daiwa tournament sau spiderwire?

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

gibinel
utilizator constant
utilizator constant

daiwa tournament sau spiderwire?

Mesaj de gibinel » 27 Sep 2016, 20:31

Mi-au fost recomandate doua fire pt baitcasting. Mentionez ca voi folosi naluci maricele 20-30 gr. Este vb despre:
- Daiwa Tournament 8xBraid Fluo 0.18(16.5kg)
- Spiderware Ultra Cast Fluoro Braid 110m 0.18mm Hi-Vis Yellow(14.5 kg)
Pareri? Multumesc!

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Re: daiwa tournament sau spiderwire?

Mesaj de Dan Stefan C. » 28 Sep 2016, 16:12

Depinde ce doresti de la fir. In general firele de tip PE (cum este si Daiwa Tournament 8x Braid) sunt mai putin rezistente la abraziune si la soc. In schimb sunt mai senzitive, nu retin apa si se lanseaza mai bine. Firele fabricate din fibre Spectra (cum ar fi Power Strike, Power Pro, Tuf Line) sau Dyneema (cum este Spider Wire), sunt mai rezistente la soc sau la abraziune, in schimb retin ceva mai multa apa, sunt mai "zgomotoase", si nu sunt la fel de senzitive.

gibinel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gibinel » 28 Sep 2016, 20:24

Multumesc! Tinand cont ca este vb de un fir mai gros partea cu rezistenta e oarecum rezolvata. Ma gandesc ca Daiwa este mai bun pt. un plus de senzitivitate si usurinta in lansare(mai ales ca e vb de baitcasting).

dsg
veteran
veteran

Mesaj de dsg » 02 Oct 2016, 08:05

Și eu folosesc de ceva timp Daiwa tournament 8x, și nu cred că voi mai încerca altceva în viitorul apropiat. Un fir excelent! Ca părere personala e mult peste firele sus menționate.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 02 Oct 2016, 09:12

Daiwa...
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

fishmaster56
senior
senior

Mesaj de fishmaster56 » 03 Oct 2016, 08:44

Bun Daiwa doar ca se decoloreaza f. repede. In rest e ok.

gibinel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gibinel » 04 Oct 2016, 21:58

Multumesc!

pricop
junior
junior

Mesaj de pricop » 17 Oct 2016, 17:07

In primul rand trebuie sa spun ca nu stiam ca e vreo diferenta intre Dyneema si Polyethylene (si nici acum nu cred ca e). In sfarsit, Daiwa nu am folosit, dar am folosit SpiderWire Ultracast x8 de 0.12mm. E rotund direct de pe rola, dar se aplatizeaza rapid. Degeaba e x8, ca tot plat devine. Se decoloreaza incredibil de repede, lucru de care sincer nu-mi prea pasa; ce mi-e galben, ce mi-e alb?

Are insa si avantaje precum: nu retine apa absolut deloc. Cand spun deloc, ma refer DELOC. Cand spun avantaj, ma refer la punctul de vedere al majoritatii. Eu prefer firele care retin apa pentru simplul fapt ca pescuiesc de pe mal si daca am vant din lateral, firele ce retin apa sunt mai grele decat cele ce nu retin. Asta inseamna ca un fir ca SpiderWire care nu retine deloc apa, va face o burta mai mare in vant fiind mai usor, ceea ce diminueaza mult intensitatea trasaturilor simtite in bat. Dar, lumea prefera fire ce nu retin apa, asa ca l-am pus la avantaj.

Alt avantaj e ca-i aproape dead silent. Nu suna, nu vajaie, nu se aude cand trece prin inele. E foarte silentios lucru care imi place. Si intr-adevar aluneca frumos prin inele. Aici le dau dreptate celor de la SpiderWire sau Berkely (ca producatorul e acelasi) cand spun ca "shoots through the guides like a bullet". Se obtin lanseuri la distanta mai mare decat cu alte fire. Ca rezistenta e cam ce astepti de la un fir de 0.12mm - 5-5.5kg in teste. Nici mult, nici putin.

Din ce am simtit nu e mare diferenta intre SpiderWire si Momoi care la fel e un fir bun. Eu personal as mai folosi pe viitor SpiderWire si per total am fost multumit de el. Il recomand.

gibinel
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gibinel » 18 Oct 2016, 20:19

Multumesc Pricop!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 22 Oct 2016, 14:25

No , inca nu am auzit-o , textile senzitive :shock:

Senzitivitatea , zic io , depinde mult de cum cobori naluca , cum te pozitionezi , in general de cum interpretezi situatia , vant , curenti , greutati, adica cum se scufunda , pt. ca aici ii vorba despre senzitivitate la naluci sinking , in speta capete lestate plus soft , la vobler nu vorbeste nimeni , odata ce ai firu intins tre sa tufa sa nu deosebesti un atac de o frunza moarta , chiar cu mono si fibra de sticla .

Scrie răspuns