cum se ataseaya streamerul in fata voblerului?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
cum se ataseaya streamerul in fata voblerului?
mai exact v-as ruga sa-mi explicati cum se realizeaza montura pentru avat cu streamer si vobler.
si as mai avea o intrebare: exista si montura cu streamer si lingura( atat rotativa cat si oscilanta)?
daca da cum se realizeaza si aceasta.
multumesc anticipat!
si as mai avea o intrebare: exista si montura cu streamer si lingura( atat rotativa cat si oscilanta)?
multumesc anticipat!
Nihil Sine Deo
Re: cum se ataseaya streamerul in fata voblerului?
nu cred ca exista o regula universal valabila.Albuletu Alexandru scrie:mai exact v-as ruga sa-mi explicati cum se realizeaza montura pentru avat cu streamer si vobler.
multumesc anticipat!
eu, de exemplu, folosesc un inaintas fluoro tip "struna", daca pot zice asa: un fir fluoro de 50-70 cm, care are la capetul final o agrafa cu vartej, de care se prinde voblerul, oscilanta, chiar si rotativa - de ce nu? -, iar la celalalt capat un vartej simplu, de care leg (in ochetul liber), cu fir f.scurt (atat cat sa pot realiza nodul), ancora cu streamerul.
nu folosesc montura si nici nu am folosit-o deci nu stiu cum ar fi mai OK sa se lege dar voiam sa ii intreb pe cei care o folosesc ...
se prinde vreun avat mai rasarit cu chestia asta?
intreb asta din simplul motiv ca respectiva montura e de fapt o arma de ucidere in masa a puilor de avati de 200-500 de grame ... am vazut indivizi care au ras locul de pesti avand in juvelnic poate 15 kilograme de avati subnutriti de cateva sute de grame si care se proclamau mari pescari dar nu aveau nici macar un avat care sa sara de kilogram cu toate ca la vobler simplu am prins pe respectivul loc avati chiar mari ... in acelasi timp ...
intreb asta din simplul motiv ca respectiva montura e de fapt o arma de ucidere in masa a puilor de avati de 200-500 de grame ... am vazut indivizi care au ras locul de pesti avand in juvelnic poate 15 kilograme de avati subnutriti de cateva sute de grame si care se proclamau mari pescari dar nu aveau nici macar un avat care sa sara de kilogram cu toate ca la vobler simplu am prins pe respectivul loc avati chiar mari ... in acelasi timp ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...
Mai mari nu cred sa se prinda , cel putin eu nu am prins de aceea am si renuntat la ea , mai bag foarte rar spre deloc . Cel mai fain era cand intrau cate doi odata , mici cei drept . Poate doar daca s-ar face streamerul mai mare , ceva peste 10 cm . Dar nu am vazut o foarte mare eficacitate nici macar ca numar de capturi . Adica daca esti pe locul care trebuie si cu voblerul care trebuie sigur vei prinde la fel ,daca nu mai bine (mai mari)ca unul care foloseste montura .
am folosit de vreo doua ori metoda cu streamere (taparina), eu luasem una din magazin acum cativa ani si la ambele capete avea agrafa cu vartej de care puteai atasa lingurita, vobler, plumb etc. dar am folosit-o decat la doua partide deoarece se agata si cel mai mic avat posibil cativa dintre ei inghitind mai ceva ca somnii si nu mai puteai face absolut nimic sa ii salvezi asa ca am renuntat in favoarea voblerelor. Nu a fost partida in care sa nu scot la mal cel putin 3 avati frumusei cu Thrill, Zipper sau J7.
acum doo saptamani, pe dunare, era unul , care mi-a zis ca la rupt . curios m-am dus sa vad cu ce da si ce a prins.dezamagire totala.d4md3od scrie:nu folosesc montura si nici nu am folosit-o deci nu stiu cum ar fi mai OK sa se lege dar voiam sa ii intreb pe cei care o folosesc ...
avea cam 5 kg de "avat".vre-o 20 de bucati intr-o punga.
e chiar pacat .metoda nu are efectul scontat.
Eu deja sunt satul pana peste cap de acesti asa zisi "pescari".rine scrie:acum doo saptamani, pe dunare, era unul , care mi-a zis ca la rupt . curios m-am dus sa vad cu ce da si ce a prins.dezamagire totala.d4md3od scrie:nu folosesc montura si nici nu am folosit-o deci nu stiu cum ar fi mai OK sa se lege dar voiam sa ii intreb pe cei care o folosesc ...
avea cam 5 kg de "avat".vre-o 20 de bucati intr-o punga.
e chiar pacat .metoda nu are efectul scontat.

-
- veteran
Baga un streamer ca lumea si o sa ai surprize placute... ceea mai placuta surpriza a mea de pana acum la avat : am prins 2 odata, un avat de 3,6 kg la streamer si la vobler una de 2.2 kg ... mai mici pana 1.5 kg m prins de mai multe ori... eu daca caut avatul doar cu aceasta montura o caut... si de multe ori o si gasescAlbuletu Alexandru scrie: nu stiam ca se iau doar avati mici la metoda asta
asa ca nici macar nu ma straduiesc sa o pun in practica, chiar si numai asa din curiozitate...

La streamer intra si clean mai rasarit ba am "prins" si o marlita de 1 kg care s-a dus cu streamer cu tot langa mal ...
Nu pune musculita mica, baga una mare si o sa prinzi peste mare

Insista si rezultatele o sa apara !