Despre pescuitul la copca

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 26 Ian 2007, 11:13

da de ce mai...nu erati sanatisi de v-ati pus sa faceti cu securea copci in gheata de peste 30 cm..e nebunie curata... :roll:

paul.
junior
junior

Mesaj de paul. » 26 Ian 2007, 11:14

sanatosi..

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 26 Ian 2007, 11:54

Domnule Marcel Gheorghita, unde pescuiti la copca atunci cand este unde face copca? Daca nu este scret.

marcel gheorghita
senior
senior

Pescuit la copca

Mesaj de marcel gheorghita » 26 Ian 2007, 13:14

In general, la copca pescuiesc pe barajul de la Ionaseni (Siret) si Stanca (Prut).
Cunoscand locurile din timpul verii, dau copci in praguri, gropane, dar si unde mai vad ca dau localnicii....Dar nu e regula generala, intr-o zi poti sa prinzi in apa adanca, in alta zi il zapacesti la apa mai mica, mai langa stuf sau mai in larg....
Ideea e ca trebuie sa-l cauti, nu sa-l astepti sa vina....

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 26 Ian 2007, 18:26

Ce reguli mai sunt pentru a intra pe lacul de la Stanca Costesti? Nu am fost de vreo doi ani deoarece m-a tinut pe loc Rogojestiul. Are balta peste :arrow: inca :x

exu...
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de exu... » 26 Ian 2007, 23:34

Tavi scrie:@ mikebazga

Cateva sfaturi legate de siguranta:
Nu te du la copca daca temperatura nu a stat sub 0 grade cateva zile bune...
Nu pescui singur la copca
Daca nu scade temp sub -7 -10(cel putin) si asta sa tina macar 4-5 nopti, nu intra frate pe gheata...ai putea intra in siguranta, daca sta termometru' 3 nopti sub -15 :D doar ca nu anu' asta, sau nu acu'...poate'n decembrie :twisted:
ÃŽmi plac peştele...

nuke
senior
senior

Re: Despre pescuitul la copca

Mesaj de nuke » 27 Ian 2007, 06:47

La Snagov,in iernile "bune", gheatza avea peste 30 cm..Se furau in draci copacei de pe partea cealalta a lacului(Snagov parc),lemne care erau tarate cu bicicleta pe gheatza...
Dar sa revenim...Fir de max 0.12...carlige de 20 cu "libelule"...Apoi mai erau dandinetele...de forma lunguiatza...jucate aproape de fund..totul la adancimi ale apei de peste 3 m...bibani..roshioare..platici...
Fura sita de supa a sotiei pt sfaramaturile de gheatza care raman in copca prospat facuta...Daca ai agatzat ceva zdravan ai grija ca firul sa nu atinga marginile copcii ca plangi altfel...
Cam atat Emile si itzi promit ca la prima gheatza adevarata ...vei bea tzuica fiarta.. de corcodushe..la mine...

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 27 Ian 2007, 11:46

Anul acesta am fost la pescuit la copca cu inca 2 prieteni pe o gheata de 6-7 cm. A fost ingrozitor deoarece paraia la fiecare pas si flamba ingrozitor. Partea cea mai rea a venit in jurul pranzului cand a inceput o ploaie marunta si deasa care a inmuiat si mai tare gheata, iar dupa cateva minute a inceput sa iasa apa prin copci. Asta era semn clar de "BAIE". Am inceput sa strangem sculele si sa ne pregatim de plecare dar nu prea mai aveam pe unde sa iesim deoarece gheata incepea sa se desprinda de maluri. Am gasit un loc pe malul dinspre sud (era mai inalt si nu batuse soarele pe el) si am reusit sa ajungem pe mal. De data asta adrenalina nu a fost data de capturile de peste (4 bibani intre 200 si 300g+ ceva ghiborti) ci de statul pe gheata.

In consecinta:....... NU RECOMAND LA NIMENI sa mearga la copca daca gheata nu are macar 10 - 15 cm.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 27 Ian 2007, 14:55

[quote="panda_xxx"]Anul acesta am fost la pescuit la copca cu inca 2 prieteni pe o gheata de 6-7 cm[/quote]

Si pielea de gaina se facu brrr!! Panda , cite kile ai .

Fir Intins!!!

panda_fish
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de panda_fish » 27 Ian 2007, 15:15

Eu am cam 85 kg dar cu rucsac, cu scule cred ca aproape 100.
Si sa sti ca "pielea de gaina" urmata de transpiratii era un fenomen destul de des....... si nu de la frig :D

Scrie răspuns