cum atasezi rattler-ul la vobler ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
salutCDan.ceea ce spui e adevarat ,dar ai vreo sursa de informatii autorizata pe subiectul asta .cu cat mediul are densitate mai mare cu atat,unda mecanica se propaga pe distante mai mari si densitatea energiei pe front e mai mare.nu cred ca se face o translatie in frecventa dar sigur frecventele mari se atenueaza mai repede.hai c-am cazut in meandrele concretului.
walleye
Salutare! Din pacate nu am nici o sursa direct. Daca gasesc ceva te informez. Nu e profesia mea. Acum multi ani am invatat despre asta si i-mi aduc aminte ca prin ceata.adrian frunza scrie:salutCDan.ceea ce spui e adevarat ,dar ai vreo sursa de informatii autorizata pe subiectul asta .cu cat mediul are densitate mai mare cu atat,unda mecanica se propaga pe distante mai mari si densitatea energiei pe front e mai mare.nu cred ca se face o translatie in frecventa dar sigur frecventele mari se atenueaza mai repede.hai c-am cazut in meandrele concretului.
Datorita mediului de o alta densitate, acelas mecanism va da sunete de alte frecvente. Bineinteles ca poti sa obtii acelas sunet si in apa si in aer, dar ori aparatul care da sunetul va fi reglat diferit ori trebuie folosite 2 aparate diferite. Sau mai bine zis un sunet de o anumita frecventa in aer cind intra in apa isi schimba frecventa. De obicei se micsoreaza (in cazul trecerii din aer in apa, adica).
Ar fi interesant daca avem pe cineva priceput in domeniu sa ne lamureasca cum aud pestii si cum "traduc" ei ce aud.
Ce am observat e ca unii pesti sint mai putin sensibili la sunete decit altii si ca unii sint mai speriosi decit altii. Dar nu stiu cum e la fiecare specie. Mai toti pestii, in schimb, se indeparteaza de orice lucru care se misca brusc sau repede. Daca stai linistit se poate intimpla ca pestele sa se apropie de tine vara sa-l deranjeze. Am testat asta personal, pe malul unei ape.