pescuit cu naluci, momeli artificiale: oscilante, rotative, voblere, twistere
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
micutu
- utilizator constant

cand vine aia mare si n-ai struna ... probabil va taia firul si apoi sa vezi suparare ... mai ales daca o vezi facand vreo lumanare si apoi iti pleaca cu lingurita cea mai prinzatoare. e un scenariu cam neplacut ...
as vrea sa aud opiniile celor care au prins mai multe stiuci (relativ mari

) fara struna.
-
danr
- Site Admin

eu n-am prins multe mari, dar parerea mea este ca daca ai bat tapan si fir tare sa o aduci repede, fara sa apuce sa faca o gramada de giumbuslucuri, ai sanse mult mai multe sa nu-ti taie
eu cred ca stiucile mici taie mai repede decat alea medii mari
-
micutu
- utilizator constant

la prima stiuca (sper sa fie anul asta

) o sa fac un experiment ... s-ar putea sa nu fie prea placut, dar descoperirile au cerut intotdeauna sacrificii: voi trece prin gura stiucii un fir textil si apoi un monofilament, sa vad daca le taie si mai ales, dupa cat timp. poate ma lamuresc ...
-
Adi_
- veteran

Paul scrie:micutu scrie:credeti ca stiuca poate taia un fir textil bun doar printr-o strangere a maxilarelor sau e nevoie de cateva secunde pentru aceasta? ...
Nu stiu cum este cu firul textil, dar monofilamentul este posibil sa ti-l taie dintr-o singura strangere a maxilarului. Nu odata mi s-a intamplat, dand la peste pasnic (cu rama, de ex. ) sa imi traga si sa scot montura fara carlig, fara sa simt vre-o greutate deosebita sau sa am dril.
Oameni buni, stiuca nu trebuie sa muste firul ca sa-l taie. Este de ajuns sa-i treaca firul peste dinti si l-a taiat.
Stiuca e singurul peste de la noi, cu dintii ascutiti pe sectiune... sunt ca niste lame. Exact acesta este motivul pt. care nu e nevie de struna la salau. Daca s-ar pune problema de muscat firul, si salaul ar putea s-o faca.
Deci folositi struna, pt. ca sunt sanse foarte mari ca firul sa atinga dintii frumoasei si sa plece cu naluca

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
MihaiV
- Moderator

Nu trebuie sa prinzi stiuca pt a face experimente. E destul sa-ti iei un cutter si sa incerci cu el. Taie instantaneu orice fir, mono sau textil. Am patit ca mi-a taiat stiuca textilul intr-o zecime de secunda. Am patit si sa s-a frecat firul intr-un asemenea mod ca nu s-a taiat. Oricum, anul asta m-am decis sa nu mai dau cu struna. Risc maxim!

-
danr
- Site Admin

mie mi-a taiat o stiuca sambata acum
a durat cam 1 secunda fenomenul, nu a fost instantaneu, am simtit cum se freaca firul o perioada scurta.....
-
Lucian Anghel
- utilizator constant

Am patit-o ieri pe Arges. Dadeam dupa clean sau biban cu rotative mici ( 0 si 1) si am ramas cu firul fleasca dupa un atac care nu a diferit de cel al cleanului. N-am vazut pana acum stiuca pe Arges si oricum n-as fi folosit struna la rotative asa de mici. Dar de taiat a taiat in no time.
-
micutu
- utilizator constant

am facut ieri experimentul: intr-adevar, taie ... am incercat monofilament ... instantaneu ... cu textil ... aproape instantaneu
concluzie: e riscul prea mare sa dai fara struna ... iar avantajele sunt minine.
-
piticu
- veteran

-
cu struna, definitiv si irevocabil.
dupa cum i-am spus de nenumarate ori si maestrului costica, fara struna m-as simti "lucrind" fara prezervativ la fetele alea de pe centura.
cu alte cuvinte mai blinde, se intimpla un declic in capul meu care ma opreste fizic

sa dau fara struna.
cine zice nu mai e cazu' de psiholog deja ci de psihiatru direct il rog sa si recomande unul.
-
costica_fishing
- veteran

-
Daca dau intentionat dupa stiuca - la inceput bag struna.
Daca e mofturoasa - scot struna.
Daca e chiar figuranta - scot si agrafa si bag leader de fluorcarbon.
Daca dau la ce-o fi, cu leader de la inceput.