Despre fir textil si peruci

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fabian1
junior
junior

Despre fir textil si peruci

Mesaj de Fabian1 » 12 Iun 2016, 09:52

Ce parere aveti despre rapala rapinova-x multi-game 22.2lb japan?

Il folosesc de cateva partide si am impresia ca fac cam multe peruci cu el, aruncand de la mal cu o lanseta 2.75.

Sunt pescar incepator(doar 1 an de rapitor la spinning) si vreau pe cineva sa ma sfatuiasca in privinta asta pentru ca am zile negre cu perucile :D

Pana acum foloseam fire de calitate mai slaba 8-braided fata ce rapala rapinova-x care e 4-braided si nu am avut probleme.

Despre echipamentul de pescuit va pot spune ca folosesc voblere handmade de 18 si 25 grame lanseta fiind de 7-30 grame si pestele tiinta fiind stiuca pe rau cat si pe balta.

buzias
veteran
veteran

Re: Despre fir textil si peruci

Mesaj de buzias » 12 Iun 2016, 15:35

Greu de crezut ca are ceva firul.... mai degraba mulineta ... ori nu aseaza bine firul ori ai incarcat prea mult tamburul , combinat cu lanseuri in forta... cu naluci usoare.... da, rezulta peruci .

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 12 Iun 2016, 16:05

Ce mulineta folosesti ?

Fabian1
junior
junior

Mesaj de Fabian1 » 12 Iun 2016, 18:29

am un cormoran corcast 2500 si cred ca am tras firul pe tambur bine..

ati incercat careva firul pe care il folosesc eu?

Calin C
senior
senior

Mesaj de Calin C » 12 Iun 2016, 20:31

buzias scrie:Greu de crezut ca are ceva firul.... mai degraba mulineta ... ori nu aseaza bine firul ori ai incarcat prea mult tamburul , combinat cu lanseuri in forta... cu naluci usoare.... da, rezulta peruci .
Cam pe acolo cred și eu că e buba.

cit_a
senior
senior

Mesaj de cit_a » 13 Iun 2016, 18:57

Eu zic sa probezi firul pe o mulineta de calitate si ai sa vezi ca firul nu are nimic !

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 14 Iun 2016, 09:28

Raspuns la topic.
Salut. Cu ceva ani in urma am avut si eu probleme cu ,,perucile", mai ales cand dadeam cu voblere noaptea dupa salau. Nu mi-am pus problema sa schimb firul sau mulineta ci am analizat posibilele cauze generatoare de probleme. In urma concluziilor am adoptat niste modificari care cu timpul au devenit deprinderi si m-au ferit de problemele cu firul. Astfel:
Fac tot timpul stop pe tambur cu degetul in timpul lansarii, inainte de a atinge (naluca) apa. Pe timp de noapte prefer chiar un stop usor prematur, doar ca sa fiu sigur ca firul este intins pana la naluca si mai ales ca am oprit desfasurarea acestuia de pe tambur. Inchid apoi repede pickup-ul cu mana si automat apuc firul din fata mulinetei si trag de el inainte pana aud frana. Astfel spirele sa strang bine pe tambur si nu vor iesi decat pe rand in timpul urmatoarei lansari. Desigur aceste deprinderi isi dovedesc eficienta in conditiile in care tamburul este incarcat corect cu fir. Cu putin exercitiu miscarile acestea vor deveni automatisme care te vor feri de problemele descrise de tine. Daca esti dispus sa incerci astept confirmarea ta... Numai bine. Rew.

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 14 Iun 2016, 14:35

Verifica si daca e cazul curata si unge galetul, daca nu se invarte bine poate cauza problemele descrise de tine.

George1985
veteran
veteran

Mesaj de George1985 » 15 Iun 2016, 08:20

tdum mai apuci si sa pescuiesti sau doar asezi firul la o iesire?
sunt multe variante din cauza carora faci peruci, majoritatea sunt mentionate de colegi...

tdum
veteran
veteran

Mesaj de tdum » 15 Iun 2016, 09:23

Pt. George 1985. Da George, uite iti raspund, inca prind peste daca ma intrebi acest lucru. Si prind mult mai bine decat multi tineri. Tot ceea ce am descris mai sus imi ia doua secunde la fiecare lansare, dar nu incalcesc firele indiferent de marca lor sau de cea a mulinetelor. Daca 1985 este cumva anul nasterii tale, atunci pot sa-ti spun ca nu erai pe lume cand eu prindeam deja peste. Asa ca fara sa vreau am adunat putina experienta. Sunt sigur ca indrumarea era buna. Omul care a intrebat (in topic) poate sa se convinga daca incearca. Scuze ca te-am ofuscat. Rew.

Scrie răspuns