fi fost intepat cum trebuie nu as fi incercat), malul era moale si mi-a luat ceva timp pina l-am dus in dreptul unor crengi de pe mal pe care sa calc ca sa ajung la apa.
Ei, acum ca l-am scos pe mal, cred ca v-am facut curiosi .... , avatul nefiind un peste sa moara cu gura inclestata pe o naluca.
Norocul meu (si chiar mai mult decit noroc) a fost ca nu inchisesem agrafa, iar capatul deschis al agrafei a functionat ca un cirlig si a intepat superficial buza pestelui (mai bine zis la inchietura buzelor).
P.S. Contrar unor sfaturi de pe acest forum, nu am folsit agrafe rotunjite pentru ca le-am preferat pe cele mai mici (fine) pe care le aveam in dotare.