....Cum.....

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 28 Feb 2007, 18:55

Merge si cu mono. Cum s-a rupt mono ? N-ai tras prea tare cumva ?

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 28 Feb 2007, 20:42

Nu,n-am fortat.Firul mono tine 6 kile,l-am verificat intai la nod,e rezistent,insa in combinatia cu PP-ul parca se reteaza.Am facut mai multe spire(maximul din prospect),tot asa.Oare ar trebui fir mai gros?

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Feb 2007, 22:08

mikebazga scrie:Nu,n-am fortat.Firul mono tine 6 kile,l-am verificat intai la nod,e rezistent,insa in combinatia cu PP-ul parca se reteaza.Am facut mai multe spire(maximul din prospect),tot asa.Oare ar trebui fir mai gros?
cat de lung ai lasat lederul?la aruncare trece prin inele?cum ai facut nodul?ai matisat cu textil?sau invers?
si eu pateam acelasi lucru,dar greseam lasand lederul lung si la aruncare se freca prin inele si se ducea dracu naluca de ramaneam cu gura cascata de cat de mult lansam :lol: .
am facut nodul albright pe invers,adica am matisat cu fluorocarbon nu cu textil.exista riscul de strangulare a fluorocarbonului de catre textil.
incerca ce am spus si vob dupa aia,sunt curios!
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 28 Feb 2007, 22:57

adiwolf scrie: am facut nodul albright pe invers,adica am matisat cu fluorocarbon nu cu textil.
si eu,la fel.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 28 Feb 2007, 23:47

Adelin scrie:
vlad scrie:double uni knot ...e destul de bun :roll:

http://www.washingtonflyfishing.com/ima ... i_knot.gif

Asta il folosesc si eu si sunt multzumit.

subscriu la nodul asta.
il folosesc de ani buni, mi s-a intamplat sa am firul textil inodat si peste mare in carlig, si sa nu cedeze, nu aluneca, nu haraie...
mai este de precizat ca, in momentul lansarii, nu se impiedica firul pe tambur de acest nod,

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 01 Mar 2007, 16:37

Yes,yes,yes,mi-a reusit!!! Ghiciti care anume:blood knot,a fost singurul in care PP nu a retezat monofilul si s-a strans fain,uniform,cu spirele de PP la fel ca si cele de mono.Pe ei,si pe mama lor!!(adik raptori) :D :D :D

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 01 Mar 2007, 18:47

Adelin scrie:
vlad scrie:double uni knot ...e destul de bun :roll:

http://www.washingtonflyfishing.com/ima ... i_knot.gif

Asta il folosesc si eu si sunt multzumit.
.....Asta imi place cel mai mult cum arata.. :wink: ..acum sa invat sa-l fac corect... :oops: ...... :lol: :lol: :lol: ...........

THE-_CROW
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de THE-_CROW » 01 Mar 2007, 18:53

adiwolf scrie:
mikebazga scrie:Nu,n-am fortat.Firul mono tine 6 kile,l-am verificat intai la nod,e rezistent,insa in combinatia cu PP-ul parca se reteaza.Am facut mai multe spire(maximul din prospect),tot asa.Oare ar trebui fir mai gros?
cat de lung ai lasat lederul?la aruncare trece prin inele?cum ai facut nodul?ai matisat cu textil?sau invers?
si eu pateam acelasi lucru,dar greseam lasand lederul lung si la aruncare se freca prin inele si se ducea dracu naluca de ramaneam cu gura cascata de cat de mult lansam :lol: .
am facut nodul albright pe invers,adica am matisat cu fluorocarbon nu cu textil.exista riscul de strangulare a fluorocarbonului de catre textil.
incerca ce am spus si vob dupa aia,sunt curios!
....Adica sa inteleg ca nu trebuie sa fie liderul prea lung.... :?: :?: ..nu are voie sa treaca prin inele. :?: :?: :?: :?: ...eu credeam ca trebuie sa aiba vre-un metru jumate.... :? .......pai daca are un metru cum mai lansezi.... :?: :?: ...parca ai da cu zbiciul..... :!: :!: ......

...deci cam cat trebuie sa aiba....??...

mikebazga
junior
junior

Mesaj de mikebazga » 01 Mar 2007, 20:00

Referitor la lungimea leaderului,multi au exprimat pareri..diferite.personal,am judecat cam asa:in apele unde se pune leader doar pt invizibilitate,e suficient 1 m,deci,fara probleme la lansarea cu lanseta de 2,4 sau 2,7(cum am eu),pentru apele cu structuri abrazive probabil e necesar mai lung,egal cu adancimea pana la care se pate roade(taia).Gresesc?Asteptam pareri!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 01 Mar 2007, 20:56

referitor la lungimea lederului,eu personal folosesc o lungime cam de 0.75 - 1m max pe o lanseta de 2.4m
la inceput si eu am lasat lederul lung fiindca mi-am zis in sinea mea ca daca se roade spre capat,pot scurta din el foarte lejer pe balta si pot lega naluca cu nodul Palomar f repede chiar si cu mainile inghetate,dar teoria nu s-a nimerit cu practica (cel putin pt mine) si am ajuns la concluzia ca un leder de max 1m e suficient pt orice fel de pescuit.
mentionez ca eu pescuiesc preponderent pe Olt.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

Scrie răspuns