culori...

pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zigi2611
veteran
veteran

culori...

Mesaj de zigi2611 » 18 Feb 2012, 23:02

nam inteles niciodata de ce gumele sunt disponibile intr-o gama asa de mare de culori, unele dintre care sunt nefiresti( nu reprezinta nici un fel de peste sau animal subacvatic cu care rapitorii sa se hraneasca)
cat de mult conteaza culoarea la gume?
in functie de anotimp sau de perioada zilei pestii prefera o anumita culoare? forma sau evolutia gumei conteaza mai mult decat culoarea? (shad sau grub in pescuitul bibanului)
dar culoarea jigului? sau combinatia intre jig si guma?
care este culoarea voastra favorita sau cu care a-ti avut cele mai multe succese?
rog scoteti-ma din intuneric

grizzly
veteran
veteran

Re: culori...

Mesaj de grizzly » 18 Feb 2012, 23:21

din punctul meu de vedere, la biban conteaza cel mai mult culoarea. am prins biba la oscilanta, la rotativa, la grub sau shad. intotdeauna, numai la cele care aveau si culoarea rosie. adica, oscilanta - numai irlandeza; rotativa - numai cu paleta rosie sau cu puncte rosii; shaduri sau gruburi - doar cu coada sau capul rosii.

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 19 Feb 2012, 09:14

eu unul am prins biban si la argintiu sau auriu simplu, fara puncte(asta in cazul rotativelor sau oscilantelor).
in cazul gumelor am prins mai bine la culori aprinse!
Nihil Sine Deo

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 19 Feb 2012, 10:08

Depinde de lac si de cheful bibanilor. Nu tot timpul prefera aceiasi culoare sau naluca, iar asta se poate afla pe malul apei. S-a mai discutat despre culori si modele. O naluca care prinde bibi cam tot timpul intr-adevar e guma dar culoarea se alege in functie de rezultat, d-aia exista atatea pe piata.
Urasc atarnatorii!

adyopo
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adyopo » 19 Feb 2012, 14:17

Singurele gume care au avut rezultate la biban in cazul meu au fost Relaxurile culoarea sidef. De la 3 la 5 cm, cum le bagam verde fluo sau cu glitter, motoroil, rosu aprins, alb cu spate negru, chartreuse cu spate negru cum se duceau trasaturile.
Rezultat, din 2 plicuri de kopito de 3 cm culoarea sidef, mai am doua gume, restul sunt ori taiate ori au spinarea facuta franjuri.
Hug me, I'm mentally unstable!
Imagine
Imagine

moneytehnik
veteran
veteran

Culori...

Mesaj de moneytehnik » 20 Feb 2012, 13:54

La șalău, eu folosesc culori cat mai naturale dar si cat mai apropiate de culoarea apei. Cand apa era verde , foloseam un shad verde inchis cu burta pearl, pe apa tulbure merge rosu gliter sau ceva care sa contina portocaliu. Conteaza mult sa schimbi des culorile pana cand dai de una prinzatoare. Trebuie sa tinem cont ca pestele prada(ex. obletele)nu isi modifica culoarea dar pradatorul( ex. salaul) isi adapteaza vazul functie de culoarea apei.
Dar... mai sunt o gramadă de factori care impreuna genereaza succesul(actiunea nalucii,”cheful” pestelui,temperatura, etc.).
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 21 Feb 2012, 23:54

nu cred ca este vre-o culoare care sa nu fi pins peste.
daca exista culoarea suprema toate nalucile de pe piata ar fii purtat-o
increderea intr-o culoare o face mai prinzatoare deoarece fiecare va insista cat mai mult pe culoarea in care are incredere si astfel culoarea respectiva va prinde cel mai bine.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

piktoru_84
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de piktoru_84 » 09 Mar 2012, 09:43

eu la biban....vara am avut rezultate foarte bune pe motor oil gruburi destul de mari 5-7 cm...iar pe culori stridente si mai mici 2-5cm
born to xxx forced to work

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 09 Mar 2012, 12:38

Ca intotdeauna,adevarul este undeva pe la mijloc. Eu de felul meu bat (90%) o singura balta de rapitor,de care m-am indragostit si trebuie sa va spun ca nu intotdeauna mananca la aceeasi culoare. Au fost zile cand dimineata punea botu'la o culoare,spre dupa amiaza trebuia sa schimbi.Din cata experienta am capatat pescuind la salau am ajuns la urmatoarele concluzii :
- nu exista culoare prinzatoare oriunde si oricand;
-culoarea este in mare concordanta si cu prezentarea twisterului (bataie,forma,modul de prezentare,etc.)
- culoarea depinde de starea atmosferica (innorat,soare,ceata,etc)
- culoarea depinde de adancimea apei (cantitatea de lumina care ajunge la adancimea respectiva determina in mare masura modul in care pestele percepe culoarea twisterului )
- culoarea mai depinde si de calitatea apei (limpede,tulbure,verde din cauza algelor,etc.)
In concluzie,zic eu ca alegerea culorii potrivite depinde de experienta,de cunoasterea locatiei de pescuit si nu in ultimul rand de bafta.....sa fie! :respekt:
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 11 Mar 2012, 22:08

In completarea lui Florin... este o vorba pe la noi: „cand mananca salaul il iei si la coaja de kcat”.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

Scrie răspuns