tdum scrie:De ce ar vrea cineva sa-si vanda un bat executat la comanda, exact dupa specificatiile sale, intocmai dupa gustul sau, ca sa-i ,,vina" perfect, asa cum vedem ca se intampla adesea? Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri la cele doua intrebari. Rew.
Vreo doua motive pot sa-ti dau eu:
1. Omul e incepator sau chiar daca pescuieste de ceva timp inca nu stie chiar bine ce vrea si afla ca nu vrea doar cand e gata si probeaza constatand ca nu-i place cum se simte in pescuit.
2. Omul stie ce vrea dar merge pe recomandri de la oameni pe care ii considera pescari buni dar pe care nu i-a cunoscut personal astfel incat sa stie daca stilul lor e similar cu al lui . Daca stilurile difera automat si recomandarile sunt invalidate.
3.Omul nu a cunoscut personal produsele (special blankuri si mandrine) si chiar daca are recomandari bune pentru conditiile/stilul lui de pescuit cand simte lanseta constata ca de fapt nu-i ce si-a dorit /imaginat
4. Lanseta montata prost (se poate intampla si asta )Mesterul n-re inca teoria/practica necesra la buzunar sau n-a inteles ce trebuie sa faca (forma , lungime cotor , etc.)
5. Lipsa de comunicare. Omul n-a stiut sa explice constructorului ce vrea sau a presupus eronat ca in materie de montaj unele lucruri se subinteleg de la sine cand de fapt nu e asa (de cele mai multe ori e vorba de montajul mandrinei cu filetul in sus sau in jos ori de montajul pe spina sau ba). Prin urmare rodbuilderul a construit altfel decat isi imagina viitorul proprietar iar produsul finit nu-i place acestuia si vrea sa scape de el.
6.Lipsa de informare prealabila. Alege ceva (de regula diverse componente) fara sa stie exact la ce folosesc sau cum se folosesc mai bine in combinatie cu restul elementelor lansetei (fir, mulineta , etc.). Ca exemplu atunci cand cineva vrea montaj KR ca sa lanseze lingurile la distanta mai mare s.a.m.d
7. Moft : vreau torzite cu plecare de 16 ca sunt la moda dar eu am o mulineta de 3000 si dau cu linguri la stiuca ; vreau blank k2 ca-i cel mai usor dar il folosesc la lingurit, etc.
ar mai fi motive dar la repezeala astea mi-au venit.
Curios as fi si eu sa aud ceea ce ar raspunde cei ce se ocupa cu vanzarea de lansete custom noi .