Daiwa Crossfire 3Bi vs Shimano Catana
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Daiwa Crossfire 3Bi vs Shimano Catana
In final am comandat o Catana de 1000 si ma gandesc sa folosesc un tambur cu fir stren micro fuse de 4lb sau de 6 , si un fir fluo sau mono . Daca aveti recomandari pentru fire va rug sa le postati. Multumesc si fir intins !
- sorrynblue
- utilizator constant
Da ajutati-ma si pe mine cu o parere despre o alta mulineta: DAM Quick EFFZETT 300 FD la pretul de 180 lei. Nu are in schimb tambur de rezerva. Stie cineva ceva, mai merita marca asta de legenda? Ma atrage raportul de recuperare de 6.2:1 si eu caut avatul pe Dunare.
Catch and release is another type of fishing.
Unde ai gasit-o? Din cate stiu este destul de O.K. ca si raport calitate/pret.sorrynblue scrie:Da ajutati-ma si pe mine cu o parere despre o alta mulineta: DAM Quick EFFZETT 300 FD la pretul de 180 lei. Nu are in schimb tambur de rezerva. Stie cineva ceva, mai merita marca asta de legenda? Ma atrage raportul de recuperare de 6.2:1 si eu caut avatul pe Dunare.
- sorrynblue
- utilizator constant
Pe site-ul http://www.dam.ro/. Sper sa nu fie considerata reclama. Ma atrage raportul de recuperare de 6.2:1 pe care il are, eu intentionand sa caut doar avat cu ea. Sper sa fi facut o alegere buna. Am vrut sa evit Daiwa la capitolul entry level din cauza ca nu prea am incredere in calitate la bani putini in care intra si pretul brandului. Si se intampla sa pescuiesc si pe ploaie si elimin din start Shimano Catana cu care am avut un incident neplacut sa se gripeze pe ploaie(mai vazusem ca s-a plans cineva pe aici de aceasta problema si o confirm si eu). In principiu in 2 zile trebuie sa imi vina, o sa revin cu impresii cand o "dau la apa".
Astept cu interes opiniile tale cu privire la mulineta...si eu sunt in cautarea uneia cu raport de recuperare 6,2:1 si as vrea sa stiu cum se comporta.
- sorrynblue
- utilizator constant
Am reusit in sfarsit sa gasesc mulineta DAM quick FZ 200. Nu reuseam sa dau de ea. La prima vedere e o mulineta robusta care iti lasa impresia de materiale de calitate nu plastice. Nu mulineaza foarte usor, pare sa fie putin infranata da nu cat sa iti oboseasca mana. De exemplu am folosit o Daiwa Megaforce 2000A care mergea mult mai usor insa nu imi dadea impresia de o mulineta rezistenta. Manerul mi se pare foarte ergonomic si este acoperit cu EVA. Per total cred ca am ales mulineta perfecta pentru mine in cautarea avatului in curentii din Dunare. Revin cu impresii dupa ce o forjez putin.gyrgy scrie:Astept cu interes opiniile tale cu privire la mulineta...si eu sunt in cautarea uneia cu raport de recuperare 6,2:1 si as vrea sa stiu cum se comporta.
Cam toate mulinetele DAM se comporta asa...in ce priveste componentele (interioare) sunt destul de rezistente iar mulinetele in sine sunt ceva mai grele decat altele din clasa lor. Pentru a mai compensa din acest neajuns carcasa este fabricata din grafit.sorrynblue scrie: Am reusit in sfarsit sa gasesc mulineta DAM quick FZ 200. Nu reuseam sa dau de ea. La prima vedere e o mulineta robusta care iti lasa impresia de materiale de calitate nu plastice. Nu mulineaza foarte usor, pare sa fie putin infranata da nu cat sa iti oboseasca mana.
Azi am luat si eu una...vreau sa o folosesc la avat si biban. La o prima constatare ma declar satisfacut de modul cum arata si cum lucreaza, nici vorba ca se invarte mai greu. Singurul semn de intrebare il am cu privire la knobul manivelei care este din EVA...nu stiu cat este de durabil sub actiunea factorilor externi (frig, ploaie, canicula, etc.)...
- sorrynblue
- utilizator constant
Hai ma eu nu ziceam ca se invarte greu cat sa incomodeze. Dar fata de unele mulinete care aluneca prea tare asta parca e teapana asa. Si eu ma gandesc la acel maner din EVA. Imi place asa la atingere insa ma gandesc ca mai un solz pe mana pui pe aia si sa nu se intareasca si sa se strice. Frig, ploaie, canicula nu vad sa il deterioreze pentru ca si la manerul lansetei eu am o bucata mica din EVA si nu am avut probleme cu ea. Insa nici nu tin cu mana murdara sau transpirata acolo. Sa vedem, momenta la mine la Braila nu reusesc sa gasesc nici un peste din cauza apei crescute, o sa incerc la o marlita pe un canal zilele astea insa nu o sa folosesc mulineta asta.
de la shimano clar..., marimea 1000 pt. ce ai tu. insa cea mai ieftina mulineta shimano care merita a fi cumparata cred ca este exage. daca ti se pare prea scumpa mai bine alege ceva de la okuma...